Francja
Hurtownik
NADATY, Importer i dystrybutor od 2015 roku specjalizujący się w sprzedaży hurtowej daktyli z Arabii Saudyjskiej i innych krajów, odpowiada na wszystkie rodzaje zamówień: kontenerowe, paletowe jedno- lub wieloreferencyjne, wysyki UPS w partiach 30 kg. Nadaty wybiera te wyjątkowe owoce ze względu na ich właściwości i wartości odżywcze. Ich znaczenie w kulturze arabskiej i muzułmańskiej sprawia, że są produktem cieszącym się rosnącym popytem. Nadaty importuje na rynek europejski daktyle: Ajwa z Medyny, Sukkari Rutab, Shagra, Barhi, Khudri, Safawi, a także pasty daktylowe z Arabii. Nadaty oferuje także daktyle Medjool z Jordanii Jordanie i Maroka, Deglet Nour z Algerii, Mazafati z Iranu. Wybieramy dostawców certyfikowanych pod względem ich doświadczenia w eksporcie i ich rygoru w procesie produkcji i optymalizacji kontroli jakości (ISO 22000 i 9001, BRC i HACCP oraz Global GAP dla wszystkich daktyli Ajwa).
Hurtownik
Castelviel
48110 Ste Croix Vallee Francaise - Francja
Polska
Daktyle są bardzo zdrowym wyborem żywieniowym. Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Składniki odżywcze w daktylach wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi.Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji.Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Wszystkie trzy z tych czynników przemawiają za spożywaniem daktyli dla zdrowia serca.Owoce daktyli są również bogate w minerały, takie jak wapń, miedź i magnez. Ponadto zawierają mangan i żelazo.
Poproś o wycenęPolska
Żurawina suszona cała to naturalne owoce wysuszone w całości o wyrafinowanym cierpko-słodkim smaku. Owoce kształtem przypominają suszone rodzynki, ale są od nich większe, cechują się soczystą barwą i elastyczną konsystencją. Owoce żurawiny znajdują szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata.Owoce żurawiny są bogatym źródłem witamin (C, witaminy z grupy B, E, K), minerałów (sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, manganu, żelaza), błonnika, kwasów organicznych, karotenoidów, flawonoidów, garbników i pektyn. Żurawina nie traci swoich właściwości podczas obróbki termicznej, dlatego, z korzyścią dla zdrowia, można spożywać jej przetwory, które nie są tak cierpkie jak owoce świeżej żurawiny.Żurawina świetnie się sprawdza w profilaktyce nawrotów infekcji dróg moczowych. Zakwasza mocz, co prowadzi do zabicia bakterii znajdujących się w pęcherzu moczowym. Dodatkowo, zawarte w żurawinie kwasy redukują przyczepność bakterii, dzięki czemu wydalane są z moczem.
Poproś o wycenęPolska
Rodzynki czyli suszone na słońcu winogrona, są jednymi z najpopularniejszych bakalii, a odmiana Thompson to jedna z najpopularniejszych odmian tych bakalii. Rodzynki zawierają duże ilości potasu i fosforu, które mają pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.Rodzynki są bogatym źródłem cennych witamin: A, C, E, witamin z grupy B oraz mikro- i makroelementów: potas, cynk, wapń, żelazo oraz magnez.Rodzynki zawierają cenny błonnik pokarmowy, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Zawarte w nich: żelazo, miedz i witaminy niezbędne do wytwarzania czerwonych krwinek i przenoszenia tlenu w organizmie. Jako jedne z niewielu bakalii zawierają również jod i bor. Jod - pierwiastek, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie tarczycy, natomiast bor poprawia koncentrację oraz funkcjonowanie mózgu. Rodzynki to bogate źródło polifenoli, przeciwutleniaczy, które mogą chronić komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki.
Poproś o wycenęPolska
Rodzynki są znane i używane w kuchniach świata już od wieków. Suszone winogrona są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Rodzynki sułtańskie spośród innych gatunków rodzynków wyróżniają się wyjątkowym słodkim smakiem, który pozbawiony jest charakterystycznej dla innych odmian tej grupy bakalii, nuty kwaśnej. Za pomocą promienie słonecznych, w dojrzewających winogronach wytrąca się ich naturalny cukier, fruktoza, dzięki któremu rodzynki zachwycają nas słodyczą i niepowtarzalnym smakiem.Rodzynki zawierają duże ilości potasu i fosforu, które mają pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Są bogatym źródłem cennych witamin: A, C, E, witamin z grupy B oraz mikro- i makroelementów: potas, cynk, wapń, żelazo oraz magnez.Rodzynki zawierają cenny błonnik pokarmowy, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Zawarte w nich: żelazo, miedz i witaminy niezbędne do wytwarzania czerwonych krwinek i przenoszenia tlenu w organizmie.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców