FOODCOM S.A.

Polska

Warehouse icon Dystrybutor

FOODCOM S.A.
Web icon
47 Produkty

Polska

Zweryfikowane przez Europages

MLEKO UHT zawiera dużo składników mineralnych oraz witaminy C. Podgrzewanie mleka w systemie UHT nie obniża zawartości ani wartości biologicznej białka mleka, a nawet czyni je łatwiej przyswajalnym przez organizm człowieka dzięki łatwiejszemu dostępowi enzymów trawiennych do zdenaturowanego białka Cząsteczki. Mleko UHT powstaje poprzez podgrzanie mleka do około 140oC przez 2-5 sekund w celu sterylizacji produktu i wyeliminowania rozwoju bakterii powodujących psucie się mleka. Podczas produkcji mleka UHT zachodzi reakcja Maillarda, która prowadzi do zmiany koloru, smaku i/lub zapachu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Pasta Pomidorowa to gęsta pasta otrzymywana z dojrzałych pomidorów. Proces produkcji polega na gotowaniu pomidorów przez kilka godzin w celu zmniejszenia zawartości wody, wyciskaniu nasion i skórki oraz ponownym gotowaniu płynu w celu zredukowania bazy do gęstego, bogatego koncentratu. Produkt końcowy ma świeży i bogaty smak pomidorów oraz głęboki czerwony kolor. Ma gładką i gęstą konsystencję. Jest wolny od niepożądanych dodatków i jest również dobrym źródłem likopenu, przeciwutleniacza występującego w gotowanych pomidorach. Nie zawiera sztucznego cukru.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Permeat jest produkowany ze świeżego pasteryzowanego odtłuszczonego mleka, powstałego po ultrafiltracji mleka w celu ekstrakcji białek i tłuszczów. Produkt jest następnie suszony przy użyciu zaawansowanych technik suszenia rozpyłowego. Produkt jest czasem nazywany „serwatką odbiałczoną”, gdy jest uzyskiwany z serwatki. Dzięki temu, że permeat serwatki jest bogaty w laktozę, ale ma niską zawartość białka, może być stosowany do produkcji słodyczy, wyrobów piekarniczych i tłuszczów. Dodawany jest również do produkcji lodów, serów topionych, napojów i kosmetyków.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Lizyna (znana również jako L-lizyna) jest jednym z aminokwasów, który aktywuje reakcje enzymatyczne, syntezę białek i rozwój kości. Odgrywa również ważną rolę w metabolizmie węglowodanów i wchłanianiu wapnia. Na skalę przemysłową otrzymuje się go z kaprolaktamu. Lizyna zwykle występuje w postaci białego proszku. Okres trwałości L-lizyny 25 kg wynosi 2 lata. Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Foodcom zaopatruje swoich Partnerów Biznesowych w lizynę w opakowaniach 25 kg.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Chlorek sodu to nieorganiczny związek chemiczny z grupy chlorków, sól kwasu solnego i sodu. Jest głównym składnikiem soli kuchennej, kuchennej i drogowej. Proces technologiczny otrzymywania soli warzącej polega na termicznym zagęszczaniu słonej wody i krystalizacji soli z tej wody. W naturze występuje jako składnik mineralny i tworzy złoża soli kamiennej zwane halitem. Chlorek sodu występuje w postaci drobnego krystalicznego białego proszku o charakterystycznym słonym zapachu i smaku. Wykazuje silne właściwości higroskopijne. Produkt oferowany przez Foodcom nie jest modyfikowany genetycznie. Foodcom oferuje również sól spożywczą bez substancji przeciwzbrylających.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Glutaminian sodu, znany również jako MSG, jest solą sodową kwasu glutaminowego, jednego z najbardziej rozpowszechnionych aminokwasów. MSG otrzymuje się w wyniku fermentacji skrobi, trzciny cukrowej, buraków cukrowych lub melasy, ale znajduje się również w bulionie z alg, a także w wielu warzywach, serach i grzybach. MSG zawiera pojedynczy aminokwas z kwasu glutaminowego i nie jest uważany za zawartość białka surowego. Jest nierozpuszczalny i niehigroskopijny w zwykłych rozpuszczalnikach organicznych. Dobrze znosi obróbkę, ponieważ nie rozkłada się po ugotowaniu. W obecności cukru zmienia barwę na brązową pod wpływem wysokich temperatur. Zwykle jest dostępny jako monohydrat, biały krystaliczny proszek, bezwonny i rozpuszczalny w wodzie.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Fosforan monowapniowy otrzymuje się w reakcji kwasu fosforowego i węglanu wapnia. Jako budulec kości fosfor bierze udział w wielu ważnych przemianach biochemicznych. Fosforan monowapniowy 25kg występuje w postaci sypkiego proszku lub drobnych granulek o barwie białej lub szarawej. Łatwo miesza się z innymi surowcami. Produkt odpowiada za prawidłowy rozwój kości i tkanek, prawidłowe funkcjonowanie metabolizmu i układu nerwowego, a także zwiększoną produktywność i odporność.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Witamina C (znana również jako kwas askorbinowy lub kwas L-askorbinowy) odpowiada za wiele procesów metabolicznych w organizmie. Bierze udział w metabolizmie węglowodanów, białek i tłuszczów, a także w syntezie hemoglobiny, erytrocytów i niektórych hormonów. Witamina C występuje w postaci utlenionej lub zredukowanej jako kwas L-askorbinowy. Jest bardzo podatny na zniszczenie, głównie pod wpływem światła i ciepła.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Żelatyna jest naturalnym rozpuszczalnym białkiem otrzymywanym w wyniku częściowej hydrolizy kolagenu z kości, skóry i ścięgien zwierząt. Składa się z glicyny, proliny i hydroksyproliny. Żelatyna pozyskiwana jest w procesie hydrolizy w celu rozerwania wiązań pomiędzy poszczególnymi cząsteczkami kolagenu. Do izolacji wyizolowanych cząsteczek stosuje się gorącą wodę lub kwasy. Następnie jest filtrowany, sterylizowany i suszony.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Sorbinian potasu jest wysoce skutecznym, bezpiecznym i nietoksycznym środkiem konserwującym żywność. Chociaż sorbinian potasu jest jednym z wielu konserwantów na rynku, jest jednym z najlepszych, ponieważ jest nieszkodliwy i wszechstronny. Sorbinian potasu jest w dużej mierze produkowany syntetycznie. Jest to proszek bez smaku i zapachu. Według FDA jest uważany za bezpieczny w użyciu, ponieważ rozkłada się w organizmie na wodę i dwutlenek węgla. Znajduje się na liście konserwantów, które mogą być stosowane w produktach kosmetycznych z ograniczeniami. Jego maksymalne dopuszczalne stężenie w produkcie końcowym wynosi 0,6% w przeliczeniu na kwas sorbinowy. Najlepiej sprawdza się w środowisku kwaśnym, w przeciwnym razie jego właściwości są znacznie słabsze.

Poproś o wycenę

Domain icon Dystrybutor

FOODCOM S.A.

Crown Square building

Przyokopowa 31, 7th floor

01-208 Warszawa, Poland - Polska

N° VAT
Skontaktuj się