• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • sól

Wyniki dla

Sól - Import eksport

Producent/wytwórca

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sól himalajska to najczystsza i najzdrowsza sól na ziemi. Pochodzi tylko z jednego miejsca – wschodniego pasma Himalajów w Pakistanie. Ma barwę od białej do jasnoróżowej i ciemnoczerwonej. Powstała miliony lat temu na skutek osuszania się oceanów, a jej złoża znajdują się na głębokości 400-600 metrów pod powierzchnią ziemi.Sól himalajska jest czystsza i zdrowsza od tradycyjnej soli kuchennej, używanej przez nas na co dzień. Zawiera zestaw makro i mikroelementów.Sól himajalska Vivio dostępna jest w dwóch wersjach: drobna oraz granulowana. Sól himalajska drobna używana jest częściej niż granulowana w kuchni, do przyprawiania potraw. Sól granulowana ma takie samo zastosowanie, ale sprawdzi się także w kąpielach. W takim wypadku do kąpieli należy dodać ok. 10 g soli na 1 litr wody. Po kąpieli solnej zalecany jest pół godzinny odpoczynek. Badania dowodzą, że spożywamy zbyt dużo soli. Jest ona obecna w większości produktów, po które sięgamy w ciągu dnia: w konserwach, wędlinach, kiełbas

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sól himalajska to najczystsza i najzdrowsza sól na ziemi. Pochodzi tylko z jednego miejsca – wschodniego pasma Himalajów w Pakistanie. Ma barwę od białej do jasnoróżowej i ciemnoczerwonej. Powstała miliony lat temu na skutek osuszania się oceanów, a jej złoża znajdują się na głębokości 400-600 metrów pod powierzchnią ziemi.Sól himalajska jest czystsza i zdrowsza od tradycyjnej soli kuchennej, używanej przez nas na co dzień. Zawiera zestaw makro i mikroelementów.Sól himajalska Vivio dostępna jest w dwóch wersjach: drobna oraz granulowana. Sól himalajska drobna używana jest częściej niż granulowana w kuchni, do przyprawiania potraw. Sól granulowana ma takie samo zastosowanie, ale sprawdzi się także w kąpielach. W takim wypadku do kąpieli należy dodać ok. 10 g soli na 1 litr wody. Po kąpieli solnej zalecany jest pół godzinny odpoczynek. Badania dowodzą, że spożywamy zbyt dużo soli. Jest ona obecna w większości produktów, po które sięgamy w ciągu dnia: w konserwach, wędlinach, kiełbas

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sól himalajska to najczystsza i najzdrowsza sól na ziemi. Pochodzi tylko z jednego miejsca – wschodniego pasma Himalajów w Pakistanie. Ma barwę od białej do jasnoróżowej i ciemnoczerwonej. Powstała miliony lat temu na skutek osuszania się oceanów, a jej złoża znajdują się na głębokości 400-600 metrów pod powierzchnią ziemi.Sól himalajska jest czystsza i zdrowsza od tradycyjnej soli kuchennej, używanej przez nas na co dzień. Zawiera zestaw makro i mikroelementów.Sól himajalska Vivio dostępna jest w dwóch wersjach: drobna oraz granulowana. Sól himalajska drobna używana jest częściej niż granulowana w kuchni, do przyprawiania potraw. Sól granulowana ma takie samo zastosowanie, ale sprawdzi się także w kąpielach. W takim wypadku do kąpieli należy dodać ok. 10 g soli na 1 litr wody. Po kąpieli solnej zalecany jest pół godzinny odpoczynek. Badania dowodzą, że spożywamy zbyt dużo soli. Jest ona obecna w większości produktów, po które sięgamy w ciągu dnia: w konserwach, wędlinach, kiełbas

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sól Kala Namak pochodzi z Indii i jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej jako przyprawa i dodatek do ostrych sosów. Chętnie stosowana w diecie wegańskiej i wegetariańskiej.Sól czarna to głównie chlorek sodu i śladowe ilości siarczanu sodu, siarczku żelaza i siarkowodoru. Związki siarki odpowiadają za lekko gorzkawy smak, a siarkowodór nadaje soli jajeczny zapach.&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Sól czarna służy do przyprawiania potraw, szczególnie sosów oraz dań kuchni wegańskiej.Można ją również dodać do kąpieli w wannie. Zabieg korzystnie wpływa na organizm w przypadku grypy, bólu mięśni, stawów oraz pielęgnuje skórę.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sól kamienna z Kopalni Soli „Kłodawa” jest bogata w sole mineralne i posiada szerokie zastosowanie zarówno w kuchni, jak i medycynie naturalnej.Sól kłodawska jest niejodowaną solą kamienną wydobywaną od wielu lat w Kopalni Soli Kłodawa. Jest wydobywana przy użyciu tradycyjnej metody górniczej. Dzięki temu możliwe jest zachowanie jej wszystkich walorów odżywczych.Sól kłodawska po wydobyciu nie jest poddawana ługowaniu, co pozwala na zachowanie większej ilości mikroelementów. W jej składzie można znaleźć wiele niezbędnych dla zachowania zdrowia pierwiastków, m.in. magnez, mangan, żelazo, cynk, miedź, potas i wapń.Można używać jej nie tylko jako przyprawy, ale także w leczeniu bólu gardła, nieżytu nosa, zapalenia zatok czy niwelowania zmian skórnych, np. przy łuszczycy.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Hiszpania

Zweryfikowane przez Europages
Filtry

Wyniki dla

Sól - Import eksport

Liczba wyników

7 Produkty

Kategorii firm