Litwa
Hurtownik
Litwa
,,Dodo Cukrus" Coffee Crystals - te kryształki, które przypominają małe kawałki bursztynu, są doskonałym dodatkiem do kawy. Nadają kawie pysznej i subtelnej słodyczy, ponieważ cukier powoli rozpuszcza się i ujawnia cały smak i słodycz, która pozostaje w kawie przez dłuższy czas, pozostawiając przyjemny smak syropu melasowego, równoważąc go ze smakiem i przyjemnym doznaniem picia kawy.
Poproś o wycenęLitwa
BRYKIETY Z TROCIN I KORY TYPU RUF Brykiety "Night" wykonane z kory Typ "Night", który składa się w 98% z kory i spala się w około 6-8 godzin. Brykiety z kory produkowane są z kory świerkowej lub sosnowej. Kora drzew jest rozdrabniana i suszona w wysokiej temperaturze powyżej 700 st. C. Prostokątne brykiety są formowane pod wysokim ciśnieniem przekraczającym 250 barów. Ponieważ podczas tego procesu nie stosuje się żadnych środków wiążących, dodatków ani kleju, brykiety z kory są naturalnym i odnawialnym biopaliwem o wyjątkowych właściwościach do 8 godzin spalania i utrzymywania ciepła do 14 godzin.
Poproś o wycenęLitwa
NASZE ZBOŻA OWSIANE SĄ UPRAWIANE I ZBIERANE NA LITWIE ORAZ PRZETWARZANE PRZY UŻYCIU NAJNOWSZYCH TECHNOLOGII PRODUKCJI.
Poproś o wycenęLitwa
Masło kakaowe powstaje w wyniku tłoczenia miazgi (lub masy) kakaowej pod bardzo wysokim ciśnieniem. Po zebraniu masła kakaowego w stanie płynnym jest ono pakowane w 25-kilogramowe kartony i schładzane w celu transportu do naszych klientów. Masło kakaowe pozostaje w stanie stałym w temperaturze 270C, ale zaczyna się topić w temperaturze 27,70C i całkowicie topi się w temperaturze 350C. Gdy miazga kakaowa jest tłoczona, masło kakaowe pojawia się jako pierwsze w stanie naturalnym, zachowując pełny smak kakao. Dalszy proces jest przeprowadzany w celu uzyskania dezodoryzowanego masła kakaowego, dzięki czemu może być ono stosowane w produkcji czekolady bez wpływu na jej zapach i smak. Masło kakaowe jest wykorzystywane do produkcji czekolady w postaci własnej lub zmieszanej z miazgą kakaową. Oprócz zastosowań spożywczych, masło kakaowe jest wykorzystywane w produktach farmaceutycznych i kosmetycznych ze względu na jego właściwości przeciwutleniające i natłuszczające.
Poproś o wycenęKonsonetas jest przedsiębiorstwem litewskim, specjalizującym się w imporcie naturalnego cukru nierafinowanego i wyrobów z kakao. Nasz asortyment cukrów obejmuje Demerara, Dark muscovado, Golden granulowany, Coffee crystal. Nasze produkty są odpowiednie dla wegan i wegetarian i są opatrzone certyfikatami British Retail Consortium (BRC), Kosher, Halal. Ponadto, wylansowaliśmy 2 nowe rodzaje cukrów w segmencie produktów zdrowotnych - Cukier w kostkach przeciwutleniający i cukier w kostkach o niskim indeksie glikemicznym dla chorych na cukrzycę. Kakao w proszku jest kolejnym, importowanym przez nas produktem, który dystrybuujemy pod naszą nazwą Konsonet od 2014 roku. Nasz asortyment produktów z kakao obejmuje kakao w proszku naturalne i alkalizowane, masło kakaowe naturalne i bez zapachu. Od 2020 roku, współpracujemy z jednym z największych producentów zbóż w państwach bałtyckich. Oferujemy każdy rodzaj wyrobów owsianych z płatków – od jumbo po instant; mąkę owsianą i płatki owsiane/kasze – zarówno bezłuskowych, suszonych w piecu, jak i śrut stalowy. Wszystkie nasze produkty nadają się do spożycia przez małe dzieci pod względem poziomów zawartości metali, pestycydów, mikotoksyn. Oferujemy także produkty opałowe, takie jak brykiet i pellet drzewny, zwane także biopaliwami. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej lub skontaktowania się z nami w przypadku jakichkolwiek pytań. Z przyjemnością pomożemy Ci znaleźć odpowiedni dla Ciebie produkt.