Żurawina suszona cała to naturalne owoce wysuszone w całości o wyrafinowanym cierpko-słodkim smaku. Owoce kształtem przypominają suszone rodzynki, ale są od nich większe, cechują się soczystą barwą i elastyczną konsystencją. Owoce żurawiny znajdują szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata.Owoce żurawiny są bogatym źródłem witamin (C, witaminy z grupy B, E, K), minerałów (sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, manganu, żelaza), błonnika, kwasów organicznych, karotenoidów, flawonoidów, garbników i pektyn. Żurawina nie traci swoich właściwości podczas obróbki termicznej, dlatego, z korzyścią dla zdrowia, można spożywać jej przetwory, które nie są tak cierpkie jak owoce świeżej żurawiny.Żurawina świetnie się sprawdza w profilaktyce nawrotów infekcji dróg moczowych. Zakwasza mocz, co prowadzi do zabicia bakterii znajdujących się w pęcherzu moczowym. Dodatkowo, zawarte w żurawinie kwasy redukują przyczepność bakterii, dzięki czemu wydalane są z moczem.
Polska
Daktyle są bardzo zdrowym wyborem żywieniowym. Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Składniki odżywcze w daktylach wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi.Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji.Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Wszystkie trzy z tych czynników przemawiają za spożywaniem daktyli dla zdrowia serca.Owoce daktyli są również bogate w minerały, takie jak wapń, miedź i magnez. Ponadto zawierają mangan i żelazo.
Poproś o wycenęPolska
Jagody goji nazywane są niekiedy "czerwonymi diamentami" i są zaliczane do kategorii "superfoods". Owoce goji uprawia się i spożywa w Chinach już od ponad 2 tysięcy lat. Tam też odbywa się festiwal na ich cześć.Jagody goji są jednym z największych źródeł witaminy C, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Witamina C bierze również udział w procesie przyswajania żelaza. Owoce zawierają również witaminy z grupy B, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie, m.in. układu nerwowego. Oprócz witamin, jagody są również źródłem minerałów, takich jak: potas, cynk, wapń, żelazo i selen. Jagody dostarczają też błonnika pokarmowego, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowegoJagody goji zawierają również tzw. kompleks polisacharydowy o silnych właściwościach przeciwutleniających oraz odpowiadający za prawidłową florę bakteryjną jelit.<strong> </strong><strong>Skład:</strong> jagody goji suszone <strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wart
Poproś o wycenęPolska
Bio daktyle, z upraw ekologicznych, są bardzo zdrowym wyborem żywieniowym. Pochodzą z upraw kontrolowanych i są produktem najwyższej jakości. Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Składniki odżywcze w daktylach wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi.Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji.Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Wszystkie trzy z tych czynników przemawiają za spożywaniem daktyli dla zdrowia serca.Owoce daktyli są również bogate w minerały takie jak wapń, miedź i magnez.
Poproś o wycenęPolska
Morele są doskonałym źródłem wielu przeciwutleniaczy, w tym beta karotenu oraz witamin A, C i E i potasu. Przeciwutleniacze, w szczególności flawonoidy, pomagają chronić twoje ciało przed stresem oksydacyjnym, który jest związany z wieloma chorobami przewlekłymi, w tym cukrzycą i chorobami serca oraz otyłością.Morele są doskonałym źródłem beta-karotenu, luteiny, zeaksantyny oraz witamin C i E. Beta karoten - który nadaje morelom ich żółto-pomarańczowy kolor - służy jako prekursor witaminy A, co oznacza, że twoje ciało może przekształcić ją w tę witaminę. Te wszystkie składniki odżywcze chronią oczy przed uszkodzeniem.Morele są dobrym źródłem rozpuszczalnego błonnika, który odżywia zdrowe bakterie jelitowe i może poprawiać zdrowie układu trawiennego.Potas wspomaga sygnalizację nerwową, skurcze mięśni i równowagę płynów. Jedzenie pokarmów bogatych w potas, takich jak morele, może pomóc w zapobieganiu nadciśnieniu i zmniejszyć ryzyko udaru mózgu.
Poproś o wycenę