• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • przetworstwo spozywcze

Wyniki dla

Przetworstwo spozywcze - Producent Wytwórca - Francja

FrancjaProducent/wytwórca
  1. FEMIA INDUSTRIE

    Francja

    Verified by europages badge

    FEMIA projektuje i buduje maszyny i urządzenia do przygotowania i ciągłej obróbki termicznej warzyw, kukurydzy cukrowej i owoców. Od prawie 60 lat FEMIA zaopatruje w urządzenia sektory konserw, mrożonek i świeżych produktów na wszystkich kontynentach. Od odbioru produktu w fabryce do jego przekazania do linii pakującej lub mrożącej, mamy odpowiedź na każde Twoje zapotrzebowanie, z szeroką gamą wydajności do 20 ton na godzinę. Przyjmowanie i podawanie na linii, czyszczenie, mycie, sortowanie, klasyfikowanie, usuwanie szczypułek, przycinanie, cięcie, przenoszenie i przekazywanie. Ciągła obróbka termiczna: blanszowanie, chłodzenie, uwodnienie, odwadnianie, suszenie. Nieustannie wprowadzamy innowacje i udoskonalamy nasze maszyny, aby sprostać Państwa wymaganiom: Zwiększenie wydajności linii, zachowanie jakości produktów, zmniejszenie zużycia wody i energii, uproszczenie i zmniejszenie kosztów konserwacji, zwiększenie żywotności maszyn.

  2. SEVAROME

    Francja

    Verified by europages badge

    Działalność spółki Sévarome polega na tworzeniu i produkcji słodkich aromatów spożywczych (wanilia, kawa, cytryna, truskawka, przyprawy, owoce, kwiaty, specjały), słonych aromatów spożywczych (pomocy kulinarnych), przetworów z owoców orzechowych (pistacje, orzechy laskowe, przetwory aromatyzowane), innych składników (wanilia, barwniki spożywcze, stabilizatory, emulgatory…). Nasza firma współpracuje z największymi szefami, w związku z tym oferujemy na rynku najlepsze produkty, dzięki którym osiągną Państwo sukces. Nasze kredo to pasja smaku, osiągnięte wyniki oraz zadowolenie klienta. SEVAROME: tworzenie i produkcja francuskich aromatów spożywczych do lodów, aromatów spożywczych do sorbetów, aromatów spożywczych do czekolady, aromatów spożywczych do produktów dietetycznych, aromatów spożywczych do herbaty, aromatów spożywczych do kawy, aromatów spożywczych do naparów, aromatów i aromatów naturalnych, barwników spożywczych.

  3. HERBIOLYS LABORATOIRE

    Francja

    Verified by europages badge

    Laboratorium Herbiolys założone w 2004 roku w wyniku spotkania botaników, etnobotaników i zbieraczy pasjonatów świata roślin. Specjalizujące się w organicznych świeżych ekstraktach roślinnych z flory francuskiej laboratorium od samego początku wybrało oryginalną metodę produkcji: rośliny zbierane przez zrzeszone w firmie zbieraczki są macerowane bezpośrednio w miejscu zbioru w celu zachowania wszystkich ich właściwości i potencjału energetycznego. Laboratorium Herbiolys broni silnej etyki, promując racjonalne i zrównoważone zbiory, używając wyłącznie szklanych pojemników i opakowań z recyklingu i nadających się do recyklingu, ograniczając wpływ na środowisko poprzez możliwie jak największą lokalną podaż i oczywiście oferując produkty wysokiej jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane we Francji przez nas, w regionie Wysokich Alp, i posiadają certyfikaty Nature & Progrès, Organic Agriculture oraz labele.

  4. JEAN GAZIGNAIRE S.A.S.

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma GAZIGNAIRE od 1865 roku zajmuje się produkcją skoncentrowanych ekstraktów aromatycznych oraz aromatów naturalnych lub biologicznych, specjalizując się w wytwarzaniu ekstraktów z wanilii, kakao, kawy, fasoli tonka. Od ponad stu lat eksportujemy nasze produkty na cały świat, dla naszych klientów pracujących w przemyśle produkcji substancji zapachowych, rolno-spożywczym, kosmetycznym, a także dla dystrybutorów składników spożywczych, począwszy od 5 kg do wielu ton.

  5. QAMIAB

    Francja

    Verified by europages badge

    Uznany za najlepszy szafran na świecie: Afgański szafran został uznany za najlepszy na świecie przez International Taste Institute, wyprzedzając szafran marokański, irański, a nawet hiszpański. QAMIAB wybiera dla Państwa tylko czerwone słupki, najbardziej aromatyczną i pachnącą część słupka. Nie dodajemy żółtych włókien, które zniekształcają smak i fałszują wagę końcową. Pakowane we Francji, Twój Red Gold zachowa wszystkie swoje aromaty. Tradycyjnie zbierany ręcznie: wyjątkowy szafran QAMIAB rośnie pod afgańskim słońcem i jest zbierany ręcznie, z poszanowaniem wielkich tradycyjnych pól szafranowych. Przycinanie jest również wykonywane ręcznie. Systematycznie będą Państwo otrzymywać najnowsze zbiory, roczniki z bieżącego roku. Szafran QAMIAB, przez długi czas zarezerwowany dla sławnych szefów kuchni, jest teraz dostępny dla profesjonalistów i ogółu społeczeństwa. Mocny w smaku i bogaty w zapachu: Aby zagwarantować Państwu wyjątkowy afgański szafran, przeprowadzamy podwójną kontrolę w niezależnych laboratoriach. Pierwszy w Afganistanie tuż przed wywozem, a drugi we Francji przed pakowaniem.

Office Building Outline icon
Strona dla Twojej firmy
Widzisz to? Twoi potencjalni klienci też Dołącz do nas, by stać się widocznym na stronie europages.
  1. CLEMENT FAUGIER

    Francja

    Verified by europages badge

    Clément Faugier w Privas w Ardèche : produkcja i sprzedaż każdego rodzaju produktów na bazie kasztanów od 1882 roku: kasztany kandyzowane, kremy kasztanowe z regionu Ardèche. Produkcja i sprzedaż Marpom's, mieszanki kremu kasztanowego i puree z jabłek. Gama produktów BIO. Clément Faugier oferuje obecnie puree z mrożonych owoców i warzyw, naturalne puree mrożone porcjowane z kasztanów, w formie krążków po 8 lub 15.

  2. SYNERLINK

    Francja

    Verified by europages badge

    Synerlink, przedsiębiorstwo należące do amerykańskiej grupy Barry-Wehmiller Packaging Systems, jest doświadczonym dostawcą rozwiązań do napełniania linearnego i pakowania w sztywne opakowania wyrobów mleczarskich, napojów i innych produktów spożywczych. Będąc liderem w projektowaniu i produkcji zintegrowanych linii pakujących, wytwarzamy, dbając o uzyskanie maksymalnie najlepszych wyników, ultraczyste i aseptyczne produkty o wydłużonym okresie przechowywania. Oferujemy szeroką gamę rozwiązań pod markami Arcil, Ermi, Dairy Pack, Dinieper i Aprium: urządzenia typu form-fill-seal (FFS) i fill-seal (FS ze wstępnie uformowanymi pojemnikami i butelkami), z możliwością zastosowania rozwiązań zrobotyzowanych końca linii typu rękawy termokurczliwe, transfer, opakowania zbiorcze, zbiórka, umieszczanie w skrzynkach i na paletach.

  3. ERATEC

    Francja

    Verified by europages badge

    Przedsiębiorstwo Eratec specjalizuje się w projektowaniu, produkcji i sprzedaży palników gazowych z włókien metalowych. Nasze palniki mają różnorodne zastosowania, takie jak obróbka cieplna, obróbka metali, lakierowanie, sektor rolno-spożywczy i wiele innych. Wyposażone w głowice z ogniotrwałej stali nierdzewnej, o promieniującej powierzchni, z włókna metalowego dzianego Bekinit® i system wstępnego mieszania powietrze/gaz, ze sterowaniem elektronicznym, nasze palniki pozwalają uzyskać niebieskie płomienie konwencjonalne, zaś palniki gazowe na podczerwień służą do bezpośredniej obróbki cieplnej z zastosowaniem podczerwieni. W Eratec, ściśle współpracujemy z naszymi klientami, aby zrozumieć ich specyficzne potrzeby i zaproponować im najlepsze rozwiązanie techniczne do ich zastosowań przemysłowych. Nasze zespół oferuje kompleksową pomoc, od analizy potrzeb po wdrożenie wybranego rozwiązania, dzięki czemu możemy skutecznie spełnić oczekiwania każdego klienta. Jesteśmy dumni z dostarczania indywidualnych rozwiązań w zakresie obróbki termicznej, obróbki metali, lakierowania i w sektorze rolno-spożywczym. Ponadto, jesteśmy w stanie produkować palniki na specjalne zamówienie, aby sprostać specyficznym potrzebom naszych klientów. Prosimy bez wahania kontaktować się z nami, aby uzyskać więcej informacji na temat naszych produktów i usług.

