• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • olej kokosowy

Wyniki dla

Olej kokosowy - Import eksport

Zjednoczone Królestwo

Co to jest olej kokosowy? Wyprodukowany w 100% z ekologicznego suszonego orzecha kokosowego, olej kokosowy z pierwszego tłoczenia jest bogaty w białko, witaminy, przeciwutleniacze i ma wysoką wartość odżywczą, ma wiele przydatnych zastosowań w życiu Funkcja oleju kokosowego 1. Demakijaż. 2. Kiedy zmieszasz olej kokosowy z gorącą wodą, możesz użyć go bezpośrednio jako odżywki do skóry i możesz samodzielnie zrobić maseczki do włosów. 3. Nałóż cienką warstwę oleju kokosowego, aby zapobiec spierzchnięciu ust. 4. Nałożenie niewielkiej ilości oleju kokosowego na poparzoną słońcem skórę ma działanie naprawcze. 5.Usuń bliznę. 6. Mieszanie olejków eterycznych do masażu ciała. Zastosowanie oleju kokosowego Wyprodukowany w 100% z ekologicznego suszonego orzecha kokosowego, olej kokosowy z pierwszego tłoczenia jest bogaty w białko, witaminy, przeciwutleniacze i ma wysoką wartość odżywczą, ma wiele przydatnych zastosowań w życiu

Poproś o wycenę

Hiszpania

Olej kokosowy zawiera naturalne tłuszcze nasycone, które zwiększają dobry poziom cholesterolu w organizmie. Mogą również pomóc zmienić zły cholesterol w mniej szkodliwą formę. Eksperci uważają, że olej kokosowy może poprawić zdrowie serca w porównaniu z wieloma innymi tłuszczami.

Polska

Zweryfikowane przez Europages

BIO olej kokosowy jest olejem najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno i nieoczyszczony. Pochodzi z upraw ekologicznych. Uzyskuje się go w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Ma konsystencję stałą i biały kolor w temperaturze do około 26°C. Poniżej 26°C przybiera konsystencją półpłynną.Jest odporny na wysokie temperatury, dzięki temu idealnie nadaje się do smażenia.93% składu oleju, to kwasy tłuszczowe nasycone (kwas laurynowy, mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, kaprylowy, kaprynowy). W przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych są to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię, a nie odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. Pozostałe 7% stanowią kwasy tłuszczowe nienasycone (oleinowy Omega-9 i linolowy Omega-6). To właśnie te składniki sprawiają, że olej jest tak cenny. Kwas laurynowy, który jest głównym składnikiem oleju (50%), ma właściwości antybakteryjne, antywirusowe i anty

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Olej kokosowy Extra Virgin jest olejem najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno i nieoczyszczony. Uzyskuje się go w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Ma konsystencję stałą i biały kolor w temperaturze do około 26°C. Poniżej 26°C przybiera konsystencją półpłynną.Jest odporny na wysokie temperatury, dzięki temu idealnie nadaje się do smażenia.93% składu oleju, to kwasy tłuszczowe nasycone (kwas laurynowy, mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, kaprylowy, kaprynowy). W przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych są to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię, a nie odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. Pozostałe 7% stanowią kwasy tłuszczowe nienasycone (oleinowy Omega-9 i linolowy Omega-6). To właśnie te składniki sprawiają, że olej jest tak cenny. Kwas laurynowy, który jest głównym składnikiem oleju (50%), ma właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Wiórki kokosowe otrzymuje się z miąższu orzecha palmy kokosowej, który najpierw się suszy, a później ściera na drobne wiórki. Miąższ jest bogaty w składniki odżywcze takie jak witaminy: C, E, K oraz z grupy B, minerały: cynk, fosfor, magnez, sód, potas, wapń i żelazo. Kokos i jego pochodne (wiórki, chipsy kokosowe, olej kokosowy) zawierają nasycone kwasy tłuszczowe. Kwasy tłuszczowe nasycone pochodzenia zwierzęcego powinny być ograniczane w codziennej diecie, jednak te pochodzące z kokosa są zbudowane ze znacznie mniejszych cząsteczek i przekształcane bezpośrednio na energię bez odkładania się w organizmie w postaci tłuszczu.Wiórki kokosowe zawierają ogromne zasoby błonnika, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Znajdziemy tam również niewielkie ilości białka i elektrolity, pozwalające na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.&nbsp;<strong>Skład:</strong> wiórki kokosowe&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 2695k

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Wiórki kokosowe otrzymuje się z miąższu orzecha palmy kokosowej, który najpierw się suszy, a później ściera na drobne wiórki. Miąższ jest bogaty w składniki odżywcze takie jak witaminy: C, E, K oraz z grupy B, minerały: cynk, fosfor, magnez, sód, potas, wapń i żelazo. Kokos i jego pochodne (wiórki, chipsy kokosowe, olej kokosowy) zawierają nasycone kwasy tłuszczowe. Kwasy tłuszczowe nasycone pochodzenia zwierzęcego powinny być ograniczane w codziennej diecie, jednak te pochodzące z kokosa są zbudowane ze znacznie mniejszych cząsteczek i przekształcane bezpośrednio na energię bez odkładania się w organizmie w postaci tłuszczu.Wiórki kokosowe zawierają ogromne zasoby błonnika, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Znajdziemy tam również niewielkie ilości białka i elektrolity, pozwalające na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.<strong>Skład:</strong> wiórki kokosowe&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 2695kJ/655k

Poproś o wycenę

Hiszpania

Produkujemy również wszelkiego rodzaju olejki eteryczne, które znajdują szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym, spożywczym, chemicznym, farmaceutycznym, tekstylnym, maszynowym itp. Olejek bergamotowy Olej z czarnuszki Olejek różany Olejek eteryczny z czosnku Olej kokosowy RBD Olej z kiełków pszenicy Olejek eteryczny