• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • gluten pszenny

Wyniki dla

Gluten pszenny - Import eksport

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Produkt jest wytwarzany przez uwodnienie gęstej mąki pszennej w celu aktywacji glutenu, a następnie zmianę uwodnionej masy w celu wyeliminowania skrobi, poprzez ekstrakcję wyłącznie glutenu. Gluten jest następnie suszony i mielony z powrotem na proszek. Produkt może być stosowany jako spoiwo, dzięki dużej elastyczności i właściwościom poprawiającym teksturę. Pozwala na zatrzymanie gazu i pary wodnej, dodając objętości i lekkiej konsystencji wypiekom bogatym w mąki pełnoziarniste lub zboża gruboziarniste. Służy do uzyskania puszystości w produktach słodkich i słonych.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Hydrolizowany gluten pszenny otrzymywany jest z mąki pszennej. W tym procesie białko glutenu jest oddzielane od skrobi pszennej. Białko to jest enzymatycznie hydrolizowane do małych rozpuszczalnych białek i peptydów przed suszeniem. Hydrolizowany gluten pszenny ma okres przydatności do spożycia 2 lata. Produkt należy przechowywać w suchych, chłodnych magazynach bez dostępu do ciepła i wody. Foodcom zaopatruje swoich partnerów biznesowych w hydrolizowany gluten pszenny w workach 20-25 kg, big bagach lub ciężarówkach luzem.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę
Filtry

Wyniki dla

Gluten pszenny - Import eksport

Liczba wyników

2 Produkty

Kategorii firm