• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • zdrowa żywność- naturalna- makrobiotyczna

Wyniki dla

Zdrowa żywność- naturalna- makrobiotyczna - Import eksport

Polska

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Morele są doskonałym źródłem wielu przeciwutleniaczy, w tym beta karotenu oraz witamin A, C i E i potasu. Przeciwutleniacze, w szczególności flawonoidy, pomagają chronić twoje ciało przed stresem oksydacyjnym, który jest związany z wieloma chorobami przewlekłymi, w tym cukrzycą i chorobami serca oraz otyłością.Morele są doskonałym źródłem beta-karotenu, luteiny, zeaksantyny oraz witamin C i E. Beta karoten - który nadaje morelom ich żółto-pomarańczowy kolor - służy jako prekursor witaminy A, co oznacza, że twoje ciało może przekształcić ją w tę witaminę. Te wszystkie składniki odżywcze chronią oczy przed uszkodzeniem.Morele są dobrym źródłem rozpuszczalnego błonnika, który odżywia zdrowe bakterie jelitowe i może poprawiać zdrowie układu trawiennego.Potas wspomaga sygnalizację nerwową, skurcze mięśni i równowagę płynów. Jedzenie pokarmów bogatych w potas, takich jak morele, może pomóc w zapobieganiu nadciśnieniu i zmniejszyć ryzyko udaru mózgu.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Biotyna, czyli witamina B7, wytwarzana przez florę bakteryjną jelit jest składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowej przemiany glukozy. Z tego względu jest niezwykle ważna dla osób borykających się z cukrzycą. Ponadto biotyna pełni ważną rolę w syntezie kwasów tłuszczowych oraz w metabolizmie leucyny, która należy do grupy aminokwasów egzogennych a także wpływa na prawidłowy rozwój organizmu i stan skóry. Do objawów jej niedoboru należą:<ul> <li>senność</li> <li>apatia</li> <li>rozdrażnienie</li> <li>stany lękowe i depresyjne</li> <li>wypadające włosy</li> <li>rozdwajające się paznokcie</li> <li>zapalenie spojówek</li></ul>Witaminę B7 można znaleźć w mięsie (wieprzowym, wołowym, drobiowym), żółtkach jaj, serze, otrębach, ciemnym ryżu, oleju rzepakowym i słonecznikowym oraz w owocach – bananach, melonach, grejpfrutach, winogronach i brzoskwiniach. Procesy technologiczne i obróbka termiczna powodują częściowy lub całkowity rozkład biotyny zawartej w produktach spożywczych, dlatego is

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Bio syrop z agawy jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych. Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego i miodu. W smaku jest delikatniejszy niż miód. Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Smak syropu z agawy ciemnego jest bardziej intensywny, z karmelową nutą niż delikatny i bardziej neutralny syrop jasny.Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego w formie półpłynnej. Weganie chętnie używają go jako zamiennik miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.&nbsp;<strong>Skład:</strong> Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal - 15% RWS*tłuszcz: 0g - 0%w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g - 0%węglowodany: 71g - 27%w tym cukry: 69g - 77%błonnik: 5,8gbiałko: 0g

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nasiona słonecznika przybyły do Europy z Ameryki Północnej. Są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i minerałów. Z nasion słonecznika otrzymuje się olej słonecznikowy - bogate źródło kwasu linolowego. Wykorzystuje się je również jako składnik preparatów farmaceutycznych - kremów, mydeł, odżywek - ze względu na bogactwo składników odżywczych.Są bogate w witaminy: E, z grupy B, C, A oraz wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód i cynk. Odgrywają ważną rolę we wzmacnianiu układu odpornościowego, chronią przed rozwojem stanów zapalnych. Zawarte w nich witaminy i minerały chronią przed chorobami serca, poprawiają przemianę materii, wzmacniają system nerwowy, wzmacniają i uszczelniają naczynia krwionośne, biorą udział w zwalczaniu wolnych rodników (szczególnie witamina E, selen, miedź, mangan i cynk), korzystnie wpływają na zdrowie i młody wygląd skóry, wzmacniają włosy i paznokcie.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Wiórki kokosowe otrzymuje się z miąższu orzecha palmy kokosowej, który najpierw się suszy, a później ściera na drobne wiórki. Miąższ jest bogaty w składniki odżywcze takie jak witaminy: C, E, K oraz z grupy B, minerały: cynk, fosfor, magnez, sód, potas, wapń i żelazo. Kokos i jego pochodne (wiórki, chipsy kokosowe, olej kokosowy) zawierają nasycone kwasy tłuszczowe. Kwasy tłuszczowe nasycone pochodzenia zwierzęcego powinny być ograniczane w codziennej diecie, jednak te pochodzące z kokosa są zbudowane ze znacznie mniejszych cząsteczek i przekształcane bezpośrednio na energię bez odkładania się w organizmie w postaci tłuszczu.Wiórki kokosowe zawierają ogromne zasoby błonnika, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Znajdziemy tam również niewielkie ilości białka i elektrolity, pozwalające na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.<strong>Skład:</strong> wiórki kokosowe&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 2695kJ/655k

