• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • masło

Wyniki dla

Masło - Import eksport

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Masło shea to olej, który powstaje w procesie przetworzenia orzechów masłosza. Masłosz Parka rośnie w Afryce, a masło shea jest tam stosowane z powodzeniem już od wieków. Jest niezwykle bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. Są one kluczowym składnikiem przy odmładzaniu i nawilżaniu skóry. Masło Shea dostarcza również wszystkich najważniejszych witamin potrzebnych, aby skóra wyglądała młodo i gładko, a co najważniejsze, zdrowo. Witaminy te wspomagają aktywność ochrony skóry przed wiatrem, zimnem, ostrym słońcem oraz wspomagają gojenie się ran i oparzeń. Ponadto składniki zawarte w maśle, wspomagają aktywność komórek, walczą z efektem ich starzenia i widocznie poprawiają kondycję skóry. Dzięki swoim właściwościom pielęgnującym coraz bardziej popularne staje się i u nas. Natłuszcza i nawilża naskórek, regeneruje skórę, ma działanie przeciwzapalne, doskonale odżywia i regeneruje skórę, łagodzi procesy starzenia, wspomaga walkę z cellulitem i rozstępami, łagodzi obrzęki.

Poproś o wycenę

Holandia

Zweryfikowane przez Europages

Nasza margaryna FlevoTrade jest dostępna w wygodnych wiaderkach i tubach. Pyszna na chlebie, idealna do pieczenia, a nawet używana jako smaczna baza do sosów i dressingów. Wyjątkowość naszej margaryny polega na tym, że bardzo dobrze przechowuje się w ciepłych warunkach (poza lodówką). Dzięki wysokiej temperaturze topnienia zachowuje swoją konsystencję i smak nawet przy wzroście temperatury. Margaryna FlevoTrade jest produkowana w nowoczesnych fabrykach, które spełniają odpowiednie standardy bezpieczeństwa i jakości: -BRC (British Retail Consortium) -IFS (International Food Standard) -ISO 22000 (certyfikacja systemu bezpieczeństwa żywności)

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nazwa masła zarezerwowana jest dla produktów bez domieszek tłuszczów roślinnych o określonej zawartości tłuszczu mlecznego – co najmniej 82% (nie więcej niż 16% wody i 2% odtłuszczonego mleka w proszku). Jest wytwarzany przez ubijanie świeżej lub sfermentowanej śmietany lub mleka w celu oddzielenia tłuszczu maślanego od maślanki. Produkt bogaty w witaminy A, D, K.

Poproś o wycenę

Litwa

Zweryfikowane przez Europages

Masło kakaowe powstaje w wyniku tłoczenia miazgi (lub masy) kakaowej pod bardzo wysokim ciśnieniem. Po zebraniu masła kakaowego w stanie płynnym jest ono pakowane w 25-kilogramowe kartony i schładzane w celu transportu do naszych klientów. Masło kakaowe pozostaje w stanie stałym w temperaturze 270C, ale zaczyna się topić w temperaturze 27,70C i całkowicie topi się w temperaturze 350C. Gdy miazga kakaowa jest tłoczona, masło kakaowe pojawia się jako pierwsze w stanie naturalnym, zachowując pełny smak kakao. Dalszy proces jest przeprowadzany w celu uzyskania dezodoryzowanego masła kakaowego, dzięki czemu może być ono stosowane w produkcji czekolady bez wpływu na jej zapach i smak. Masło kakaowe jest wykorzystywane do produkcji czekolady w postaci własnej lub zmieszanej z miazgą kakaową. Oprócz zastosowań spożywczych, masło kakaowe jest wykorzystywane w produktach farmaceutycznych i kosmetycznych ze względu na jego właściwości przeciwutleniające i natłuszczające.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Pasta orzechowa, zwana również masłem orzechowym, w wersji “Crunchy”, czyli z kawałkami orzeszków. Przygotowana ze 100% orzechów arachidowych zwanych również ziemnymi, bez żadnych innych niepotrzebnych dodatków.Orzechy arachidowe, na tle innych orzechów, wyróżniają się największą ilością białka. Posiadają również dużo witaminy B3, błonnika i składników mineralnych, zwłaszcza potasu. Są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ich różowoczerwona skórka zawiera polifenole, tokoferole oraz flawonoidy, które mają zdolność do neutralizowania wolnych rodników.&nbsp;<strong>Skład:</strong> orzechy arachidowe prażone&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2527kJ/609kcal - 30% RWS*Tłuszcz 49g - 70%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,3g - 46%Węglowodany 16g - 6%w tym cukry 4g - 4%Białko 26g - 52%Sól 0,018g &lt;1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Do smarowania kanapek, tostów, naleśników i gofrów.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Pasta migdałowa, zwana również masłem migdałowym została przygotowana ze 100% prażonych migdałów, bez żadnych innych niepotrzebnych dodatków.Migdały mają dużą zawartość zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone nie zwiększają zagrożenia wytworzenia się „złego” cholesterolu we krwi. Co więcej, ich regularne spożywanie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu. Migdały są bogate w witaminę E, znany antyoksydant, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, tym samym udrażnia żyły i przeciwdziała chorobom serca oraz spowolnia starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości poprzez zawarte w swoim składzie: wapń, magnez, mangan, miedź, witaminę K, białko i cynk. Ponadto migdały zawierają: witaminy z grupy B, błonnik i fosfor.&nbsp;<strong>Skład:</strong> migdały&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2612kJ/630kcal - 31% RWS*Tłuszcz 52g - 74%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74g - 24%Węglowodany 20,5g - 8

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Pasta z orzechów laskowych, została przygotowana ze 100% orzechów laskowych, bez żadnych innych niepotrzebnych dodatków.Obecność dużej ilości witaminy E w orzechach laskowych o silnych właściwościach przeciwutleniających, wspomaga obronę organizmu przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Witamina E zawarta w orzechach laskowych chroni przed działaniem złego cholesterolu, zapobiegając powstawaniu zmian miażdżycowych, co jest istotne w profilaktyce zawału mięśnia sercowego. Ponadto orzechy laskowe zawierają spore ilości witamin z grupy B, które przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, witaminę C, A, K, kwas foliowy, potas, fosfor i wapń. Orzechy są źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych i błonnika.&nbsp;<strong>Skład:</strong> orzechy laskowe prażone&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2900kJ/702kcal - 35% RWS*Tłuszcz 63g - 90%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,51g - 23%Węglowodany 14,9g - 6%w tym cukry 3,7g - 4%Białko 14,4g - 29%Bło

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Orzechy nerkowca swoją nazwę zawdzięczają specyficznemu kształtowi, który na myśl przywodzi właśnie nerkę. W odróżnieniu od innych orzechów, charakteryzują się one miękkością i wyraźną słodkością. Pasta z orzechów nerkowca, za sprawą prostego składu, jest w stanie dostarczyć do organizmu człowieka szereg cennych dla zdrowia witamin i minerałów. Na szczególna uwagę zasługują zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe. Ponadto, orzechy nerkowca zapewniają nam dawkę niezbędnych witamin: A, D, E i K, jak również minerałów takich jak: wapń, fosfor, potas, miedź oraz żelazo.Pasta z orzechów nerkowca to nie tylko doskonałe źródło energii, witamin i minerałów, ale również białka. Dlatego też, może okazać się ona cennym uzupełnieniem diety osób, które na co dzień rezygnują ze spożywania mięsa oraz produktów odzwierzęcych.Pasta z orzechów nerkowca doskonale nadaje się do smarowania pieczywa i naleśników, jako dodatek do deserów, ciast i ciasteczek.

Poproś o wycenę