• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • dodatki

Wyniki dla

Dodatki - Import eksport

PolskaDystrybutor

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Glutaminian sodu, znany również jako MSG, jest solą sodową kwasu glutaminowego, jednego z najbardziej rozpowszechnionych aminokwasów. MSG otrzymuje się w wyniku fermentacji skrobi, trzciny cukrowej, buraków cukrowych lub melasy, ale znajduje się również w bulionie z alg, a także w wielu warzywach, serach i grzybach. MSG zawiera pojedynczy aminokwas z kwasu glutaminowego i nie jest uważany za zawartość białka surowego. Jest nierozpuszczalny i niehigroskopijny w zwykłych rozpuszczalnikach organicznych. Dobrze znosi obróbkę, ponieważ nie rozkłada się po ugotowaniu. W obecności cukru zmienia barwę na brązową pod wpływem wysokich temperatur. Zwykle jest dostępny jako monohydrat, biały krystaliczny proszek, bezwonny i rozpuszczalny w wodzie.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sorbinian potasu jest wysoce skutecznym, bezpiecznym i nietoksycznym środkiem konserwującym żywność. Chociaż sorbinian potasu jest jednym z wielu konserwantów na rynku, jest jednym z najlepszych, ponieważ jest nieszkodliwy i wszechstronny. Sorbinian potasu jest w dużej mierze produkowany syntetycznie. Jest to proszek bez smaku i zapachu. Według FDA jest uważany za bezpieczny w użyciu, ponieważ rozkłada się w organizmie na wodę i dwutlenek węgla. Znajduje się na liście konserwantów, które mogą być stosowane w produktach kosmetycznych z ograniczeniami. Jego maksymalne dopuszczalne stężenie w produkcie końcowym wynosi 0,6% w przeliczeniu na kwas sorbinowy. Najlepiej sprawdza się w środowisku kwaśnym, w przeciwnym razie jego właściwości są znacznie słabsze.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Fosforan monowapniowy otrzymuje się w reakcji kwasu fosforowego i węglanu wapnia. Jako budulec kości fosfor bierze udział w wielu ważnych przemianach biochemicznych. Fosforan monowapniowy 25kg występuje w postaci sypkiego proszku lub drobnych granulek o barwie białej lub szarawej. Łatwo miesza się z innymi surowcami. Produkt odpowiada za prawidłowy rozwój kości i tkanek, prawidłowe funkcjonowanie metabolizmu i układu nerwowego, a także zwiększoną produktywność i odporność.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kwas cytrynowy występuje naturalnie w owocach cytrusowych, ale może być również wytwarzany. Przemysłowy kwas cytrynowy jest wytwarzany głównie w drodze fermentacji lub reakcji chemicznej. Ta ostatnia metoda stosowana jest w około 90% światowej produkcji i polega na fermentacji przy użyciu enzymów i szczepów drobnoustrojów, najczęściej Aspergillus niger. Kwas cytrynowy ma zdolność stabilizowania emulsji i zapobiega oddzielaniu się tłuszczu. Produkt końcowy dostępny jest w postaci proszku lub granulatu jako bezwodny kwas cytrynowy.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mocznik jest organicznym związkiem chemicznym, który określamy mianem diamidu kwasu węglowego. Jest końcowym produktem metabolizmu białek i innych związków azotu u zwierząt ureotelicznych (które wydalają większość swojego azotu w postaci mocznika w procesach metabolicznych). Na skalę przemysłową mocznik otrzymuje się w drodze bezpośredniej reakcji dwutlenku węgla z amoniakiem pod ciśnieniem iw temperaturze od 160 do 200°C. Produkt jest wysoce higroskopijny i występuje w postaci białych granulek. Jest biały, krystaliczny i bezwonny, nie rozpuszcza się w tłuszczach. Zwykle występuje w stężeniach 45%, 40% i 30%.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Białko grochu otrzymuje się z grochu złocistego lub żółtego w procesach suchych i płynnych. Na etapie suszenia łuska grochu jest usuwana maszynowo i mielona. Później mąka grochowa jest odzyskiwana i dzięki właściwościom rozpuszczalności w wodzie białka są oddzielane przez wirowanie i zbierane. Końcowym produktem z białka grochu jest beżowy proszek o czystym smaku.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Soy Protein Concentrate (SPC) to oczyszczony produkt otrzymywany z prażonej, obłuszczonej i odtłuszczonej śruty sojowej poprzez oddzielenie węglowodanów (cukrów rozpuszczalnych) przy użyciu najnowocześniejszej w UE technologii ekstrakcji.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Jest to rozpuszczalny błonnik, który może ulec rozkładowi w jelitach, mimo że nie jest trawiony. Gotowy produkt ma wysoką rozpuszczalność w wodzie i jest sypkim białym proszkiem bez obcego zapachu. W przypadku diet ketogenicznych, bezglutenowych i wegańskich dopuszczalna jest guma ksantanowa. Około dwóch lat to trwałość gumy ksantanowej. Przedmiot należy przechowywać w chłodnym, suchym magazynie. Foodcom dostarcza swoim partnerom handlowym worki 25 kg gumy ksantanowej.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Vainillin to wysoce aromatyczny organiczny związek chemiczny (glukozyd waniliny) odpowiedzialny za wyjątkowy i pyszny waniliowy zapach i smak, który występuje naturalnie w lasce wanilii. Jest organicznym związkiem chemicznym składającym się z pierścienia benzenowego zastąpionego trzema grupami funkcyjnymi: aldehydową, hydroksylową i metoksylową. Jest jednym ze składników zapachu waniliowego. Syntetycznie otrzymywana z gwajakolu, wanilina jest otrzymywana z ługu wytwarzanego przy produkcji papieru. Smak jest najważniejszą cechą odróżniającą wanilinę od wanilii. Syntetyczny substytut wanilii ma bardziej intensywny smak niż naturalny owoc rośliny. Ma postać drobnych białych do lekko żółtych kryształków.

Poproś o wycenę

Polska

W LuxStone Granity dostaniesz tanie i bardzo dobrej jakości akcesoria nagrobkowe, w tym lampiony, wazony i misy cmentarne. Różnorodność wzorów dodatków do nagrobków oraz modne kolory z pewnością wzbudzą Twoje zainteresowanie.

Poproś o wycenę