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Witamina C, inaczej kwas askorbinowy, to suplement diety w formie sypkiej. Witamina C jest dobrze znana i wykorzystywana nie tylko w medycynie. Znalazła zastosowanie również w kosmetyce - jako silny przeciwutleniacz, zwalcza wolne rodniki, które odpowiadają za procesy starzenia się skóry.Organizm człowieka nie wytwarza witaminy C, musimy ją dostarczać wraz z pożywieniem i suplementami diety. Niedobory witaminy C mogą prowadzić do szeregu objawów: zwiększonej tendencji do męczenia się, bóle mięśni i stawów, tendencje do siniaków, rozpulchnione i osłabione dziąsła, obniżenie odporności, a w najcięższych przypadkach szkorbut.Jaka jest zatem rola witaminy C w naszym organizmie? Witamina C kojarzy się najczęściej z przeziębieniem, przy którym zazwyczaj jest podawana. Niestety nie spełnia roli ochronnej gdy infekcja już się rozwinie, natomiast jej regularne przyjmowanie zmniejsza ryzyko przeziębienia i infekcji.Witamina C uczestniczy, m.in.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nie tylko smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe, pistacje sprzedawane są na ogół w łupinach. Zawierają zdrowe tłuszcze, są dobrym źródłem białka, błonnika i przeciwutleniaczy. Pistacje są dobrym źródłem witaminy B6, która, m.in. wpływa na samopoczucie i koncentrację, poprawia stan naczyń krwionośnych, odgrywa kluczową rolę w usuwaniu niezbędnych substancji chemicznych z organizmu oraz łagodzi stany zapalne.Pistacje są jednymi z najbardziej bogatych w utleniacze orzechów. Przeciwutleniacze zwalczają wolne rodniki, dzięki czemu opóźniają procesy starzenia się komórek i możliwości wystąpienia różnych schorzeń. Luteina i zeaksantyna zawarte w orzechach wspomagają zdrowie oczu.Pistacje są mniej kaloryczne niż inne orzechy, a ich dodatkową zaletą jest zawartość białka, około 20%. Są na drugim miejscu po migdałach. Zawierają też sporo błonnika pokarmowego niezbędnego do prawidłowej pracy układu pokarmowego.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Chlorella jest algą słodkowodną bogatą w wiele składników odżywczych. Jest droższa od spiruliny ze względu na dłuższy i bardziej skomplikowany proces jej produkcji. W jej składzie możemy znaleźć, m.in.witaminę C, D, E oraz witaminy z grupy B. Stanowi także cenne źródło: żelaza, wapnia, cynku, fosforu i jodu. Swoją ciemnozieloną barwę zawdzięcza obecności chlorofilu.&nbsp;Chlorella, dzięki zawartości witaminy B12 oraz żelaza, jest szczególnie popularna wśród wegetarian, wegan, kobiet w ciąży i aktywnych sportowców. Zawiera ponad dwa razy więcej kwasu nukleinowego i chlorofilu niż spirulina, ale za to mniej białka i odrobinę beta-karotenu.&nbsp;Chlorella jest jedynym zielonym źródłem substancji odżywczej zwanej czynnikiem wzrostu chlorelli (CGF). Dzięki CGF poprawia procesy wzrostu u dzieci, utrzymuje zdrowie w późnym wieku, leczy urazy, inicjuje wzrost tam, gdzie został zatrzymany przez chorobę czy stan zwyrodnieniowy.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Zielona kawa to niepalone ziarna kakaowca, z którego pozyskuje się także tradycyjną kawę paloną. Posiada ona delikatną bladozieloną barwę. Wynika to z faktu, że po zebraniu nie zostaje ona poddana procesowi palenia.W jej składzie oprócz pobudzającej kofeiny znajdziemy także kwas chlorogenowy, któremu przypisuje się właściwości przyśpieszające spalanie tkanki tłuszczowej. Zielona kawa jest także bogatym źródłem cennych polifenoli, kwasu salicylowego a także wielu witamin i składników mineralnych. W jej składzie znajdziemy m.in. kwas foliowy, witaminę B1, B2, B12 a także wapń, potas, sód, magnez, żelazo, fosfor i cynk.&nbsp;<strong>Skład:</strong> ziarno kawy zielonej mielone&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1588kJ/381kcal - 19% RWS*Tłuszcz 13g - 19%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g - 4%Węglowodany 40g - 15%w tym cukry 0g - 0%Białko 11g - 22%Błonnik 30gSól 0g - 0%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Zaparzając zieloną

