• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • sól

Wyniki dla

Sól - Import eksport

Polska

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Siarczan magnezu zwany również solą Epsom, solą angielską lub gorzką jest nieorganicznym związkiem chemicznym, z dużą zawartością dwóch pierwiastków: magnezu i siarki. Swoją nazwę sól Epsom zawdzięcza angielskiej miejscowości Epsom, w której okolicach w XVII wieku zaczęto pozyskiwać ten związek przez odparowywanie wody mineralnej z lokalnych źródeł.Sól Epsom bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie, w smaku jest gorzka. Szeroko stosowana w medycynie, farmakologii, weterynarii i kosmetologii.Magnez jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania mięśni i układu nerwowego. Reguluje pracę serca i układu krwionośnego. Odpowiedni poziom magnezu zmniejsza ryzyko pojawienia się zawału serca oraz chorób naczyń krwionośnych.Siarka zapewnia działanie antyseptycznie i przeciwgrzybiczne. Przyspiesza gojenie się ran i redukuje stany zapalne. Pomaga usuwać z naszego organizmu szkodliwe substancje, w tym metale ciężkie.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sól himalajska to najczystsza i najzdrowsza sól na ziemi. Pochodzi tylko z jednego miejsca – wschodniego pasma Himalajów w Pakistanie. Ma barwę od białej do jasnoróżowej i ciemnoczerwonej. Powstała miliony lat temu na skutek osuszania się oceanów, a jej złoża znajdują się na głębokości 400-600 metrów pod powierzchnią ziemi.Sól himalajska jest czystsza i zdrowsza od tradycyjnej soli kuchennej, używanej przez nas na co dzień. Zawiera zestaw makro i mikroelementów.Sól himajalska Vivio dostępna jest w dwóch wersjach: drobna oraz granulowana. Sól himalajska drobna używana jest częściej niż granulowana w kuchni, do przyprawiania potraw. Sól granulowana ma takie samo zastosowanie, ale sprawdzi się także w kąpielach. W takim wypadku do kąpieli należy dodać ok. 10 g soli na 1 litr wody. Po kąpieli solnej zalecany jest pół godzinny odpoczynek. Badania dowodzą, że spożywamy zbyt dużo soli. Jest ona obecna w większości produktów, po które sięgamy w ciągu dnia: w konserwach, wędlinach, kiełbas

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sól himalajska to najczystsza i najzdrowsza sól na ziemi. Pochodzi tylko z jednego miejsca – wschodniego pasma Himalajów w Pakistanie. Ma barwę od białej do jasnoróżowej i ciemnoczerwonej. Powstała miliony lat temu na skutek osuszania się oceanów, a jej złoża znajdują się na głębokości 400-600 metrów pod powierzchnią ziemi.Sól himalajska jest czystsza i zdrowsza od tradycyjnej soli kuchennej, używanej przez nas na co dzień. Zawiera zestaw makro i mikroelementów.Sól himajalska Vivio dostępna jest w dwóch wersjach: drobna oraz granulowana. Sól himalajska drobna używana jest częściej niż granulowana w kuchni, do przyprawiania potraw. Sól granulowana ma takie samo zastosowanie, ale sprawdzi się także w kąpielach. W takim wypadku do kąpieli należy dodać ok. 10 g soli na 1 litr wody. Po kąpieli solnej zalecany jest pół godzinny odpoczynek. Badania dowodzą, że spożywamy zbyt dużo soli. Jest ona obecna w większości produktów, po które sięgamy w ciągu dnia: w konserwach, wędlinach, kiełbas

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sól himalajska to najczystsza i najzdrowsza sól na ziemi. Pochodzi tylko z jednego miejsca – wschodniego pasma Himalajów w Pakistanie. Ma barwę od białej do jasnoróżowej i ciemnoczerwonej. Powstała miliony lat temu na skutek osuszania się oceanów, a jej złoża znajdują się na głębokości 400-600 metrów pod powierzchnią ziemi.Sól himalajska jest czystsza i zdrowsza od tradycyjnej soli kuchennej, używanej przez nas na co dzień. Zawiera zestaw makro i mikroelementów.Sól himajalska Vivio dostępna jest w dwóch wersjach: drobna oraz granulowana. Sól himalajska drobna używana jest częściej niż granulowana w kuchni, do przyprawiania potraw. Sól granulowana ma takie samo zastosowanie, ale sprawdzi się także w kąpielach. W takim wypadku do kąpieli należy dodać ok. 10 g soli na 1 litr wody. Po kąpieli solnej zalecany jest pół godzinny odpoczynek. Badania dowodzą, że spożywamy zbyt dużo soli. Jest ona obecna w większości produktów, po które sięgamy w ciągu dnia: w konserwach, wędlinach, kiełbas

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sól Kala Namak pochodzi z Indii i jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej jako przyprawa i dodatek do ostrych sosów. Chętnie stosowana w diecie wegańskiej i wegetariańskiej.Sól czarna to głównie chlorek sodu i śladowe ilości siarczanu sodu, siarczku żelaza i siarkowodoru. Związki siarki odpowiadają za lekko gorzkawy smak, a siarkowodór nadaje soli jajeczny zapach.&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Sól czarna służy do przyprawiania potraw, szczególnie sosów oraz dań kuchni wegańskiej.Można ją również dodać do kąpieli w wannie. Zabieg korzystnie wpływa na organizm w przypadku grypy, bólu mięśni, stawów oraz pielęgnuje skórę.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Chlorek sodu to nieorganiczny związek chemiczny z grupy chlorków, sól kwasu solnego i sodu. Jest głównym składnikiem soli kuchennej, kuchennej i drogowej. Proces technologiczny otrzymywania soli warzącej polega na termicznym zagęszczaniu słonej wody i krystalizacji soli z tej wody. W naturze występuje jako składnik mineralny i tworzy złoża soli kamiennej zwane halitem. Chlorek sodu występuje w postaci drobnego krystalicznego białego proszku o charakterystycznym słonym zapachu i smaku. Wykazuje silne właściwości higroskopijne. Produkt oferowany przez Foodcom nie jest modyfikowany genetycznie. Foodcom oferuje również sól spożywczą bez substancji przeciwzbrylających.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Glutaminian sodu, znany również jako MSG, jest solą sodową kwasu glutaminowego, jednego z najbardziej rozpowszechnionych aminokwasów. MSG otrzymuje się w wyniku fermentacji skrobi, trzciny cukrowej, buraków cukrowych lub melasy, ale znajduje się również w bulionie z alg, a także w wielu warzywach, serach i grzybach. MSG zawiera pojedynczy aminokwas z kwasu glutaminowego i nie jest uważany za zawartość białka surowego. Jest nierozpuszczalny i niehigroskopijny w zwykłych rozpuszczalnikach organicznych. Dobrze znosi obróbkę, ponieważ nie rozkłada się po ugotowaniu. W obecności cukru zmienia barwę na brązową pod wpływem wysokich temperatur. Zwykle jest dostępny jako monohydrat, biały krystaliczny proszek, bezwonny i rozpuszczalny w wodzie.

Poproś o wycenę