• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • oleje

Wyniki dla

Oleje

FrancjaRennes i BretaniaProducent/wytwórca
  1. L'CHANVRE

    Francja

    Firma L'CHANVRE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Specjalności żywnościowe. Jest również obecna w dziedzinach oleje, mąka biologiczna, ziarna, i konopie. Ma siedzibę w Gouarec, Francja.

  2. NOVALOA

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma NOVALOA, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Oleje niespożywcze. Ma siedzibę w Vannes, Francja.

  3. CULINARI MUNDI

    Francja

    Firma CULINARI MUNDI, jest Multi-Category, roku i działającą w sektorze Import-eksport artykułów rolno-spożywczych. Jest również obecna w dziedzinach Oleje roślinne, Owoce konserwowe, Oleje roślinne, i Owoce konserwowe. Ma siedzibę w Vannes, Francja.

  4. TERRACHANVRE

    Francja

    Firma TERRACHANVRE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Oleje roślinne surowe. Ma siedzibę w Quistinic, Francja.

  5. CORNILLE SAS

    Francja

    Verified by europages badge

    Od 2001 roku firma CORNILLÉ, ekspert w przetwarzaniu produktów ubocznych pochodzenia bydlęcego, zbiera rocznie 120.000 ton surowców we francuskim regionie Grand Ouest od swoich partnerów, ubojni i zakładów rozbioru mięsa grup AGROMOUSQUETAIRES (SVA Jean Rozé) i BIGARD. Te produkty uboczne są przekształcane w tłuszcz, odwodnione białka i mączkę kostną. CORNILLÉ postanowiła przestrzegać hierarchii zastosowań, faworyzując najbardziej odpowiednie zastosowania o najwyższej społecznej wartości dodanej dla swoich procesów, takie jak żywność dla ludzi, pasza dla zwierząt gospodarskich, karma dla zwierząt domowych, oleochemikalia, biopaliwa i nawozy. CORNILLÉ jest zaangażowana we współpracę ze swoimi partnerami w celu zmniejszenia śladu węglowego i wniesienia wkładu w gospodarkę o obiegu zamkniętym opartą na wykorzystaniu odnawialnych i zrównoważonych zasobów: • wykorzystanie zasobów odnawialnych zebranych we Francji + 100% odzysku w produktach pochodzenia biologicznego. • produkcja białek i tłuszczów pochodzenia biologicznego o mniejszym śladzie węglowym niż importowane białka i oleje roślinne (soja, olej palmowy). • optymalizacja naszego zużycia energii i wody + trwała redukcja wpływu na środowisko. Np.: bezwęglowa para wodna z odzysku energii z naszych odpodów. • zaspokojenie 70% naszych potrzeb cieplnych, zastępując paliwa kopalne i wykorzystując bezemisyjną parę wodną produkowaną przez firme SAVE.