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Zielona kawa to niepalone ziarna kakaowca, z którego pozyskuje się także tradycyjną kawę paloną. Posiada ona delikatną bladozieloną barwę. Wynika to z faktu, że po zebraniu nie zostaje ona poddana procesowi palenia.W jej składzie oprócz pobudzającej kofeiny znajdziemy także kwas chlorogenowy, któremu przypisuje się właściwości przyśpieszające spalanie tkanki tłuszczowej. Zielona kawa jest także bogatym źródłem cennych polifenoli, kwasu salicylowego a także wielu witamin i składników mineralnych. W jej składzie znajdziemy m.in. kwas foliowy, witaminę B1, B2, B12 a także wapń, potas, sód, magnez, żelazo, fosfor i cynk.&nbsp;<strong>Skład:</strong> ziarno kawy zielonej mielone&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1588kJ/381kcal - 19% RWS*Tłuszcz 13g - 19%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g - 4%Węglowodany 40g - 15%w tym cukry 0g - 0%Białko 11g - 22%Błonnik 30gSól 0g - 0%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Zaparzając zieloną

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Chocorella to zaskakujące połączenie ciecierzycy, daktyli i kakao, dające pyszny krem do smarowania kanapek. Doskonały zamiennik niezdrowych, popularnych kremów czekoladowych.&nbsp;<strong>Skład:</strong> gotowana ciecierzyca 49%, daktyle 19%, woda, olej rzepakowy, orzechy ziemne 4,4%, kakao odtłuszczone w proszku 0,5%, sól himalajska&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 955kJ/290kcalTłuszcz 11,3gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3gWęglowodany 22,9gw tym cukry 13,3gBiałko 5,8gBłonnik 5,6gSól 1,1g&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Chocorella sprawdzi się jako produkt do smarowania pieczywa, a także jako dodatek do wypieków i różnego rodzaju deserów. Pastę można dodawać do naleśników i gofrów. Zdrowa alternatywa dla popularnych kremów czekoladowych.&nbsp;<strong>Uwagi</strong>Przechowywać w temperaturze do 20°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski, pochodzi z grupy roślin strączkowych i ma liczne właściwości zdrowotne. Doskonałe źródło białka i niezbędnych aminokwasów dlatego też może zastępować mięso. Jest źródłem węglowodanów złożonych, błonnika. Ciecierzyca dostarcza organizmowi różnorodnych witamin i minerałów, w tym znaczne ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu oraz potasu. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe.Ciecierzyca jest niskokaloryczna oraz niski indeks glikemiczny, a zawarty w niej błonnik pomaga zmniejszyć poziom trójglicerydów i “złego” cholesterolu.Jest doskonałym dodatkiem do wielu dań, zup, wegetariańskich past i pasztetów, a uprażona, doskonałą przekąska.Co bardzo ciekawe, aquafaba, woda po gotowaniu ciecierzycy (woda po ciecierzycy z puszki ma te same właściwości) jest naturalnie pełna białka i saponin, i może być ubijana, podobnie jak białka jaj. Tak przygotowana jest używana do przygotowania wielu dań, m.in. musów czy wegańskich bez.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski, pochodzi z grupy roślin strączkowych. Ciecierzyca to doskonałe źródło białka i niezbędnych aminokwasów dlatego też może zastępować mięso. Jest źródłem węglowodanów złożonych, błonnika. Ciecierzyca dostarcza organizmowi różnorodnych witamin i minerałów, w tym znaczne ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu oraz potasu. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe.Ciecierzyca jest niskokaloryczna oraz niski indeks glikemiczny, a zawarty w niej błonnik pomaga zmniejszyć poziom trójglicerydów i “złego” cholesterolu.Mąka z ciecierzycy jest szczególnie doceniana przez wegan i alergików. Mąka z ciecierzycy powstaje z rośliny strączkowej i dzięki temu mąka ta odznacza się wyjątkowa zawartością białka , smakiem zaś przypomina smak umami.Indeks glikemiczny tej mąki jest prawie o połowę niższy od maki pszennej i wynosi zaledwie 35.<span class="Apple-converted-space"> </span>&nbsp;<strong>Skład:</strong> mąka z ciecierzycy&nbsp;<strong

