• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • migdały

Wyniki dla

Migdały - Import eksport

Francja

Zweryfikowane przez Europages

Odolejona blanszowana mąka migdałowa, bogata w białko i błonnik.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka migdałowa wytwarzana jest ze zmielonych migdałów. Jest mąką bezglutenową oraz z niskim indeksem glikemicznym. Zarówno migdały, jak i mąka z nich wytwarzana, są skarbnicą składników odżywczych. Znajdziemy w nich między innymi białko oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), minerały, takie jak: magnez, fosfor, wapń i potas oraz witaminy ze szczególnym uwzględnieniem witaminy E, uznawanej przez wielu za witaminę młodości. Wśród wszystkich orzechów migdały wyróżnia najwyższa zawartość tej witaminy. Mąka migdałowa jest składnikiem popularnej diety ketogenicznej. Ma niską zawartość węglowodanów i stanowi doskonałe źródło NNKT oraz białka. Używana jest również do przygotowania bezglutenowych potraw i deserów.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Migdały i ich wartości odżywcze są doceniane nie tylko na Zachodzie, ale już od bardzo dawna używane w medycynie i tradycjach wschodnich. W Ajurwedzie, która jest starohinduską sztuką leczenia, pożywienie traktuje jako jeden z głównych składników zapobiegania chorobom. Migdały w tej tradycji są postrzegane jako budulec siły i energii, pomagają osobom nerwowym w dojściu do równowagi emocjonalnej oraz stosowane są jako afrodyzjak. Olej z migdałów dodawany do posiłków odżywia ciało od wewnątrz, zewnętrznie pomaga przesuszonej skórze i zmniejsza oznaki starzenia. SKŁAD: migdały Kraj pochodzenia: HISZPANIA

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Migdały to nasiona owoców migdałowca, które rosną w około 30 różnych odmianach. 8 na 10 migdałów pochodzi z upraw w słonecznej Kalifornii, gdzie warunki klimatyczne są idealne do uprawy drzew migdałowca. Migdały należą do tej samej rodziny co wiśnie, brzoskwinie i mango.Są bogate w składniki odżywcze. Zawierają witaminy, minerały, białko i błonnik tym samym maja działanie prozdrowotne. Mają dużą zawartość zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone nie zwiększają zagrożenia wytworzenia się "złego" cholesterolu we krwi. Co więcej uważa się, że ich regularne spożywanie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu. Migdały są bogate w witaminę E, znany antyoksydant, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, tym samym udrażnia żyły i przeciwdziała chorobom serca oraz spowalnia starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości poprzez zawarte w swoim składzie: wapń, magnez, mangan, miedź, witaminę K, białko i cynk.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Migdały znane są na całym świecie nie tylko dzięki doskonałemu smakowi, ale przede wszystkim niezwykłej zawartości cennych dla zdrowia składników odżywczych. Produkt ten często spożywany jest przez osoby, które przywiązują szczególną uwagę do swojego odżywiania oraz wyglądu sylwetki. Ponadto, wybierany jest przez osoby zmagające się na co dzień z nadmiernym stresem. Migdały prażone solone przygotowane zostały z myślą o miłośnikach zdrowych, słonych przekąsek.Ponieważ migdały są dość kaloryczne, przyjmuje się, że każdego dnia powinniśmy spożywać nie więcej niż 40 g nasion migdałowca.<span class="Apple-converted-space"> </span>Migdały stanowią doskonałą skarbnicę witamin. Znajdziemy w nich między innymi witaminy z grupy B, takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy oraz witamina B6. Ponadto, migdały dostarczają do naszego organizmu cenne dla zdrowia witaminy E i A. Oprócz faktu, iż migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu sporą dawkę energii i witamin z grupy B (od

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę