• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • kaszka

Wyniki dla

Kaszka - Import eksport

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasze są świetną alternatywą dla makaronu, ziemniaków czy ryżu. Białko gryki naturalnie nie zawiera glutenu, a pomimo to ma właściwości sklejające. To sprawia, że jest częstym dodatkiem do chlebów bezglutenowych. Kasza gryczana jest wytwarzana z gryki zwyczajnej, palona jest poddawana procesowi prażenia. Jest to robione głównie po to aby nadać jej nowego, ciekawego aromatu. Surową kaszę gryczaną można zmielić w młynku i tak powstałą mąkę używać do bezglutenowych wypieków, naleśników i blinów. Kasz gryczaną palona i niepalona maja porównywalne ilości wartości odżywczych, przy czym ta palona ma ich trochę mniej co spowodowane jest procesem prażenia.W kaszy znajdziemy sporo białka, które trawi się podobnie jak białka z roślin strączkowych, oraz błonnika. Zawiera aminokwasy egzogenne: lizynę poprawiającą wchłanianie wapnia wzmacniającą odporność oraz tryptofan niezbędny do produkcji serotoniny.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

<strong>Kasza bulgur</strong> to produkt zbożowy pełen zdrowia dzięki wysokiej zawartości substancji odżywczych. Zapewnia energię do działania, gdyż stanowi źródło węglowodanów złożonych, powoli uwalnianych do krwiobiegu. Zapewnia wyjątkowo dużo roślinnych protein, oraz niewiele tłuszczu. Porcja nieugotowanej kaszy dostarcza aż 12 gramów białka, 76 gramów węglowodanów, w tym 10-18 gramów błonnika pokarmowego oraz znikomej dawki tłuszczu. Ugotowana kasz ma niski indeks glikemiczny, który wynosi 46.Kasza bulgur zawiera wiele cennych dla zdrowia składników mineralnych. W największych dawkach występuje: potas, magnez, fosfor, żelazo, cynk, mangan, miedźBulgur to wartościowe źródło witamin z grupy B, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz czerpania energii ze spożytego pokarmu. Oprócz witamin z grupy B, bulgur zapewnia również dawkę witamin E i K.Kasza bulgur jest odpowiednia dla cukrzyków ponieważ ma niski indeks glikemiczny.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasze są świetną alternatywą dla makaronu, ziemniaków czy ryżu. Białko gryki naturalnie nie zawiera glutenu, a pomimo to ma właściwości sklejające. To sprawia, że jest częstym dodatkiem do chlebów bezglutenowych. Kasza gryczana jest wytwarzana z gryki zwyczajnej, niepalona nie jest poddawana procesowi prażenia. Jest delikatniejsza w smaku od kaszy gryczanej palonej. Surową kaszę gryczaną można zmielić w młynku i tak powstałą mąkę używać do bezglutenowych wypieków, naleśników i blinów.W kaszy znajdziemy sporo białka, które trawi się podobnie jak białka z roślin strączkowych, oraz błonnika. Kasza bogata jest w magnez, ma go więcej niż gorzka czekolada. Kasza zawiera aminokwasy egzogenne: lizynę poprawiającą wchłanianie wapnia wzmacniającą odporność oraz tryptofan niezbędny do produkcji serotoniny.Kasza gryczana zawiera dużą ilość potasu, witaminy z grupy B - B1, B2, B6, PP, witaminę E oraz żelazo, cynk, krzem i wapń.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasz jaglana powstaje z prosa. Pomaga przeciwdziałać zakwaszaniu organizmu, wzmacnia odporność, do tego jest pożywna i lekkostrawna. Jest naturalnie wolna od glutenu. Jej ogromna zaletą jest duża zawartość witamin z grupy B, krwiotwórczego żelaza i miedzi. Jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego oraz potasu, magnezu, wapnia i sodu. Dostarcza organizmowi łatwo przyswajalnego białka oraz węglowodanów złożonych, którą są podstawą zdrowej diety.Kasza jaglana działa przeciwwirusowo i wzmacniająco odporność, pomaga przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Witaminy z grupy B i żelazo działają krwiotwórczo. Kasz jaglana pomaga redukować stany zapalne w organizmie, działa rozgrzewająco, poprawia przemianę materii, wpływa na poprawę koncentracji i zapamiętywania. Duża zawartość wapnia oraz związków krzemionkowych wzmacnia zęby i kości.&nbsp;<strong>Skład:</strong> kasza jaglana&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1505kJ/355kcal - 18% RWS*Tłuszcz 2,9g -

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasz jęczmienna, jak sama nazwa wskazuje, jest wytwarzana z ziaren jęczmienia. W zależności od rozdrobnienia dzielimy ją na pęczak czyli całe ziarna pozbawione łuski, kaszę wiejską - połamany pęczak oraz perłową, która jest rozdrobniona i wypolerowana. Jest bogatym źródłem błonnika - najwięcej ma go odmiana pęczak.Kasza jest źródłem witamin z grupy B - B1, B2, B6, witaminy E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Witamina K wspomaga układ krwionośny i krzepliwość krwi oraz wzmacnia budowę ścian naczyń krwionośnych. Składniki mineralne oraz witamina E i kwas foliowy wspomagają walki z niedokrwistością. Obecne w kaszy witaminy z grupy B pomagają pozbyć się skutków stresu, poprawiają pamięć i koncentrację, a także wspomagają pracę układu nerwowego.&nbsp;<strong>Skład:</strong> kasza jęczmienna&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1546kJ/365kcal - 18% RWS*Tłuszcz 2,3g - 3%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,21g - 6%Węglowodany 73,4

