Firma OILSEED S.R.O., jest Producent/ Wytwórca, założoną w 2017, roku i działającą w sektorze Suszone owoce. Jest również obecna w dziedzinach Orzechy, Pistacje, Żywność - import-eksport, i nasiona szyszki sosnowej. Ma siedzibę w Praha, Republika Czeska.
Wprowadzenie wyrobu na rynek ・ 9 mar 2023 ・
Więcej
Aktuálně jsme naskladnili kontejner piniových oříšků medium 950. Jako přímý dovozce pinií máme zajištěné dodávky v pravidelných intervalech přímo ze země původu. Naše piniové oříšky pocházejí z Číny. V případě potřeby vám rádi zašleme nezbytné podklady jako je specifikace produktu, či analýza kvality. V případě zájmu o vzorky nás kontaktujte.
Daktyle są bardzo zdrowym wyborem żywieniowym. Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Składniki odżywcze w daktylach wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi.Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji.Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Wszystkie trzy z tych czynników przemawiają za spożywaniem daktyli dla zdrowia serca.Owoce daktyli są również bogate w minerały, takie jak wapń, miedź i magnez. Ponadto zawierają mangan i żelazo.
Żurawina suszona cała to naturalne owoce wysuszone w całości o wyrafinowanym cierpko-słodkim smaku. Owoce kształtem przypominają suszone rodzynki, ale są od nich większe, cechują się soczystą barwą i elastyczną konsystencją. Owoce żurawiny znajdują szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata.Owoce żurawiny są bogatym źródłem witamin (C, witaminy z grupy B, E, K), minerałów (sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, manganu, żelaza), błonnika, kwasów organicznych, karotenoidów, flawonoidów, garbników i pektyn. Żurawina nie traci swoich właściwości podczas obróbki termicznej, dlatego, z korzyścią dla zdrowia, można spożywać jej przetwory, które nie są tak cierpkie jak owoce świeżej żurawiny.Żurawina świetnie się sprawdza w profilaktyce nawrotów infekcji dróg moczowych. Zakwasza mocz, co prowadzi do zabicia bakterii znajdujących się w pęcherzu moczowym. Dodatkowo, zawarte w żurawinie kwasy redukują przyczepność bakterii, dzięki czemu wydalane są z moczem.
Rodzynki czyli suszone na słońcu winogrona, są jednymi z najpopularniejszych bakalii, a odmiana Thompson to jedna z najpopularniejszych odmian tych bakalii. Rodzynki zawierają duże ilości potasu i fosforu, które mają pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.Rodzynki są bogatym źródłem cennych witamin: A, C, E, witamin z grupy B oraz mikro- i makroelementów: potas, cynk, wapń, żelazo oraz magnez.Rodzynki zawierają cenny błonnik pokarmowy, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Zawarte w nich: żelazo, miedz i witaminy niezbędne do wytwarzania czerwonych krwinek i przenoszenia tlenu w organizmie. Jako jedne z niewielu bakalii zawierają również jod i bor. Jod - pierwiastek, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie tarczycy, natomiast bor poprawia koncentrację oraz funkcjonowanie mózgu. Rodzynki to bogate źródło polifenoli, przeciwutleniaczy, które mogą chronić komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki.
Rodzynki sułtańskie pochodzące z ekologicznych upraw są soczyste i słodkie w smaku. Bardzo słodkie, zawierają jedynie naturalne cukry.Rodzynki, czyli suszone winogrona, posiadają liczne właściwości lecznicze i wartości odżywcze, dzięki czemu są jednymi ze zdrowszych przekąsek. Rodzynki poprawiają pracę układu sercowo-naczyniowego, obniżają poziom cholesterolu i zapobiegają osteoporozie. Rodzynki zawierają także jod - minerał pozytywnie wpływający na funkcjonowanie tarczycy.Ponadto na tle bakalii wyróżniają się zawartością boru - pierwiastka wspomagającego pracę szarych komórek oraz poprawiającego możliwości koncentracji.Poza tym - podobnie jak winogrona - zawierają resweratrol, czyli przeciwutleniacz chroniący komórki przed uszkodzeniem. Rodzynki sułtańskie to doskonałe źródło błonnika, bogate w witaminę C i E oraz cynk, potas i żelazo. <strong>Skład:</strong> 99,5% Bio rodzynki sułtańskie, 0,5% organiczny olej słonecznikowy <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>wartość en