  4. SÉLECTARÔME

    Francja

    Verified by europages badge

    Przedsiębiorstwo SELECTAROME specjalizuje się w produkcji aromatów spożywczych od ponad 30 lat. Oferujemy szeroką gamę naturalnych aromatów spożywczych płynnych lub w proszku, barwników spożywczych, aromatów do e-płynów i liquidów, a także dodatków i innych teksturantów. Wykonujemy dostawy na rzecz dystrybutorów do piekarni, cukierni, lodziarni, firm cateringowych, restauracji, a także producentów, którzy obdarzyli nas zaufaniem na przestrzeni lat współpracy. Ponadto, poszerzyliśmy naszą gamę i nasze zdolności produkcyjne, by wyjść naprzeciw potrzebom naszych klientów i dostosować się do ekspansji naszej działalności za granicą. Z uwagi na naszą idealną lokalizację w Grasse, rośliny aromatyczne cieszą się przyjaznym klimatem prowansalskim. Przywiązujemy szczególną wagę do kontroli procedur produkcji, aby spełnić wymagania jakościowe typowe dla naszej branży. Nasz zespół służy swoją wiedzą fachową, aby w jak najkrótszym terminie odpowiedzieć na Twoje potrzeby.

  5. SOMEXPORT

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma SOMEXPORT powstała w 1994 r. Zaopatrujemy centrale handlowe, dystrybutorów, a przede wszystkim Afrykę, Indie Zachodnie, klientów na Oceanie Indyjskim i Pacyfiku, a także Bliski Wschód. Jesteśmy firmą zajmującą się importem-eksportem produktów suchych, świeżych i mrożonych współpracując z ponad 300 dostawcami francuskimi i europejskimi. Specjalizujemy się w następujących produktach spożywczych: - Produkty mleczne (sery, jogurty, mleko, śmietana ...), - Wędliny i produkty peklowane, - Ciasta i wyroby cukiernicze (viennoiseries), - Produkty Halal, - Artykuły spożywcze, - Produkty morza, - Mrożonki. Możemy zaoferować Państwu różne gamy produktów spożywczych. SOMEXPORT jest Państwa partnerem w eksporcie. Istotnie, towarzyszymy Państwu w poznawaniu najlepszych produktów z każdego regionu świata, aby zadowolić Państwo potrzeby i wymagania Państwa klientów. Od ponad 20 lat podróżujemy po świecie w poszukiwaniu regionalnych produktów, lokalnych specjałów i tradycyjnych receptur. Na życzenie naszych klientów zaopatrujemy się również w określone składniki i produkty. Wszystko to dzięki spotkaniom z producentami, hodowcami, szefami kuchni, dystrybutorami, konsumentami i wieloma innymi podmiotami sektora rolnego i rolno-spożywczego. Prosimy bez wahania kontaktować się z nami, aby uzyskać więcej informacji!

  1. MAISON BOTEH

    Francja

    Verified by europages badge

    MAISON BOTEH jest przedsiębiorstwem rodzinnym, założonym przez matkę i syna, wyspecjalizowanym w produktach delikatesowych o smakach perskich/irańskich. Nasze wyroby są produkowane w sposób rzemieślniczy, łącząc kreatywność i zamiłowanie do kuchni irańskiej. Proponujemy także dwie inne usługi: Kreowanie białej etykiety produktów & Sourcing produktów made in France. Więcej szczegółów poniżej: Prowadzimy wiele rodzajów działalności: 1/ Sprzedaż produktów MAISON BOTEH: •Produkt wyjątkowy: L'Or Noir, pasta z czarnej cytryny irańskiej, •Konfitury o smakach perskich (patrz produkty). - Dostępne w formatach: Sprzedaż detaliczna lub HoReCa: Od 100g do 500g / Sektor hotelarski: 28g, 42g, - Możliwość Bio, - Certyfikat IFS • Przyprawy (Szafran, Sumak itp…), bakalie (pistacje, dzikie migdały itp…) lub owoce suszone (truskawki suszone, mango suszone z Iranu, - Możliwość Bio. 2/ Dostawca produktów z białą etykietą: - Tworzymy dla Ciebie przepisy, - Jeżeli nie współpracujesz z grafikiem/projektantem, wspólnie wykonujemy etykiety - Pomagamy Ci w opracowaniu Twojej specyfikacji. 3/ Sourcing produktów dla gastronomii "Made in France": - Sieć partnerów, dzięki której możemy pomóc Ci w poszukiwaniu produktów made in France. Oleje, przyprawy, konfitury itp… Z MAISON BOTEH, wszystko jest możliwe. Proponujemy usługi na specjalne zamówienie, aby jak najlepiej wyjść naprzeciw Twoim oczekiwaniom i potrzebom.

