• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • przemysł rolno-spożywczy

Wyniki dla

Przemysł rolno-spożywczy

FrancjaTuluza i Południe-PirenejeProducent/wytwórca
  1. SA CONSERVERIE DU SUD

    Francja

    Verified by europages badge

    Dzięki ponad stuletniemu doświadczeniu i unikalnej wiedzy fachowej Conserverie du Sud wyróżnia się jako wiodący producent terrin na bazie wieprzowiny i jedyny o krajowej i międzynarodowej renomie. Conserverie du Sud zawarła lokalne porozumienie i pozyskuje wieprzowinę od miejscowego dostawcy znanego w regionie z mięs jakości Label Rouge. Klucze do naszego sukcesu to: smak, zrównoważone proporcje i apetyczna konsystencja! Dzięki wiedzy i umiejętnościom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, nasze wyroby są wytwarzane według receptur zgodnych z najczystszą tradycją. Firma z dumą oferuje konsumentom swoje naturalne produkty. Od 2021 roku Conserverie du Sud posiada cetryfikat IFS wersja 8. IFS FOOD to międzynarodowy standard stosowany do oceny zgodności produktów i procesów pod względem bezpieczeństwa i jakości żywności. Conserverie du Sud ma kilka gam produktów: -Label Rouge: świeże, soczyste, wyjątkowo smaczne mięso wieprzowe od świń hodowanych na wolnym powietrzy, z wolnego wybiegu. - ABio jest dowodem metody produkcji rolnej, która szanoje naturalne systemy i cykle. -VPF świnie rodzą się, są hodowane, ubijane i przetwarzane we Francji. -IGP Porc du Sud-Ouest potwierdza, że świnie są urodzone, hodowane, poddawane ubojowi i przetwarzane w południowo-zachodniej Francji.

  2. BENNE SA

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma BENNE SA, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Przenośniki taśmowe. Jest również obecna w dziedzinach Przenośniki podwieszone i podłogowe, Przenośniki podwieszone i podłogowe, linie do konfekcjonowania, i Przemysł rolno-spożywczy. Ma siedzibę w Castres, Francja.

  3. AURIAN SAS

    Francja

    Verified by europages badge

    AURIAN SAS to gorzelnia i sprzedawca win i armaniaku od 1880 roku. Firma AURIAN jest producentem i sprzedawcą win smakowych, likierów i alkoholi zlokalizowaną w sercu południowo-zachodniej Francji. Jej początki sięgają 1880 roku, kiedy to pan P. Dupeyron był jednym z najważniejszych kupców win Armagnac i Gaskonii. Kilkadziesiąt lat później wnuk pana Dupeyrona, Philippe Aurian, wyspecjalizował się w produkcji win smakowych, likierów i alkoholi rzemieślniczych, kontynuując swoją działalność handlową w dziedzinie win Armagnac. Obecnie firma sprzedaje ponad 500.000 butelek rocznie we wszystkich regionach Francji. Wszystkie produkty AURIAN są wytwarzane ręcznie z domowych naparów owocowych, naturalnie aromatyzowane i najczęściej z mieszanki dwóch. To właśnie we wrześniu 2018 roku Florent i Isabella Soulhol zostali właścicielami firmy AURIAN, mając na celu kontynuację tradycji rzemieślniczej ustanowionej przez P. Auriana, a jednocześnie wprowadzenie specjalności AURIAN na rynki międzynarodowe. Nie wahaj się i skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji!

  4. CÔTE2BOEUF

    Francja

    Verified by europages badge

    COTE2BOEUF, producent rzemieślniczych wyrobów peklowanych w Aveyron, uszlachetnia symbol francuskiej gastronomii: kiełbasę! Jej produkcja odbywa się tak, jak dawniej, tylko z 3 składnikami: mięso, wyselekcjonowane w fermowych hodowlach Aveyron, sól z Guerande, pieprz Kampot PGI. Żadnych konserwantów, barwników, azotynów! Tylko 3 składniki, jak dawniej. Coppa, lonzo, szynka kulka suszona, suszona wołowina z Aubrac, chorizo, guanciale, suszone kiełbaski, kiełbasa tworzą naszą gamę wędlin bez azotynów, wytwarzaną we własnym zakładzie w Laissac w Aveyron. COTE2BOEUF jest również wynalazcą Popines: cienko krojonej wędliny w szklanym słoiku, 100% nadającym się do recyklingu i kaucjonowanym. Po zapakowaniu próżnowym, Popine przechowuje się przez 3 miesiące w temperaturze otoczenia. Dostępny w 3 formatach (Popine, Marmite, Chaudron), produkt będzie dodatkiem do Twoich zimowych raclette i na tacach wędlin w ciepłym sezonie.

