Proponowany przez nas, w ciągłej sprzedaży cukier wytwarzany jest z buraków cukrowych i przechodzi wszystkie procesy rafinacji żeby finalnie trafić na nasze stoły. Wysoko rafinowany cukier jest odpowiedni do spożycia przez ludzi i do szerokiego zastosowania w produkcji żywności i napojów. W naszej ofercie tylko cukier klasy 1 - ICUMSA 45. Opakowania: big bag 1000kg worek 50 kg polipropylen, worek 25kg i 50kg papierowy.
Polska
Sacharoza, znana również jako cukier biały lub cukier stołowy, pozyskiwana jest z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Jest to disacharyd należący do węglowodanów prostych. Produkt ma postać białych, jednorodnych, ziarnistych kryształów bez grudek i grudek, o charakterystycznym słodkim zapachu i smaku cukru. Sacharoza jest łatwo rozpuszczalna w wodzie i może szybko rekrystalizować. Produkt oferowany przez Foodcom nie pochodzi z roślin modyfikowanych genetycznie.
Poproś o wycenęLitwa
,,Dodo cukrus" Demerara to sypki, złoto-brązowy cukier z jednorodnymi, błyszczącymi kryształkami o chrupiącej teksturze. Ma wyjątkowy, bogaty aromat, który może zaskoczyć niektórych ludzi, którzy uważają, że cukier nie ma zapachu. Tak właśnie pachnie melasa powstająca podczas przetwarzania trzciny cukrowej - to naprawdę bardzo naturalny produkt. Miłośnicy kawy, którzy próbują kawy z tym cukrem, twierdzą, że nadaje on napojowi wyjątkowy smak. Cukier Demerara nadaje się do aromatyzowania napojów, ciast, sosów i syropów, nadając potrawom wyjątkowo łagodny karmelowy smak i bogaty aromat dzięki obecności melasy trzcinowej otaczającej każdy kryształ. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, posypywania płatków śniadaniowych, przygotowywania sosów i syropów. Demerara wykorzystywana jest w produkcji musli oraz jako chrupiąca posypka do ciast i owoców. Cukier Demerara nada potrawom wyjątkowo łagodny karmelowy smak.
Poproś o wycenęLitwa
,,Dodo Cukrus" Light Muscovado to miękki, wilgotny cukier z drobnoziarnistymi, jasnobrązowymi kryształkami, bogaty w naturalną melasę, która nadaje mu lepką konsystencję, wyjątkowy smak i aromat. Stosowany jest w cukiernictwie, w piekarnictwie, zwłaszcza w pikantnych ciastach owocowych i piernikach, a także do przygotowywania pikantnych potraw oraz słodko-kwaśnych sosów. Doskonale nadaje się również do karmelizowania popcornu. Produkt ten jest wytwarzany z soku trzcinowego w naturalnym procesie, tj. bez chemikaliów i dodatków.
Poproś o wycenęLitwa
Powolne uwalnianie poziomu cukru we krwi; Pomaga kontrolować poziom insuliny; Certyfikat Glycemic Index Foundation. Testowany na ochotnikach z cukrzycą i niezależnych konsumentach; Produkt przetestowany i zatwierdzony z IG na poziomie 51 przez niezależne organizacje międzynarodowe: Oxford Brookes University, Anglia; Sucre Roux zmieszany z przeciwutleniaczami, naturalnie pozyskiwanymi z trzciny cukrowej; Pakowany w plastikową torebkę 300g/500g w pudełku, opakowanie nadające się do recyklingu; Zdrowszy i smaczniejszy cukier; Kostki cukru pozwalają lepiej kontrolować spożycie cukru; Wzmacnia smak i aromat napojów i potraw kulinarnych; Produkt przyczynia się do stabilizacji poziomu cukru we krwi; Powolne uwalnianie energii; Po spożyciu przez diabetyka nie występuje szczytowy poziom cukru we krwi, w przeciwieństwie do standardowych cukrów.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców