• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • roczniki

Wyniki dla

Producent Wytwórca - Roczniki

Producent/wytwórca
  1. MONOLAB LABORATUVAR ÇÖZÜMLERI

    Turcja

    Firma MONOLAB LABORATUVAR ÇÖZÜMLERI, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Meble dla laboratoriów. Jest również obecna w dziedzinach laboratorium analityczno-badawcze, roczniki, meble dla laboratoriów naukowych, i aparatura do analiz laboratoryjnych. Ma siedzibę w Istanbul, Turcja.

  2. MUNRO INSTRUMENTS LTD

    Zjednoczone Królestwo

    Firma MUNRO INSTRUMENTS LTD, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Ceramika, porcelana i fajans przemysłowy. Jest również obecna w dziedzinach roczniki. Ma siedzibę w Harlow, Zjednoczone Królestwo.

  3. QAMIAB

    Francja

    Verified by europages badge

    Uznany za najlepszy szafran na świecie: Afgański szafran został uznany za najlepszy na świecie przez International Taste Institute, wyprzedzając szafran marokański, irański, a nawet hiszpański. QAMIAB wybiera dla Państwa tylko czerwone słupki, najbardziej aromatyczną i pachnącą część słupka. Nie dodajemy żółtych włókien, które zniekształcają smak i fałszują wagę końcową. Pakowane we Francji, Twój Red Gold zachowa wszystkie swoje aromaty. Tradycyjnie zbierany ręcznie: wyjątkowy szafran QAMIAB rośnie pod afgańskim słońcem i jest zbierany ręcznie, z poszanowaniem wielkich tradycyjnych pól szafranowych. Przycinanie jest również wykonywane ręcznie. Systematycznie będą Państwo otrzymywać najnowsze zbiory, roczniki z bieżącego roku. Szafran QAMIAB, przez długi czas zarezerwowany dla sławnych szefów kuchni, jest teraz dostępny dla profesjonalistów i ogółu społeczeństwa. Mocny w smaku i bogaty w zapachu: Aby zagwarantować Państwu wyjątkowy afgański szafran, przeprowadzamy podwójną kontrolę w niezależnych laboratoriach. Pierwszy w Afganistanie tuż przed wywozem, a drugi we Francji przed pakowaniem.

  4. CHAMPAGNE PIERRE LAURENT

    Francja

    Pierre Laurent, rodzinny biznes od pięciu pokoleń, potwierdza swoją autentyczność poprzez silne zaangażowanie w stosowanie tradycyjnych technik i w ochronę przyrody. Pasjonujący się regionem i kierujący się awangardową wizją rozwoju swoich szampanów, Pierre Laurent chce być "twórcą dobrego samopoczucia", oferując możliwie najbardziej naturalne roczniki, pokazujące typowe cechy gleby, wszystko zgodnie z podejściem eko-odpowiedzialnym. Tradycja, przyjemność i dzielenie się nimi to wartości dziedziczone z ojca na synam, przekazywane także dzisiaj. Rodzina Pierre Laurent uprawia 4, 5 hektara w dolinie Marny, głównie obsadzone Pinot Meunier i Chardonnay. Zasadnicze szczepy winogron to: - Chardonnay: Kwiatowe, cytrusowe, mineralne nuty pełne delikatności. - Pinot noir: Miękkość i nuty owocowe, nadające mieszance win tzw. okrągłość. - Pinot meunier: Aromat czerwonych owoców i wyraźna struktura. Wnosi "ciało" i siłę do mieszanki win. Zbiory od stuleci robione są ręcznie, aby zapewnić jakość winogron zebranych w sposób rzemieślniczy. Nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia, napoje alkoholowe należy spożywać z umiarem. Sprzedaż napojów alkoholowych nieletnim poniżej 18 roku życia jest zabroniona.

  5. DWÓR CHOTYNIA

    Polska

    Znajdujący się 70 kilometrów od Warszawy, należący do grupy Polish Prestige Hotels & Resorts Dwór Chotynia, to nie tylko niezwykłe miejsce, ale również wyjątkowi Goście. To unikalny hotel, w którym historia splata się z teraźniejszością. W malowniczym otoczeniu zabytkowego dworu odpoczniesz od miejskiego zgiełku. W stylowych wnętrzach naszego kameralnego hotelu – liczącym 37 pokoi i apartamentów dla 80 osób - urządzonych w charakterze odpowiadającym poszczególnych odmian winogron znajdują się antyczne meble oraz oryginalne bibeloty będące efektem wieloletnich poszukiwań właściciela Jarosława Cybulskiego. Restauracja Dworu Chotynia słynie z wykwintnej kuchni szefa Sławomira Kocunia, bogatej w wyjątkowe potrawy kuchni polskiej z elementami kuchni włoskiej i francuskiej. Dodatkowo naszym atutem są wysokiej jakości wina. Jarosław Cybulski, znawca i koneser win, wyselekcjonował szeroką gamę win z całego świata, także stare i wyjątkowe roczniki od 1830 roku.