Bio syrop z agawy jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych. Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego i miodu. W smaku jest delikatniejszy niż miód. Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Smak syropu z agawy ciemnego jest bardziej intensywny, z karmelową nutą niż delikatny i bardziej neutralny syrop jasny.Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego w formie półpłynnej. Weganie chętnie używają go jako zamiennik miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne. <strong>Skład:</strong> Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana) <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal - 15% RWS*tłuszcz: 0g - 0%w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g - 0%węglowodany: 71g - 27%w tym cukry: 69g - 77%błonnik: 5,8gbiałko: 0g
Polska
Bio syrop z agawy jasny jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych. Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.Syrop z agawy jasny może stanowić alternatywę dla cukru białego i miodu. W smaku jest delikatniejszy niż miód. Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Smak syropu z agawy jasnego jest delikatniejszy i bardziej neutralny niż lekko karmelowy smak syropu ciemnego.Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego w formie półpłynnej. Weganie chętnie używają go jako zamiennik miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne. <strong>Skład:</strong> Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana) <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal – 15% RWS*tłuszcz: 0g – 0%w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g – 0%węglowodany: 71g – 27%w tym cukry: 69g – 77%błonnik: 5,8gbiałko:
Poproś o wycenęPolska
Mąka kasztanowa, ze wszystkich mąk bezglutenowych, teksturą najbardziej przypomina zmielona pszenicę. Świetnie sprawdza się w domowych wypiekach wszelkiego rodzaju, tych na słodko i na słono. Zapachem przypomina orzechy, a w smaku mąki można wyczuć lekką słodką nutę.Ma niska zawartość tłuszczów i wysoką węglowodanów i białka, zawiera cenny błonnik pokarmowy.Mąka kasztanowa, powstaje ze zmielenia kasztanów jadalnych i jest źródłem miedzi, fosforu, magnezu, witaminy z grupy B. <strong>Skład:</strong> kasztany jadalne <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1563kJ/371kcal - 19% RWS*Tłuszcz 3,4g - 5%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g - 0%Węglowodany 70g - 27%w tym cukry 18g - 20%Białko 7g - 14%Błonnik 16gSól 0,03g <1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza <strong>Stosowanie</strong>Ze względu na podobną strukturę mąką kasztanową można z powodzeniem zastępować mąkę pszenną. Sprawdzi się m.in.
Poproś o wycenęPolska
Kasz jęczmienna, jak sama nazwa wskazuje, jest wytwarzana z ziaren jęczmienia. W zależności od rozdrobnienia dzielimy ją na pęczak czyli całe ziarna pozbawione łuski, kaszę wiejską - połamany pęczak oraz perłową, która jest rozdrobniona i wypolerowana. Jest bogatym źródłem błonnika - najwięcej ma go odmiana pęczak.Kasza jest źródłem witamin z grupy B - B1, B2, B6, witaminy E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Witamina K wspomaga układ krwionośny i krzepliwość krwi oraz wzmacnia budowę ścian naczyń krwionośnych. Składniki mineralne oraz witamina E i kwas foliowy wspomagają walki z niedokrwistością. Obecne w kaszy witaminy z grupy B pomagają pozbyć się skutków stresu, poprawiają pamięć i koncentrację, a także wspomagają pracę układu nerwowego. <strong>Skład:</strong> kasza jęczmienna <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1546kJ/365kcal - 18% RWS*Tłuszcz 2,3g - 3%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,21g - 6%Węglowodany 73,4
Poproś o wycenęPolska
Kasze są świetną alternatywą dla makaronu, ziemniaków czy ryżu. Białko gryki naturalnie nie zawiera glutenu, a pomimo to ma właściwości sklejające. To sprawia, że jest częstym dodatkiem do chlebów bezglutenowych. Kasza gryczana jest wytwarzana z gryki zwyczajnej, palona jest poddawana procesowi prażenia. Jest to robione głównie po to aby nadać jej nowego, ciekawego aromatu. Surową kaszę gryczaną można zmielić w młynku i tak powstałą mąkę używać do bezglutenowych wypieków, naleśników i blinów. Kasz gryczaną palona i niepalona maja porównywalne ilości wartości odżywczych, przy czym ta palona ma ich trochę mniej co spowodowane jest procesem prażenia.W kaszy znajdziemy sporo białka, które trawi się podobnie jak białka z roślin strączkowych, oraz błonnika. Zawiera aminokwasy egzogenne: lizynę poprawiającą wchłanianie wapnia wzmacniającą odporność oraz tryptofan niezbędny do produkcji serotoniny.
Poproś o wycenę