  5. BELLO & ANGELI

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma BELLO & ANGELI, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wyroby czekoladowe. Jest również obecna w dziedzinach Kakao i czekolada, tabliczki czekolady, Kakao i czekolada, czekolada luksusowa, i czarna czekolada. Ma siedzibę w Saint Orens De Gameville, Francja.

Office Building Outline icon
Strona dla Twojej firmy
Widzisz to? Twoi potencjalni klienci też Dołącz do nas, by stać się widocznym na stronie europages.
  1. LES ARRANGEURS FRANÇAIS

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma LES ARRANGEURS FRANÇAIS, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Alkohole i wyroby spirytusowe. Jest również obecna w dziedzinach Napoje - import-eksport, Koktajle, Napoje, rum, armagnac, Producent armaniaku, Napoje - import-eksport, alkohole mocne, i napoje alkoholowe. Ma siedzibę w Cologne, Francja.

  2. CHATEAU CANTELAUZE-MEZY

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma CHATEAU CANTELAUZE-MEZY, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wina. Jest również obecna w dziedzinach Wina - Francja, Wina - region Południowo - Zachodni, Wina - Francja, AOC label wines, Organic wines, i Wina - region Południowo - Zachodni. Ma siedzibę w Duravel, Francja.

  3. FERME DE GREZELADE

    Francja

    La Ferme de Grezelade znajduje się w jednym z regionów gwarantujących najlepszą tradycję kulinarną, Quercy-Périgord. Firma rodzinna specjalizuje się w produkcji konserw na bazie foie gras. Firma wytwarza produkty świeże i konserwy domowego wyrobu. Oferuje pasztety foie gras (blok foie gras, całe foie gras z kaczki i foie gras półgotowane), piersi z kaczki, kacze nóżki i potrawy gotowane. Sprzedaje także przystawki takie jak smalec z kaczki i pasztety na bazie foie gras, a także specjały takie jak kacze nóżki w pomarańczach i fasolkę cassoulet Lanzaguais. La Ferme de Grezelade oferuje także szeroki asortyment koszyków i kuferków z produktami regionalnymi. Produkty są w sprzedaży w naszych własnych sklepach, delikatesach i restauracjach. W budowie jest sala konferencyjna i restauracja, których zakończenie przewidziano na rok 2016.

  4. ARMAGNAC CASTAREDE

    Francja

    Firma założona w 1832 roku, CASTAREDE jest najstarszym przedsiębiorstwem zajmującym się handlem armaniakiem we Francji. To właśnie Florence Castarède, szóste już pokolenie rodziny, uzyskała w 2016 roku etykietę EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant), która nagradza firmy rzemieślnicze posiadające rzadkie, renomowane know-how lub wielopokoleniową tradycję. Obecnie Maison Castarède produkuje armaniak na terenie swojej posiadłości, Château de Maniban (Bas Armagnac). Posiadłość ta obsadzona 4 odmianami winogron (Colombard, Baco, Ugni Blanc i Folle Blanche) otrzymała właśnie znak HVE (High Environmental Value Exploitation). Maison Castarède pozwala swoim armaniakom starzeć się dłużej niż wymagają tego przepisy, aby uzyskać zrównoważone armaniaki o wielkiej finezji. Maison Castarède otworzył salon wystawowy w samym sercu Paryża ponad 15 lat temu. Inicjacja armaniak, produkty, degustacja: z wielką gościnnością przyjmiemy Państwa w naszym butiku.

  5. CHÂTEAU LE BREZEGUET

    Francja

    Przejęta w 1999 roku, winnica CHATEAU LE BREZEGUET produkuje wina z winorośli mających średnio 25 lat z gatunku Malbec. W procesie produkcji naszych win winifikacja na ciepło trwa około trzy tygodnie, po czym wino dojrzewa przez minimum 18 miesięcy. CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje także wina z winogron ze starych winorośli mających wiek od 35 do 40 lat. Są to wina w 100% Malbec, których winifikacja jest bardzo długa i trwa od 3 do 4 tygodni z winifikacją na ciepło w końcowym etapie a dojrzewanie wina ma miejsce w nowych beczkach dębowych przez minimum 18 miesięcy. CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje także wina pochodzące z młodszych winorośli, CHEMIN DE COMPOSTELLE. Używane odmiany winogron to Malbec i Merlot. Są to wina bardzo aromatyczne, czerwone i różowe. Dzięki wysiłkom właścicieli winnicy wina te są regularnie nagradzane, a posiadłość powiększyła się w 2015 roku o 12 hektarów winnic CHÂTEAU GRAND CHÊNE.