  2. LE COUSTELOUS

    Francja

    Verified by europages badge

    Le Coustelous z dumą prezentuje Ci swoje produkty gastronomiczne, zwracając szczególną uwagę na słynne cassoulet de Castelnaudary. Dbamy o wysoką jakość naszych składników i współpracujemy z lokalnymi producentami, aby zaoferować Ci to, co najlepsze. Wysyłamy nasze produkty na terenie Europy, do Stanów Zjednoczonych i we Francji, do delikatesów, sklepów winiarskich, a także sklepów wyspecjalizowanych w sztuce kulinarnej i innych wyszukanych produktach spożywczych. Francja słynie ze swojej gastronomii, a nasz południowo-zachodni region jest jednym z najbardziej renomowanych z uwagi na swoje zróżnicowane i i wyborne potrawy. Od 1993 roku, nasza rodzina z zaangażowaniem podchodzi do przygotowywania pysznych dań dla swoich klientów. Zależy nam na promowaniu produktów z naszego regionu, świeżych i własnego wyrobu. Foie gras, kaszanka, piersi z kaczki... Jednak, przede wszystkim, nasze słynne cassoulet, przygotowywane według tradycji rodzinnej z białej fasoli Castelnaudary i mięsa od regionalnych producentów. Jesteśmy do dyspozycji celem udzielenia jakichkolwiek informacji na temat naszych produktów. W "Le Coustelous", rodzina znajduje się w centrum naszej wytwórni konserw. Jesteśmy dumni z dzielenia się Tobą naszym zamiłowaniem do gastronomii w służbie południowego zachodu. Nie wahaj się z nami skontaktować, aby uzyskać więcej informacji!

  1. CORNILLE SAS

    Francja

    Verified by europages badge

    Od 2001 roku firma CORNILLÉ, ekspert w przetwarzaniu produktów ubocznych pochodzenia bydlęcego, zbiera rocznie 120.000 ton surowców we francuskim regionie Grand Ouest od swoich partnerów, ubojni i zakładów rozbioru mięsa grup AGROMOUSQUETAIRES (SVA Jean Rozé) i BIGARD. Te produkty uboczne są przekształcane w tłuszcz, odwodnione białka i mączkę kostną. CORNILLÉ postanowiła przestrzegać hierarchii zastosowań, faworyzując najbardziej odpowiednie zastosowania o najwyższej społecznej wartości dodanej dla swoich procesów, takie jak żywność dla ludzi, pasza dla zwierząt gospodarskich, karma dla zwierząt domowych, oleochemikalia, biopaliwa i nawozy. CORNILLÉ jest zaangażowana we współpracę ze swoimi partnerami w celu zmniejszenia śladu węglowego i wniesienia wkładu w gospodarkę o obiegu zamkniętym opartą na wykorzystaniu odnawialnych i zrównoważonych zasobów: • wykorzystanie zasobów odnawialnych zebranych we Francji + 100% odzysku w produktach pochodzenia biologicznego. • produkcja białek i tłuszczów pochodzenia biologicznego o mniejszym śladzie węglowym niż importowane białka i oleje roślinne (soja, olej palmowy). • optymalizacja naszego zużycia energii i wody + trwała redukcja wpływu na środowisko. Np.: bezwęglowa para wodna z odzysku energii z naszych odpodów. • zaspokojenie 70% naszych potrzeb cieplnych, zastępując paliwa kopalne i wykorzystując bezemisyjną parę wodną produkowaną przez firme SAVE.

  2. GROUPE RIVIERE

    Francja

    Verified by europages badge

    Mając silne lokalne korzenie na południu Francji, Grupa Rivière od trzech pokoleń tworzy innowacyjne i smaczne dania gotowe, oparte na tradycyjnych francuskich recepturach. Wykonane z naturalnych składnikó receptury są wolne od barwników, konserwantów i sztucznych aromatów. Grupa Rivière poprzez swoje marki pokazuje przywiązanie do jakości swoich produktów oraz zaangażowanie w działania CSR. Maison Rivière podkreśla tradycyjne francuskie przepisy na gotowane dania mięsne z południowo-zachodniej Francji. Les Mets de Provence wnosi słońce na talerzu dzięki kulinarnym pomocom, przyprawom, smarowidłom do aperitifu oraz gotowanym potrawom i warzywom z prowansalskimi nutami. Aroma One to specjalista od przecierów ziołowych i przyprawowych w tubach, do praktycznego i smacznego gotowania. Solvia przenosi kubki smakowe i 5 zmysłów za granicę dzięki ekologicznym przyprawom, sosom i gotowanym warzywom. Nasze zaangażowanie w jakość produktów: - produkowane we Francji - mięso i warzywa z Francji - czysta etykieta i odżywczo zbilansowane receptury - certyfikacja SME+ naszych zakładów produkcyjnych (CSR) - wysokowydajne narzędzia produkcyjne i akredytacja na międzynarodowe standardy (IFS, BRC, Organic)

  3. CHANFI IMPORT/EXPORT

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma CHANFI IMPORT/EXPORT jest hurtowym dystrybutorem zajmującym się importem i eksportem. Towary, które importujemy i eksportujemy, przeznaczone są dla profesjonalistów na wszystkich kontynentach. Produkty rolno-spożywcze, - sprzęt gospodarstwa domowego, - konserwy, - napoje bezalkoholowe, - środki do pielęgnacji i higieny, - kosmetyki. Jak również tysiące artykułów takich jak Coca-Cola, Fanta, Orangina i wiele innych. Prosimy bez wahania kontaktować się z nami, aby uzyskać więcej informacji!

