• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • przetwórstwo spożywcze

Wyniki dla

Przetwórstwo spożywcze - Import eksport

PolskaWarszawa i Mazowiecki

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Maltodekstryna jest otrzymywana w drodze enzymatycznej hydrolizy skrobi roślinnej, najczęściej z kukurydzy, ale także z ryżu i pszenicy. Produkt końcowy to puszysty biały proszek o wysokiej rozpuszczalności. Podnosi wartość odżywczą wielu przepisów. Dzięki swoim właściwościom maltodekstryna może pomóc regulować wilgotność i wydłużyć okres przydatności do spożycia produktów.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Produkt jest wytwarzany przez uwodnienie gęstej mąki pszennej w celu aktywacji glutenu, a następnie zmianę uwodnionej masy w celu wyeliminowania skrobi, poprzez ekstrakcję wyłącznie glutenu. Gluten jest następnie suszony i mielony z powrotem na proszek. Produkt może być stosowany jako spoiwo, dzięki dużej elastyczności i właściwościom poprawiającym teksturę. Pozwala na zatrzymanie gazu i pary wodnej, dodając objętości i lekkiej konsystencji wypiekom bogatym w mąki pełnoziarniste lub zboża gruboziarniste. Służy do uzyskania puszystości w produktach słodkich i słonych.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę
Filtry

Wyniki dla

Przetwórstwo spożywcze - Import eksport

Liczba wyników

2 Produkty

Kategorii firm