  1. DISTILLERIE LOUIS ROQUE

    Francja

    DISTILLERIE LOUIS ROQUE specjalizuje się w nalewkach ze śliwek z Souillac. Destylarnia prowadzona z pokolenia na pokolenie od roku 1835, w której są nadal przestrzegane stare tradycje, a wódki dojrzewają powoli w starych dębowych beczkach. Poza słynną nalewką śliwkową Vieille prune z Souillac, destylarnia oferuje wódki na bazie owoców, takich jak gruszki, maliny, śliwki odmiany lubaszka, mirabelki, czereśnie. Oferujemy także apéritify na bazie wina, owoców, orzechów, nalewki typu ratafia, likiery orzechowe, kasztanowe, malinowe, karmelowe, czekoladowo-waniliowe, miętowe oraz kremy owocowe. Owoce w alkoholu, babeczki, ciasteczka cannelé, słodycze z czekoladą i przyprawy z południowego zachodu, dostępna jest również musztarda i ocet truflowy. Jesteśmy obecni w sklepach winiarskich, delikatesach takich, jak Hédiard i Fauchon oraz na stołach wielu opatrzonych gwiazdkami restauracji zarówno we Francji, jak i za granicą.

  2. CHÂTEAU LA CAMINADE

    Francja

    Firma założona w roku 1895, CHÂTEAU LA CAMINADE, jest rodzinną winnicą prowadzoną od czterech pokoleń. Winnica znajduje się na obszarze Apelacji Cahors, na południowym zachodzie Francji, i zajmuje 35 hektarów obsadzonych głównie charakterystyczną odmianą winorośli MALBEC oraz dwiema uzupełniającymi odmianami MERLOT i TANNAT. W winnicy produkuje się 5 różnych win, z czego trzy apelacji Cahors i dwa apelacji Pays du Lot. Wśród tych pięciu win znajdują się cztery wina czerwone i jedno różowe. Uprawa 35 hektarów winorośli jest prowadzona w sposób zrównoważony, bez stosowania jakichkolwiek systematycznych zabiegów czy nawozów, w celu pełnego poszanowania istniejących warunków glebowych i środowiskowych. Nasze wina, wytwarzane z najwyższą starannością, charakteryzują się wysoką jakością. Są regularnie nagradzane w różnych konkursach, przewodnikach i magazynach krajowych i międzynarodowych. Ich sprzedaż jest prowadzona przez dystrybutorów, importerów, handlarzy win, hurtownie, hotele i restauracje oraz wielką dystrybucję we Francji i za granicą.

  1. ARMAGNAC J. GOUDOULIN

    Francja

    Firma ARMAGNAC J. GOUDOULIN, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Alkohole i wyroby spirytusowe. Jest również obecna w dziedzinach whisky torfowe, i gin. Ma siedzibę w Courrensan, Francja.

  2. FINES SAVEURS DES ÎLES

    Francja

    Firma FINES SAVEURS DES ÎLES, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Kawa, herbata, herbaty ziołowe. Jest również obecna w dziedzinach konfitury, herbatki ziołowe, i herbata biologiczna. Ma siedzibę w Auterive, Francja.

  3. LA DROSERA GOURMANDE

    Francja

    Firma LA DROSERA GOURMANDE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Konserwy mięsne, wędliny i szynki w puszkach. Jest również obecna w dziedzinach Pasztety z tłustych wątróbek gęsich i kaczych, foie gras, Upominki firmowe dla klientów, medale, Pasztety z tłustych wątróbek gęsich i kaczych, foie gras, Upominki firmowe dla klientów, i produkty regionalne. Ma siedzibę w Laguiole, Francja.

  4. ALIGOT EXPRESS

    Francja

    Firma ALIGOT EXPRESS, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Import-eksport artykułów rolno-spożywczych. Jest również obecna w dziedzinach podpłomyki, i perły. Ma siedzibę w Flagnac, Francja.

  5. LES MIRLIFLORES

    Francja

    Firma LES MIRLIFLORES, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Ciasteczka suche, słone i słodkie. Jest również obecna w dziedzinach makaroniki. Ma siedzibę w Montans, Francja.

  6. VALETTE FOIE GRAS

    Francja

    Firma VALETTE FOIE GRAS, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Pasztety z tłustych wątróbek gęsich i kaczych, foie gras. Jest również obecna w dziedzinach Dania gotowe, delikatesowe wyroby spożywcze, Całe bloki foie gras, dostawcy confit de canard, trufle czarne, i Dania gotowe, delikatesowe wyroby spożywcze. Ma siedzibę w Gourdon, Francja.