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Czarnuszkę (Nigella sativa L.) nazywa się również czarnuszką siewną, czarnuszką ogrodową, czarnym sezamem czy czarnym kminem. Jest rośliną całoroczną o niebieskich lub białych kwiatach. Małe, czarne ziarenka czarnuszki są bogactwem naturalnych składników pomagających dbać o organizm. To nie tylko zdrowy, ale również smaczny dodatek do potraw. Można ich używać jako przyprawy do wielu dań, na przykład jako posypka do sałatek i wypieków, a olej z czarnuszki dodawać do różnych potraw lub spożywać bezpośrednio.W ziarenkach czarnuszki znajdziemy takie substancje jak: tymochinon - związek o silnym działaniu antyalergicznym, przeciwutleniającym, przeciwzapalnym, przeciwgrzybiczym oraz zwalczającym bakterie. Roślina jest bogata w zdrowe kwasy tłuszczowe, witaminę E i beta-karoten, a także witaminy z grupy B, biotynę - dla zdrowej skóry i włosów, a także prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz liczne sole mineralne - wapnia, żelaza, potasu, cynku, fosforu i miedzy.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Czy wiesz, że osoby uczulone na pszenicę, jęczmień i inne zboża prawie nigdy nie reagują alergią na zieloną trawę tych zbóż?Młody jęczmień znany również jako trawa jęczmienna lub zielona krew, jest naturalnym sposobem na dostarczenie organizmowi niezbędnej dawki białka, składników mineralnych, witamin oraz enzymów.Dzięki bogatej zawartości składników odżywczych, młody jęczmień pomaga cieszyć się zdrowiem oraz dobrym samopoczuciem. Trawa jęczmienna to naturalne źródło witamin, białek, składników mineralnych. Jest źródłem witamin B6, C, kwasu foliowego, wapnia, żelaza, magnezu, potasu, cynku. Posiada wysoką zawartość błonnika. Trawa większości zbóż zawiera również śladowe ilości witaminy B12.Wapń przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego jak i w prawidłowym funkc