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza owsiana jest produkowana się z całych ziaren owsa – tak powstaje pęczak owsiany.Kasza owsiana jest doskonałym źródłem białka, węglowodanów złożonych oraz błonnika pokarmowego, zarówno rozpuszczalnego, jak i nierozpuszczalnego w wodzie. Ponadto jest bogata w witaminy, głównie z grupy B i witaminę E, oraz w składniki mineralne, takie jak żelazo, fosfor, magnez, wapń, miedź. Kasza owsiana sprawdzi się jako samodzielne danie śniadaniowelub obiadowe. Ugotowane ziarna sprawdzają się jako podstawa dań typu kaszotto. To także doskonały dodatek do wypieków ciast, czy też sałatek.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Kasza gryczana biała charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz dużo większą zawartością składników odżywczych niż kasza palona, ponieważ nie została poddana wysokiej temperaturze. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin, szczególnie z grupy B. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Ziarna kaszy gryczanej palonej mają charakterystyczny ciemnobrązowy odcień, który jest wynikiem obróbki termicznej. Kasza gryczana palona jest mniej wartościowa od kaszy niepalonej, ale za to ma bardziej wyrazisty smak. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji. Kasza gryczana palona i kasza gryczana prażona to znaczy to samo. Obie kasze są poddawane obróbce termicznej.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nasza Firma ma przyjemność zaoferować produkt Kasza Gryczana Prażona z koszyka produktów przeznaczonych dla hurtowni i sieci dystrybucji obsługujących sektor Horeca. Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi produktami z naszej oferty Horeca. Nasz kasza posiada Badania na pestycydy i glifosat. Długa data przydatności. Zapach i wygląd surowca typowy, jest ona używany przez naszą firmę we własnych produktach konfekcjonowanych dostarczanych do sieci handlowych, kasza jest bardzo smaczna. Kasza gryczana prażona w naturalny produkt pozyskiwany z gryki. Zawiera dużo błonnika i witamin z grupy B. Dzięki swoim właściwościom kasza znacząco wpływa na nasz układ odpornościowy i nerwowy.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jęczmienna wiejska gruba to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika.Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik zup, a także faszerowanych warzyw.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jęczmienna wiejska średnia to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika.Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik zup, a także faszerowanych warzyw.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Ziarna kaszy gryczanej palonej mają charakterystyczny ciemnobrązowy odcień, który jest wynikiem obróbki termicznej. Kasza gryczana palona jest mniej wartościowa od kaszy niepalonej, ale za to ma bardziej wyrazisty smak. Surowiec jest pochodzenia Chiny oraz Kazachstan, posiadamy również kaszę pochodzenia Polskiego. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji. Kasza gryczana palona i kasza gryczana prażona to znaczy to samo. Obie kasze są poddawane obróbce termicznej.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nasza firma ma przyjemność zaoferować kaszę gryczaną prażoną, towar jest bezpośrednio od producenta, posiada Badania na pestycydy i glifosat. Długa data przydatności. Pochodzenie surowca to Kazachstan. Zapach i wygląd surowca typowy, jest ona używany przez naszą firmę we własnych produktach konfekcjonowanych dostarczanych do sieci handlowych, kasza jest bardzo smaczna. Kasza gryczana prażona w naturalny produkt pozyskiwany z gryki. Zawiera dużo błonnika i witamin z grupy B. Dzięki swoim właściwościom kasza znacząco wpływa na nasz układ odpornościowy i nerwowy. W ofercie również posiadamy 1. Fasola Jaś piękny 2. Groch łuskany połówki 3. Fasola biała drobna 4. Soczewica czerwona. 5. Fasola czerwona red kidney, 6. Fasola biała drobna. 7. Soczewica zielona. Posiadamy wdrożony system jakości spożywczej IFS FOOD , towar pakowany jest w big bag 1000kg lub bag 25kg. Zapraszamy do kontaktu z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nasza Firma ma przyjemność zaoferować produkt Kasza Jęczmienna Wiejska z koszyka produktów przeznaczonych dla hurtowni i sieci dystrybucji obsługujących sektor Horeca. Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi produktami z naszej oferty Horeca. Kasza jęczmienna wiejska to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika. Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jęczmienna wiejska drobna to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika.Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik zup, a także faszerowanych warzyw.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jęczmienna pęczak to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna pęczak to całe ziarno jęczmienia, pozbawione łuski. Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza pęczak doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik potraw takich jak gołąbki, a także faszerowanych warzyw.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Ziarna kaszy gryczanej palonej mają charakterystyczny ciemnobrązowy odcień, który jest wynikiem obróbki termicznej. Kasza gryczana palona jest mniej wartościowa od kaszy niepalonej, ale za to ma bardziej wyrazisty smak. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji. Kasza gryczana palona i kasza gryczana prażona to znaczy to samo. Obie kasze są poddawane obróbce termicznej.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Polska

Od prawie 30 at zajmujemy się profesjonalną produkcją kaset magnetofonowych. Artystom i wydawnictwom pomogliśmy wydać już kilka tysięcy albumów. Jako jedni z niewielu w Polsce i Europie posiadamy kompletny park maszynowy do produkcji nośników. Oferujemy: - Nagrywanie kaset magnetofonowych - Czyste kasety - Kilkanaście kolorów - Różne kolory opakowań. Przeźroczyste, czarne, białe, zielone, żółte itd. - Przygotowanie materiału do nagrania (mixing, mastering) - Pudełka na kasety, płyty i winyle - Druk poligrafii i opakowań - Pakowanie i foliowanie Działamy na terenie całej Polski i Europy. Tylko u nas - cyfrowy zapis! Co to oznacza? W porównaniu z maszynami analogowymi gdzie przed rozpoczęciem produkcji potrzebne jest analogowe nagranie (tzw. matka)

Poproś o wycenę