  7. SARL MENARD

    Francja

    Firma SARL MENARD, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wina. Jest również obecna w dziedzinach armagnac, Wina - region Południowo - Zachodni, i wino francuskie. Ma siedzibę w Gondrin, Francja.

  8. STE D'EXPL CHARCUTERIE ANTOINE

    Francja

    Firma STE D'EXPL CHARCUTERIE ANTOINE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wędliny i mięso peklowane. Jest również obecna w dziedzinach Pasztety i pasztetówki, wędliny, produkty żywnościowe konserwowe, i Pasztety i pasztetówki. Ma siedzibę w Castres, Francja.

  1. DELORD FRERES

    Francja

    Firma DELORD FRERES, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Alkohole i wyroby spirytusowe. Jest również obecna w dziedzinach Napoje - import-eksport, Napoje - import-eksport, napoje alkoholowe, armagnac, i alkohole. Ma siedzibę w Lannepax, Francja.

  2. CHOCOLATS YVES THURIES

    Francja

    Firma CHOCOLATS YVES THURIES, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Kakao i czekolada. Jest również obecna w dziedzinach Wyroby czekoladowe, Wyroby czekoladowe, tabliczki czekolady, produkcja czekolady, i Rzemieślnicza produkcja czekolady. Ma siedzibę w Marssac Sur Tarn, Francja.

  3. BISCUITERIE VEDERE

    Francja

    Firma BISCUITERIE VEDERE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Ciasteczka suche, słone i słodkie. Jest również obecna w dziedzinach Herbatniki, Herbatniki, i ciastka kruche. Ma siedzibę w Montgaillard, Francja.

  4. CAVE DE LABASTIDE

    Francja

    Firma CAVE DE LABASTIDE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wina. Jest również obecna w dziedzinach Wina - Francja, Wina - region Południowo - Zachodni, Wina - Francja, Wina - region Południowo - Zachodni, i AOC label wines. Ma siedzibę w Labastide De Lévis, Francja.

  5. MAISON GARCIA

    Francja

    Firma MAISON GARCIA, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Konserwy mięsne, wędliny i szynki w puszkach. Jest również obecna w dziedzinach Wyroby masarskie konserwowe, Wyroby masarskie konserwowe, i wędliny. Ma siedzibę w Villeneuve Les Bouloc, Francja.

  6. BARON DE ROQUETTE

    Francja

    Firma BARON DE ROQUETTE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Dania gotowe, delikatesowe wyroby spożywcze. Jest również obecna w dziedzinach Przemysł konserwowy - maszyny i urządzenia, Przemysł konserwowy - maszyny i urządzenia, i Produkty lokalne. Ma siedzibę w Saint-Félix Lauragais, Francja.

  7. DISCOFRA

    Francja

    Firma DISCOFRA, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Makarony. Jest również obecna w dziedzinach sosy odwodnione dla placówek żywienia zbiorowego, potrawy gotowe do spożycia, mus owocowy, i podstawowe preparaty spożywcze dla cukierników. Ma siedzibę w Tournefeuille, Francja.

  8. COMPAGNIE DES CONFITURES

    Francja

    Firma COMPAGNIE DES CONFITURES, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Kakao i czekolada. Jest również obecna w dziedzinach Wyroby cukiernicze, Wyroby cukiernicze, Rzemieślnicza produkcja czekolady, czekolada, i słodycze z czekoladą i kakao. Ma siedzibę w Toulouse, Francja.

  9. GIMBERT SURGELES

    Francja

    Firma GIMBERT SURGELES, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Mrożonki. Jest również obecna w dziedzinach Ryby, Ryby, owoce morza i skorupiaki, głowonogi, i owoce morza zamrożone. Ma siedzibę w Fleurance, Francja.

  10. JEAN LARNAUDIE

    Francja

    Firma JEAN LARNAUDIE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Pasztety z tłustych wątróbek gęsich i kaczych, foie gras. Jest również obecna w dziedzinach Dania gotowe, delikatesowe wyroby spożywcze, Całe bloki foie gras, mięso kaczki, regional dishes and specialities, i Dania gotowe, delikatesowe wyroby spożywcze. Ma siedzibę w Figeac, Francja.

Zapytanie ofertowe

Utwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców

  • Tylko odpowiedni dostawcy
  • Zgodność z zasadami ochrony danych
  • 100% za darmo