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Daktyle są bardzo zdrowym wyborem żywieniowym. Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Składniki odżywcze w daktylach wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi.Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji.Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Wszystkie trzy z tych czynników przemawiają za spożywaniem daktyli dla zdrowia serca.Owoce daktyli są również bogate w minerały, takie jak wapń, miedź i magnez. Ponadto zawierają mangan i żelazo.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Erytrytol jest coraz powszechniej znanym i używanym słodzikiem. Pochodzi z grupy alkoholi cukrowych - polioli, ma zerową kaloryczność i indeks glikemiczny. Poleca się go wszystkim, również osobom z cukrzycą lub na niskokalorycznej diecie. Wyglądem do złudzenia przypomina zwykły biały cukier - krystaliczny, bezwonny, w smaku podobne.Erytrytol w naturze występuje w pyłkach kwiatów, owocach (gruszkach, melonach, winogronach), grzybach kapeluszowych, owocach morza, fermentowanych napojach takich jak wino, a także w porostach i algach morskich. Erytrytol , dostępny w sklepach, jest najczęściej otrzymywany w drodze fermentacji glukozy przez różne gatunki drożdży lub syntetyzowany przez drożdże z gliceryny odpadowej. Jest zupełnie bezpieczny do stosowania w kuchni i nie tylko. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała erytrytol za całkowicie bezpieczny dodatek do żywności. Na etykietach możesz go znaleźć pod oznaczeniem E968.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Hummus to pasta, którą w krajach pochodzenia przygotowuje się na bazie najczęściej przetartej ciecierzycy lub innych roślin strączkowych, często bobu. Podobno wywodzi się z Egiptu, teraz najpopularniejsza jest na Bliskim Wschodzie i w Północnej Afryce. Jest wiele różnych sposobów na przygotowanie hummusu jak i wiele różnych dodatków do tej pysznej i zdrowej pasty.Hummus z dynią i imbirem, przygotowany na bazie ciecierzycy, z dodatkiem dyni i pieczonej marchewki oraz tahini, soku z cytryny, świeżego czosnku i aromatycznych przypraw jest zdrową przekąską i smacznym dodatkiem do dań. Znakomicie nadaje się jako dodatek do pieczywa, kanapek czy tostów. Ma lekką konsystencję, łatwo się rozsmarowuje, ma przyjemny smak. Zawiera białko, błonnik, witaminy i minerały.&nbsp;<strong>Skład:</strong> gotowana ciecierzyca 43%, dynia 14 %, pieczona marchewka 14%, woda, pasta sezamowa, sok z cytryny, świeży czosnek, sól morska, pieprz mielony, curry, pieprz, imbir&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Inulina jest naturalnie występującym wielocukrem, nie trawionym przez człowieka dzięki czemu pełni funkcję błonnika pokarmowego. Występuje w korzeniach i bulwach niektórych roślin, (cykoria, topinambur, karczoch, łopian, cebula, czosnek, banany), najczęściej otrzymywana jest z cykorii.Inulina charakteryzuje się niską kalorycznością i delikatną słodkością. Ponieważ jest 10 razy mniej słodka od cukru, nie jest zazwyczaj używana jako jego zamiennik. Inulina wykorzystywana jest jako substancja żelująca, zagęszczająca i stabilizująca.Inulina dodawana do żywności zmniejsza jej kaloryczność, hamuje łaknienie i zwiększa uczucie sytości. Dzięki temu poprawia kontrolę nad ilością spożywanego jedzenia. Sprawdza się u osób na dietach odchudzających.Inulina działa jak prebiotyk, stymuluje rozwój prawidłowej flory bakteryjnej jelit i dzięki temu wpływa pozytywnie na zdrowie.&nbsp;<strong>Skład:</strong>Inulina 92,4 %, glukoza, fruktoza, sacharoza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Spożywać 20g dziennie

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Jagody goji nazywane są niekiedy "czerwonymi diamentami" i są zaliczane do kategorii "superfoods". Owoce goji uprawia się i spożywa w Chinach już od ponad 2 tysięcy lat. Tam też odbywa się festiwal na ich cześć.Jagody goji są jednym z największych źródeł witaminy C, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Witamina C bierze również udział w procesie przyswajania żelaza. Owoce zawierają również witaminy z grupy B, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie, m.in. układu nerwowego. Oprócz witamin, jagody są również źródłem minerałów, takich jak: potas, cynk, wapń, żelazo i selen. Jagody dostarczają też błonnika pokarmowego, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowegoJagody goji zawierają również tzw. kompleks polisacharydowy o silnych właściwościach przeciwutleniających oraz odpowiadający za prawidłową florę bakteryjną jelit.<strong> </strong><strong>Skład:</strong> jagody goji suszone&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wart

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Już północnoamerykańscy Indianie oraz pierwotne ludy europejskie wiedzieli o niezwykłych właściwościach sosny i wyrabiali z jej igieł i gałązek specyfiki na kaszel i ból stawów.Olejek sosnowy otrzymywany jest z igieł sosny zwyczajnej. W medycynie naturalnej i aromaterapii olejek sosnowy jest przede wszystkim cennym środkiem przeciwbólowym. Działa również antyseptycznie, bakteriobójczo, rozgrzewająco. Inhalacje z olejkiem sosnowym łagodzą infekcje górnych dróg oddechowych. Usuwa objawy zmęczenia, nerwobólów oraz wyczerpania nerwowego.Olejek sosnowy działa również przeciwzapalnie i może być, zmieszany z olejem bazowym, wmasowywany w skórę w celu likwidacji obrzęków i stłumienia procesów zapalnych.Świetnie odświeża i oczyszcza powietrze w pomieszczeniach.&nbsp;<strong>Skład:</strong> Pinus Sylvestris Leaf Oil&nbsp;<strong>Stosowanie</strong><ul> <li>łagodzenie bólów różnego pochodzenia</li> <li>ograniczenie stanów zapalnych</li> <li>obniżanie poziomu stresu</li> <li>dezynfekcja ran i błon

