,,Dodo cukrus" Demerara, nierafinowany cukier trzcinowy

Opis

,,Dodo cukrus" Demerara to sypki, złoto-brązowy cukier z jednorodnymi, błyszczącymi kryształkami o chrupiącej teksturze. Ma wyjątkowy, bogaty aromat, który może zaskoczyć niektórych ludzi, którzy uważają, że cukier nie ma zapachu. Tak właśnie pachnie melasa powstająca podczas przetwarzania trzciny cukrowej - to naprawdę bardzo naturalny produkt. Miłośnicy kawy, którzy próbują kawy z tym cukrem, twierdzą, że nadaje on napojowi wyjątkowy smak. Cukier Demerara nadaje się do aromatyzowania napojów, ciast, sosów i syropów, nadając potrawom wyjątkowo łagodny karmelowy smak i bogaty aromat dzięki obecności melasy trzcinowej otaczającej każdy kryształ. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, posypywania płatków śniadaniowych, przygotowywania sosów i syropów. Demerara wykorzystywana jest w produkcji musli oraz jako chrupiąca posypka do ciast i owoców. Cukier Demerara nada potrawom wyjątkowo łagodny karmelowy smak.

Pełna wersja tego produktu dostępna w EN.
  • Cukier
  • Chrupiący cukier
  • cukier nierafinowany
  • cukier trzcinowy

Domain icon Hurtownik

52370 Kaunas - Litwa

Skontaktuj się