  4. MILLBAKER SAS

    Francja

    Verified by europages badge

    Millbäker to w 100% francuska firma z siedzibą w Szampanii specjalizująca się w opracowywaniu i produkcji składników dla profesjonalistów z branży piekarniczej i pozycjonująca się jako ekspert w zakresie mąki pszennej i chleba.\n\n Nasz cel: wydobyć potencjał i bogactwo smaku, żywieniowe i technologiczne aspekty każdego składnika. \n\n Odkryj naszą szeroką gamę produktów dla piekarni, ciastkarni i cukierni: dodatki do mąki, ulepszacze do pieczywa, miksy i premiksy, inkluzje. Wszystkie te produkty są opracowywane w Centrum Technicznym (Technical Centre), prawdziwym laboratorium innowacji. Zdecydowana większość tych produktów jest wykonana na zamówienie i spełnia określone specyfikacje. Firma tworzy również gamę produktów dla zdrowia i przyjemności, aby wyprzedzać potrzeby konsumentów jutra. \n\n Millbäker oddaje do Państwa dyspozycji swoje innowacyjne know-how w zakresie kiełkowania zbóż, by móc oferować pełną gamę kiełkujących nasion w zakwasie.

  5. NAWA PHARMA

    Francja

    Verified by europages badge

    Witamy w firmie Nawa Pharma! Jesteśmy zarejestrowaną firmą farmaceutyczną opierającą się na badaniach naukowych i specjalizującą się w produkcji oraz handlu lekami naturalnymi, jak również w usługach prywatnego etykietowania dla branży Medycznej i Zdrowotnej. Nawa Pharma jest międzynarodową firmą obecną w Turcji, Malezji i Francji, która rozszerzyła swoją działalność na Kuwejt, Arabię Saudyjską, ZEA, Katar i Egipt. Nasz zespół badawczy ma ponad 25 lat doświadczenia w badaniach i rozwoju produktów naturalnych i jest odpowiedzialny za odkrywanie nowych produktów o wysokiej wartości handlowej. Nasza firma jest w czołówce badań i rozwoju produktów naturalnych o niezawodnych korzyściach bezpieczeństwa, takich jak kosmetyki naturalne, nutraceutyki i witaminy, farmaceutyki, zaopatrzenie medyczne, zdrowa żywność i napoje. W dziedzinie usług oferujemy usługi z zakresu tworzenia receptur na zamówienie, budowania marki kosmetycznej klienta, marketingu, konsultacji, opracowywania strategii biznesowej, planu strategicznego i rozwiązań inwestycyjnych dla firm działających w branży ochrony zdrowia. Prosimy nie wahać się i skontaktować się z nami!

  6. CHRISTIAN DELORME S.A.S.

    Francja

    Verified by europages badge

    Bogaci w 12 letnie doświadczenie, wspieramy rozwój przedsiębiorstw, oferując im wysokiej jakości metalowe opakowania. Nasza siedziba mieści się niedaleko Lyonu, we Francji. Specjalizujemy się w projektowaniu i produkcji spersonalizowanych opakowań dekoracyjnych z blachy białej. Opracowujemy nowe projekty opakowań dla francuskich producentów biszkoptów, czekoladek, kawy i upominków. Dzięki naszej ekspertyzie, możemy wspierać Twoje wszystkie projekty, od najprostszych po najbardziej złożone. Satysfakcja klienta jest naszym priorytetem.

  7. SETHNESS ROQUETTE

    Francja

    Verified by europages badge

    Od 1880 roku Sethness Roquette specjalizuje się w produkcji karmelków w różnych formach (płynnej, pasty, proszku lub kruszony) dla rzemieślników i przemysłu spożywczego. Dzięki obecności na całym świecie i 4 zakładom produkcyjnym, firma Sethness Roquette stała się wiodącym producentem karmelków. KARMELKI BARWIĄCE: Karmelki barwiące są najczęściej stosowanymi barwnikami w przemyśle spożywczym. Karmelki barwiące, znane ze swojej jakości, oferują szeroką gamę rozpuszczalnych rozwiązań do wszelkich zastosowań w celu ujednolicenia koloru. CUKRY PALONE: W postaci płynnej lub sproszkowanej, cukry palone są karmelizowanymi cukrami, które dodają produktom spożywczym smaku i/lub karmelowego koloru. KARMELKI AROMATYCZNE: Aromatyczny karmel powstaje w wyniku kontrolowanego działania ciepła na cukry jadalne. W postaci płynnej lub stałej zapewnia mniej lub bardziej wyraźny smak karmelu, w zależności od potrzeb. W zależności od sposobu przyrządzenia można znaleźć karmelki miodowe, tradycyjne lub mocne. KARMELKI SPECJALNE: Karmelki specjalne to duża rodzina karmelków, od karmelków mlecznych po karmelki z solonym masłem, karmelki wegańskie i karmelki o obniżonej zawartości cukru… Te karmelki, w formie pasty lub kruszone, oferują unikalną teksturę i smak każdego produktu. Można stosować różne składniki (miód, mleko, śmietanę, czekoladę, masło, tłuszcze roślinne itp...).

