• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • serwetki

Wyniki dla

Serwetki - Import eksport

Dystrybutor

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Permeat jest produkowany ze świeżego pasteryzowanego odtłuszczonego mleka, powstałego po ultrafiltracji mleka w celu ekstrakcji białek i tłuszczów. Produkt jest następnie suszony przy użyciu zaawansowanych technik suszenia rozpyłowego. Produkt jest czasem nazywany „serwatką odbiałczoną”, gdy jest uzyskiwany z serwatki. Dzięki temu, że permeat serwatki jest bogaty w laktozę, ale ma niską zawartość białka, może być stosowany do produkcji słodyczy, wyrobów piekarniczych i tłuszczów. Dodawany jest również do produkcji lodów, serów topionych, napojów i kosmetyków.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Whey Protein Concentrate 80% (WPC 80) jest produkowany ze słodkiej serwatki w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji. Taka obróbka redukuje pewną ilość składników niebiałkowych, aby otrzymać produkt o zawartości białka na poziomie minimum 80%. Ten proszek jest bezsmakowy i dlatego można nadać mu dowolny smak lub aromat.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Demineralizowana serwatka w proszku (DEMI) jest produkowana poprzez usunięcie części minerałów z płynnej słodkiej serwatki. W zależności od celu łączy się wiele technik: wymianę jonową, elektrodializę, ultrafiltrację, mikrofiltrację lub nanofiltrację. Demineralizowana serwatka w proszku (90% demineralizacji) jest szeroko stosowana w produkcji odżywek dla niemowląt na mleku. Pozwala na stworzenie składu najbardziej zbliżonego do mleka matki. Dzięki stabilności termicznej, jak również zdolności płynięcia, DEMI doskonale nadaje się do przechowywania w trudnych warunkach (stabilność termiczna). Ponadto jest alternatywą dla SWP, który jest stosowany ze względów żywieniowych lub smakowych. Wśród wielu zastosowań najbardziej popularne są premiksy spożywcze, zabielacze do kawy i herbaty, wyroby cukiernicze, napoje odżywcze, nadzienia kremowe, zupy i inne.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Acid Whey Powder (AWP) jest produktem ubocznym produkcji sera lub kwaśnej kazeiny. Powstaje w wyniku suszenia świeżej serwatki z miękkich serów białych. Fermentacja mikrobiologiczna zmniejsza zużycie mleka drobnoustrojów i przekształca laktozę w kwas mlekowy. Acid Whey Powder jest używany głównie do produkcji ricotty i masła serwatkowego. Jest również stosowany jako składnik wielu przetworzonych produktów spożywczych, takich jak chleb, krakersy, mięso, ciasta i przetwory spożywcze. Acid Whey Powder występuje również w czekoladzie i wyrobach cukierniczych. Oferowany przez Foodcom produkt może być również wykorzystany do produkcji pasz dla zwierząt. Jest popularnym ekonomicznym zamiennikiem słodkiej serwatki w proszku w paszach dla prosiąt. Kwasowa serwatka w proszku jest również stosowana w preparatach mlekozastępczych o niskim pH.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Słodka serwatka w proszku (SWP) jest produkowana przez suszenie koncentratu słodkiej serwatki, produktu ubocznego przy produkcji twardego sera. SWP jest dostarczany przez Foodcom, który jest poddawany procesowi suszenia rozpyłowego, który zapewnia dobrą rozlewność. Foodcom oferuje również słodką serwatkę w proszku do pasz, której jakość potwierdzona jest certyfikatem GMP+. Serwatka w proszku jest doskonałym źródłem węglowodanów i ma doskonałe właściwości brązowiejące. Produkt ten ma szerokie zastosowanie i jest przeznaczony do stosowania w branżach: mleczarskiej, paszowej, mięsnej, cukierniczo-piekarskiej, perfumeryjnej i farmaceutycznej.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę
Filtry

Wyniki dla

Serwetki - Import eksport

Liczba wyników

5 Produkty

Kategorii firm