• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • orzechy nerkowca

Wyniki dla

Orzechy nerkowca - Import eksport

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Orzechy nerkowca znajdują szerokie zastosowanie nie tylko w kuchni wegańskiej, czy wegetariańskiej. Możemy spożywać je zarówno w formie słonej, prażonej, jak i w czekoladzie. Odznaczają się one delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Dlatego też, bez przeszkód możemy wykorzystać je zarówno podczas przygotowywania słodkich deserów (na przykład, składnika do spodu wegańskich ciast, pysznych ciasteczek zbożowych lub popularnego nerkownika), jak również dań wytrawnych, np. pysznych past kanapkowych lub do produkcji wegańskiego sera. Nerkowce są popularnym składnikiem dań kuchni azjatyckiej takich jak różnego rodzaju curry czy biryani (indyjska potrawa z ryżu). Warto również wiedzieć, iż orzechy nerkowca stanowią doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek, musli lub pożywnej owsianki. SKŁAD: orzechy nerkowca

Poproś o wycenę

Indie

Zweryfikowane przez Europages

Dostarczamy orzechy nerkowca Najwyższa jakość Dostępne wszystkie rozmiary W240 W320

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Orzechy nerkowca to nasiona owoców drzewa zwanego nanerczem zachodnim lub nerkowcem zachodnim. Są kuzynami mango i pistacji i uprawiane w większości krajów obszaru tropikalnego. Pozyskiwanie orzechów nerkowca jest złożone i czasochłonne.Orzechy nerkowca są prawdziwą kopalnią minerałów - magnez, fosfor, cynk, mangan, miedź, żelazo, selen, potas, wapń oraz witamin - K1, E i witamin z grupy B.Dzięki dużej zawartości witamin z grupy B oraz magnezu nerkowce mają pozytywny wpływ na m.in. układ nerwowy. Wysoka zawartość potasu sprawia, iż nerkowce mają pozytywny wpływ na zachowanie prawidłowej gospodarki wodno-elektrolitowej oraz zapobiegają nadmiernemu gromadzeniu się wody w organizmie (dzięki czemu redukują opuchliznę stóp, dłoni i twarzy, cellulit wodny itd.). Zawartość w orzechach nerkowca witaminy E i cynku jest natomiast ważna dla wszystkich osób dbających o stan swej skóry lub mających problemy z trądzikiem - regularne spożywanie nerkowców redukuje przetłuszczanie się skóry, a więc i s

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Orzechy nerkowca swoją nazwę zawdzięczają specyficznemu kształtowi, który na myśl przywodzi właśnie nerkę. W odróżnieniu od innych orzechów, charakteryzują się one miękkością i wyraźną słodkością. Pasta z orzechów nerkowca, za sprawą prostego składu, jest w stanie dostarczyć do organizmu człowieka szereg cennych dla zdrowia witamin i minerałów. Na szczególna uwagę zasługują zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe. Ponadto, orzechy nerkowca zapewniają nam dawkę niezbędnych witamin: A, D, E i K, jak również minerałów takich jak: wapń, fosfor, potas, miedź oraz żelazo.Pasta z orzechów nerkowca to nie tylko doskonałe źródło energii, witamin i minerałów, ale również białka. Dlatego też, może okazać się ona cennym uzupełnieniem diety osób, które na co dzień rezygnują ze spożywania mięsa oraz produktów odzwierzęcych.Pasta z orzechów nerkowca doskonale nadaje się do smarowania pieczywa i naleśników, jako dodatek do deserów, ciast i ciasteczek.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę