• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • syropy

Wyniki dla

Syropy - Import eksport

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Bio syrop z agawy jasny jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych. Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.Syrop z agawy jasny może stanowić alternatywę dla cukru białego i miodu. W smaku jest delikatniejszy niż miód. Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Smak syropu z agawy jasnego jest delikatniejszy i bardziej neutralny niż lekko karmelowy smak syropu ciemnego.Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego w formie półpłynnej. Weganie chętnie używają go jako zamiennik miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.&nbsp;<strong>Skład:</strong> Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal – 15% RWS*tłuszcz: 0g – 0%w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g – 0%węglowodany: 71g – 27%w tym cukry: 69g – 77%błonnik: 5,8gbiałko:

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Bio syrop z agawy jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych. Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego i miodu. W smaku jest delikatniejszy niż miód. Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Smak syropu z agawy ciemnego jest bardziej intensywny, z karmelową nutą niż delikatny i bardziej neutralny syrop jasny.Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego w formie półpłynnej. Weganie chętnie używają go jako zamiennik miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.&nbsp;<strong>Skład:</strong> Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal - 15% RWS*tłuszcz: 0g - 0%w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g - 0%węglowodany: 71g - 27%w tym cukry: 69g - 77%błonnik: 5,8gbiałko: 0g

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Syrop z agawy to substancja słodząca, która może być alternatywą dla białego cukru. Łatwo się rozpuszcza, jego konsystencja przypomina lejący się miód, dlatego też idealnie nadaje się do przyrządzania koktajli i deserów. Proces wytwarzania syropu rozpoczyna się od wyciskania soku z rdzenia agawy. Przypomina on kształtem ananasa, waży od 25kg do 75 kg. Sok następnie jest podgrzewany i poddawany filtracji. W ten sposób dochodzi do hydrolizy cukrów złożonych w cukry proste (z znacznej mierze jest to fruktoza). W wyniku podgrzewania sok zamienia się płyn o konsystencji przypominającej lejący się miód. Jak wygląda syrop z agawy? Może przybrać barwę od jasnej – złocistej do ciemnej – bursztynowej. Im ciemniejszy kolor, tym bogatszy aromat. Wszystko zależy od stopnia podgrzania i filtracji. Innym sposobem produkcji jest wykorzystanie do hydrolizy enzymu występującego w jednym z gatunków grzybów – kropidlaku czarnym. Syrop z agawy produkowany jest głównie w Meksyku.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę
Filtry

Wyniki dla

Syropy - Import eksport

Liczba wyników

3 Produkty

Kategorii firm