  8. BEZINFO

    Francja

    Verified by europages badge

    Bezinfo jest uznanym producentem i ekposrterem wanilii, oferującym wyjatkową i niezrównaną jakość. Specjalizując się w produkcji lasek wanilii z Madagaskaru, Bezinfo stała się głównym graczem na rynku dzięki swojemu zaangażowaniu w doskonałość i autentyczność swoich produktów. Wanilia z Madagaskaru jest znana na całym świecie ze swojego bogatego, intensywnego smaku, a Bezinfo stara się zachować tę reputację, zapewniając jakość kazdej laski wanilii, którą produkuje. Plantacje wanilii Bezinfo korzystają z idealnych warunków oferowanych przez glebę Madagaskaru, która jest idealna do uprawy tej cennej przyprawy. Lokalni rolnicy z troską i pasją uprawiają, zbierają i przygotowują wanilię przy użyciu tradycyjnych metod, przyjaznych dla środowiska. Każdy etap procesu produkcji jest skrupulatnie kontrolowany, aby zagwarantować czystość i autentyczność produktu końcowego. Dzięki swojemu doświadczeniu i wiedzy fachowej Bezinfo oferuje wanilię wyjątkowej jakości, poszukiwaną przez szefów kuchni i koneserów na całym świecie. Wanilia z Madagaskaru wyróżnia się subtelnym aromatem, gładką konsystencją i niezwrównanym smakiem, dodając odrobinę elegancji i wyrafinowania do każdej kulinarnej kreacji.

  1. SA CONSERVERIE DU SUD

    Francja

    Verified by europages badge

    Dzięki ponad stuletniemu doświadczeniu i unikalnej wiedzy fachowej Conserverie du Sud wyróżnia się jako wiodący producent terrin na bazie wieprzowiny i jedyny o krajowej i międzynarodowej renomie. Conserverie du Sud zawarła lokalne porozumienie i pozyskuje wieprzowinę od miejscowego dostawcy znanego w regionie z mięs jakości Label Rouge. Klucze do naszego sukcesu to: smak, zrównoważone proporcje i apetyczna konsystencja! Dzięki wiedzy i umiejętnościom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, nasze wyroby są wytwarzane według receptur zgodnych z najczystszą tradycją. Firma z dumą oferuje konsumentom swoje naturalne produkty. Od 2021 roku Conserverie du Sud posiada cetryfikat IFS wersja 8. IFS FOOD to międzynarodowy standard stosowany do oceny zgodności produktów i procesów pod względem bezpieczeństwa i jakości żywności. Conserverie du Sud ma kilka gam produktów: -Label Rouge: świeże, soczyste, wyjątkowo smaczne mięso wieprzowe od świń hodowanych na wolnym powietrzy, z wolnego wybiegu. - ABio jest dowodem metody produkcji rolnej, która szanoje naturalne systemy i cykle. -VPF świnie rodzą się, są hodowane, ubijane i przetwarzane we Francji. -IGP Porc du Sud-Ouest potwierdza, że świnie są urodzone, hodowane, poddawane ubojowi i przetwarzane w południowo-zachodniej Francji.

  2. BIO FAST

    Francja

    Verified by europages badge

    Bio Fast jest producentem ekologicznych warzyw. Od 20 lat staramy się produkować wysokiej jakości warzywa w naszym rodzinnym gospodarstwie w północnej Francji. W 2015 roku zdecydowaliśmy się przekształcić nasze gospodarstwo w rolnictwo ekologiczne, aby sprostać oczekiwaniom społeczeństwa i być bardziej zgodnym z naszymi przekonaniami. Możemy teraz zaoferować nasze ziemniaki i buraki, a także marchew, cebulę i szereg warzyw przeznaczonych zarówno na rynek produktów świeżych, jak i przemysłowych, pakowanych luzem, w big-bagach i siatkach. Nasze certyfikaty Bio, Global Gap, Label Rouge i HVE 3 pozwalają nam spełniać oczekiwania konsumentów. Dzięki idealnej lokalizacji w połowie drogi między Paryżem a Lille możemy z łatwością obsługiwać wiele różnych miejsc docelowych. Prosimy o kontakt i złożenie zamówienia już dziś!

  3. AMÉLIE, LES HUÎTRES

    Francja

    Verified by europages badge

    Najbardziej elegancką nazwą nadaną ostrydze jest AMÉLIE, wynik czterech lat ciężkiej pracy na morzu. To morskie stworzenie, w połowie drogi między rybą a skorupiakiem, odmawia otwarcia przez kogokolwiek, opierając się niewtajemniczonym. Nasze zespoły, kierujące się wartościami pasji, doskonałości i poświęcenia, ucieleśniają każdego dnia nieustanne pragnienie przekraczania swoich granic. AMÉLIE jest ostoją dla francuskich ostryg, zbudowaną w oparciu o wiedzę najbardziej doświadczonych hodowców, którzy hodują i wybierają wyjątkowe ostrygi. Morza u wybrzeży Atlantyku, we współpracy z otaczającym je lądem, nadają ostrygom AMÉLIE subtelne dojrzewanie i niezwykłą finezję, pożądaną przez najwybitniejszych szefów kuchni i najbardziej wyrafinowane podniebienia. U podstaw jakości AMÉLIE leży żyzne, bogate podłoże. Historia Marennnes-Oléron mówi o istnieniu ostryg słynących z wyjątkowych zalet, gwarantujących jednorodne i obfite ostrygi każdego roku. Nasi hodowcy ostryg wykorzystują te cenne sekrety, rezerwując wyjątkowe lokalizacje dla AMÉLIE w parku ostryg Marennnes-Oléron. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dodatkowych informacji!

  4. L'ARBRE PERSAN

    Francja

    Verified by europages badge

    L'Arbre Persan to marka importowa suszonych owoców najwyższej jakości, które są zgodne z obowiązującymi normami i przepisami dotyczącymi żywności. Założyciele marki mieszkali w Iranie i Afganistanie, gdzie suszone owoce są powszechnie stosowane w gotowaniu i pieczeniu. Kiedy jednak przybyli do Francji, zdali sobie sprawę, że trudno tu było znaleźć produkty specyficzne dla tych krajów. I właśnie dlatego postanowili wypełnić tę lukę, oferując wysokiej jakości suszone owoce, a także proszki i pasty na bazie suszonych owoców. L'Arbre Persan jest dostępny w kilku kolekcjach, aby zaspokoić różne preferencje konsumentów: Ponadczasowa: Pistacje Isfahan, migdały Samangan, prażona ciecierzyca Badakhshan, daktyle Mazafati i czeskie oliwki. Gourmet: między innymi produkty szafranowe z Iranu, migdały o smaku różanym i pistacje szafranowe. Owocowa: Berberysy z Mashad, śliwki z Parwan, figi z Ghazni, suszone morele z Peshak i Kishtai oraz różne rodzaje sułtanek. Grainée oferuje nasiona melona Herat, pestki dyni i prażone nasiona arbuza. Kwiatowa: produkty takie jak szafran z Afganistanu, kwiat Khatmi i róża z Iranu. Dla cukierników L'Arbre Persan oferuje proszki i mąki na bazie suszonych owoców. Poprzez naszą markę staramy się wspierać i rozwijać lokalne rolnictwo w tych krajach.

  5. MAVIE BANIMBA

    Francja

    Verified by europages badge

    Witamy w MAVIE BANIMBA - Twoim partnerze w imporcie wysokiej jakości produktów! Z dumą przedstawiamy [nazwa firmy], zaufanego dostawcę najwyższej jakości suszonych owoców, produktów zbożowych, solonych prażonych owoców i suszonych warzyw. Posiadamy bogate doświadczenie w branży i gwarantujemy zróżnicowane gamy wyjątkowych produktów, starannie wyselekcjonowanych z całego świata, aby sprostać najbardziej wymagającym potrzebom. Skontakuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji!

  6. NOUGAT DIANE DE POYTIERS

    Francja

    Verified by europages badge

    NOUGAT DIANE DE POTIERS to serce francuskiego rzemiosła, firma specjalizująca się w produkcji wyjątkowych nugatów celebrujących historię i rodowe know-how Montélimar, niekwestionowanej stolicy nugatu. Nasze produkty: Oferujemy szeroką gamę nugatów, od klasycznego nugatu z Montélimar, bogatego w migdały i miód, po nugat bio dla tych, którzy preferują produkty z upraw ekologicznych. Nasze czekoladowe nugaty i małe nugaty doskonale oddają równowagę między tradycją a innowacją, podczas, gdy nugat miękki oferuje niezrównaną konsystencję. Nasze rzemieślnicze nugaty i calissons ucieleśniające duszę naszego rzemiosła urzekną wszystkich miłośników autentyczności. Nasze zaangażowanie w rzemiosło znajduje odzwierciedlenie w skrupulatnej dbałości o szczegóły, od wyboru najlepszych składników, takich jak migdały w czekoladzie z Montélimar, po delikatne przygotowanie każdego kawałka naszych słodyczy. Rozszerzamy naszą ofertę o czekoladowe i nieczekoladowe wyroby cukiernicze i słodycze, a także unikalne pasty, które zmienią Twoje śniadania w chwile czystej przyjemności. Dołącz do nas w tym kulinarnym doświadczeniu i daj się porwać bogactwu tradycyjnych francuskich wyrobów cukierniczych.

  7. GRANOLA DI LAURA

    Francja

    Verified by europages badge

    Le Granola di Laura jest produkowana ze zdrowych składników w naszej paryskiej manufakturze. Jest własnego wyrobu i wegańska. Mój przepis na granolę zawiera płatki kukurydziane, orzechy, olej kokosowy i syrop z agawy. Chciałam stworzyć oryginalny przepis - taki, który mnie reprezentuje. Zamiast płatków owsianych postawiłam na naturalne, ekologiczne i przede wszystkim chrupiące płatki kukurydziane! To okazja na wielką przyjemność podczas codziennego uzupełniania energii dzięki różnym smakom, które przeniosą Cię na Korsykę, mój rodzinny kraj, gdzie szukam najlepszych lokalnych smaków. Oferujemy również bułkę tartą 2.0 o korsykańskich smakach, takich jak tymianek-rozmaryn, nepita i orzech laskowy z Cervione, idealną do dawania odrobiny chrupkości do potraw!

  8. ACANTHIS LABORATOIRE

    Francja

    Verified by europages badge

    Laboratorium Acanthis, laboratorium produkcyjne specjalizujące się w organicznych świeżych ekstraktach roślinnych z flory francuskiej, oferuje firmom swoją wiedzę specjalistyczną w zakresie opracowywania dostosowanych do ich potrzeb asortymentu kosmetyków, żywności i suplementów diety lub ekstraktów roślinnych na indywidualne zamόwienie. Jako wyspecjalizowany producent Acanthis Laboratory kontroluje cały łańcuch rozwoju produktu: od pozyskiwania surowców, pochodzenia biologicznego lub naturalnego i produkowanych lokalnie; do produkcji i pakowania gotowego produktu w naszych warsztatach w sercu regionu Hautes-Alpes. Nasz zespół ds. badań i rozwoju pomoże Państwu w opracowaniu produktu na zamówienie, badaniach nad aktywnymi składnikami roślinnymi oraz doradzi w kwestiach prawnych i technicznych. Nasz zakład posiada certyfikat ISO 9001 v 2015, produkujemy zgodnie z zasadami HACCP oraz standardami GMP Cosmetics and Pharmaceuticals.

  9. LA MAISON DE L'AIL NOIR

    Francja

    Verified by europages badge

    La Maison de l'Ail Noir specjalizuje się w produkcji i dystrybucji różnorodnych produktów na bazie czarnego czosnku, takich jak ząbki czarnego czosnku, główki czarnego czosnku, pasta z czarnego czosnku, prażone orzeszki ziemne z czosnkiem, orzechy nerkowca z czosnkiem, olivade, kruche ciasteczka z czosnkiem, rillettes z makreli, kiełbasa wieprzowa, pasztet wieprzowy itp..... La maison de l'Ail Noir proponuje białą etykietę. Nasze wszystkie wyroby są wyprodukowane we Francji, w naszych laboratoriach, zgodnie z kryteriami certyfikacyjnymi Bio. Poszukujemy wyłącznych dystrybutorów w Europie. Odkryj wyśmienity wybór smakołyków z czarnym czosnkiem, aby rozpieścić Twoje kubki smakowe i sublimować Twoje dania.

  10. SOLUTIVE

    Francja

    Verified by europages badge

    Solutive, kreator naturalnych roztworów z czystą etykietą, oferuje innowacyjne alternatywy teksturyzujące oparte na włóknach roślinnych. Nasze produkty zostały zaprojektowane, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na naturalne, przyjazne dla środowiska i etyczne roztwory spożywcze. Poza czystą etykietą, nasze składniki żywności są wolne od alergenów, wegańskie i dostępne w wersjach organicznych. Ograniczając stosowanie dodatków, takich jak gumy i hydrokoloidy, pomagamy oferować alternatywy bardziej naturalne i bez dodatków. Zastosowania naszych produktów są tak różnorodne, jak potrzeby przemysłu spożywczego. Niezależnie od tego, czy chodzi o smaczne sosy, gotowe dania dla smakoszy, orzeźwiające lody i sorbety, wyśmienite wypieki i ciasta, kremowe produkty mleczne, czy też innowacyjne produkty mięsne, rybne, a także wegańskie, nasze składniki można dostosować do różnych produktów.

Zapytanie ofertowe

Utwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców

  • Tylko odpowiedni dostawcy
  • Zgodność z zasadami ochrony danych
  • 100% za darmo