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka pszenna typ 750 pozyskiwana jest z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest to jeden z najbardziej popularnych rodzajów mąki, który otrzymuje się ze zmielonego ziarna pszenicy.Mąka pszenna, dzięki zawartości białka (glutenu), nadaje wypiekom sprężystości i sprawia, że mniej się kruszą.&nbsp;<strong>Skład:</strong> pszenica&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 1450kJ/342kcal - 17% RWS*Tłuszcz 1,8g - 2,6%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g - 3,5%Węglowodany 68g - 26%w tym cukry 0,5g - 0,6%Błonnik 2,9gBiałko 12g - 24%Sól 0,01g - 0,2%*Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Mąka pszenna typ 750 doskonale nadaje się do pieczenia chleba oraz wszystkich słonych i słodkich wypieków. Idealna do naleśników, gofrów lub jako zagęstnik zup i sosów.&nbsp;<strong>Uwagi</strong>Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasz jaglana powstaje z prosa. Pomaga przeciwdziałać zakwaszaniu organizmu, wzmacnia odporność, do tego jest pożywna i lekkostrawna. Jest naturalnie wolna od glutenu. Jej ogromna zaletą jest duża zawartość witamin z grupy B, krwiotwórczego żelaza i miedzi. Jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego oraz potasu, magnezu, wapnia i sodu. Dostarcza organizmowi łatwo przyswajalnego białka oraz węglowodanów złożonych, którą są podstawą zdrowej diety.Kasza jaglana działa przeciwwirusowo i wzmacniająco odporność, pomaga przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Witaminy z grupy B i żelazo działają krwiotwórczo. Kasz jaglana pomaga redukować stany zapalne w organizmie, działa rozgrzewająco, poprawia przemianę materii, wpływa na poprawę koncentracji i zapamiętywania. Duża zawartość wapnia oraz związków krzemionkowych wzmacnia zęby i kości.&nbsp;<strong>Skład:</strong> kasza jaglana&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1505kJ/355kcal - 18% RWS*Tłuszcz 2,9g -

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka jaglana powstaje ze zmielonych ziaren prosa - jednego z najstarszych zbóż o wielu prozdrowotnych zaletach. Proso jest zbożem bezglutenowym i zasadotwórczym, przywraca naturalną równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, oczyszcza go, zwalcza wolne rodniki i grzyby. Mąka jest lekkostrawna, nie uczula, ma lekko orzechowy posmak i jest tańsza od innych produktów z grupy "super foods". Jest źródłem błonnika pokarmowego, magnezu, nienasyconych kwasów tłuszczowych, cynku i żelaza oraz witamin z grupy B. Mąka jaglana to prawdziwy zastrzyk dobroczynnych substancji i solidny detoks dla organizmu. Jaglana mąka jest też bogatym źródłem błonnika, który jest dziś powszechnie znany jako produkt wspomagający odchudzanie, ponieważ reguluje pracę układu trawiennego i pozytywnie wpływa na stabilizację poziomu glukozy we krwi. Wszystko to przekłada się na uczucie sytości i mniejsze łaknienie.&nbsp;<strong>Skład:</strong> mąka jaglana&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Żurawina suszona cała to naturalne owoce wysuszone w całości o wyrafinowanym cierpko-słodkim smaku. Owoce kształtem przypominają suszone rodzynki, ale są od nich większe, cechują się soczystą barwą i elastyczną konsystencją. Owoce żurawiny znajdują szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata.Owoce żurawiny są bogatym źródłem witamin (C, witaminy z grupy B, E, K), minerałów (sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, manganu, żelaza), błonnika, kwasów organicznych, karotenoidów, flawonoidów, garbników i pektyn. Żurawina nie traci swoich właściwości podczas obróbki termicznej, dlatego, z korzyścią dla zdrowia, można spożywać jej przetwory, które nie są tak cierpkie jak owoce świeżej żurawiny.Żurawina świetnie się sprawdza w profilaktyce nawrotów infekcji dróg moczowych. Zakwasza mocz, co prowadzi do zabicia bakterii znajdujących się w pęcherzu moczowym. Dodatkowo, zawarte w żurawinie kwasy redukują przyczepność bakterii, dzięki czemu wydalane są z moczem.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Olejek z pestek malin otrzymywany jest, jak nazwa wskazuje, w wyniku tłoczenia pestek (nasion) malin. Ma lekką konsystencję, dobrze się wchłania, skórę pozostawia delikatnie nawilżoną i sprężystą. Olej z pestek malin stosuje się najczęściej w pielęgnacji twarzy, skóry wrażliwej, alergicznej i suchej, do masaży i do pielęgnacji włosów.80% składu tego oleju to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) – Omega-3 i Omega-6. Są to kwasy tłuszczowe bardzo lubiane przez każdy rodzaj cery, zwłaszcza tłustą, dlatego, że pomagają regulować poziom sebum i zapobiegają tworzeniu się zaskórników. Sprzyjają też wyrównywaniu kolorytu, rozjaśnianiu przebarwień i ułatwiają składnikom aktywnym penetrację do głębokich warstw skóry. Olejek zawiera również witaminy A i E.Olejek wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe, wspomaga proces tworzenia elastyny i kolagenu, spowalnia procesy starzenia.Wspomaga ochronę przed promieniowaniem UVB.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Olejek z pestek malin otrzymywany jest, jak nazwa wskazuje, w wyniku tłoczenia pestek (nasion) malin. Ma lekką konsystencję, dobrze się wchłania, skórę pozostawia delikatnie nawilżoną i sprężystą. Olej z pestek malin stosuje się najczęściej w pielęgnacji twarzy, skóry wrażliwej, alergicznej i suchej, do masaży i do pielęgnacji włosów.&nbsp;80% składu tego oleju to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) – Omega-3 i Omega-6. Są to kwasy tłuszczowe bardzo lubiane przez każdy rodzaj cery, zwłaszcza tłustą, dlatego, że pomagają regulować poziom sebum i zapobiegają tworzeniu się zaskórników. Sprzyjają też wyrównywaniu kolorytu, rozjaśnianiu przebarwień i ułatwiają składnikom aktywnym penetrację do głębokich warstw skóry. Olejek zawiera również witaminy A i E.&nbsp;Olejek wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe, wspomaga proces tworzenia elastyny i kolagenu, spowalnia procesy starzenia.Wspomaga ochronę przed promieniowaniem UVB.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasz jęczmienna, jak sama nazwa wskazuje, jest wytwarzana z ziaren jęczmienia. W zależności od rozdrobnienia dzielimy ją na pęczak czyli całe ziarna pozbawione łuski, kaszę wiejską - połamany pęczak oraz perłową, która jest rozdrobniona i wypolerowana. Jest bogatym źródłem błonnika - najwięcej ma go odmiana pęczak.Kasza jest źródłem witamin z grupy B - B1, B2, B6, witaminy E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Witamina K wspomaga układ krwionośny i krzepliwość krwi oraz wzmacnia budowę ścian naczyń krwionośnych. Składniki mineralne oraz witamina E i kwas foliowy wspomagają walki z niedokrwistością. Obecne w kaszy witaminy z grupy B pomagają pozbyć się skutków stresu, poprawiają pamięć i koncentrację, a także wspomagają pracę układu nerwowego.&nbsp;<strong>Skład:</strong> kasza jęczmienna&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1546kJ/365kcal - 18% RWS*Tłuszcz 2,3g - 3%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,21g - 6%Węglowodany 73,4

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasze są świetną alternatywą dla makaronu, ziemniaków czy ryżu. Białko gryki naturalnie nie zawiera glutenu, a pomimo to ma właściwości sklejające. To sprawia, że jest częstym dodatkiem do chlebów bezglutenowych. Kasza gryczana jest wytwarzana z gryki zwyczajnej, palona jest poddawana procesowi prażenia. Jest to robione głównie po to aby nadać jej nowego, ciekawego aromatu. Surową kaszę gryczaną można zmielić w młynku i tak powstałą mąkę używać do bezglutenowych wypieków, naleśników i blinów. Kasz gryczaną palona i niepalona maja porównywalne ilości wartości odżywczych, przy czym ta palona ma ich trochę mniej co spowodowane jest procesem prażenia.W kaszy znajdziemy sporo białka, które trawi się podobnie jak białka z roślin strączkowych, oraz błonnika. Zawiera aminokwasy egzogenne: lizynę poprawiającą wchłanianie wapnia wzmacniającą odporność oraz tryptofan niezbędny do produkcji serotoniny.

Poproś o wycenę

Zapytanie ofertowe

Utwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców

  • Tylko odpowiedni dostawcy
  • Zgodność z zasadami ochrony danych
  • 100% za darmo
Filtry

Wyniki dla

Zdrowa żywność- naturalna- makrobiotyczna - Import eksport

Liczba wyników

85 Produkty