Wyniki dla
Polska
Acid Whey Powder (AWP) jest produktem ubocznym produkcji sera lub kwaśnej kazeiny. Powstaje w wyniku suszenia świeżej serwatki z miękkich serów białych. Fermentacja mikrobiologiczna zmniejsza zużycie mleka drobnoustrojów i przekształca laktozę w kwas mlekowy. Acid Whey Powder jest używany głównie do produkcji ricotty i masła serwatkowego. Jest również stosowany jako składnik wielu przetworzonych produktów spożywczych, takich jak chleb, krakersy, mięso, ciasta i przetwory spożywcze. Acid Whey Powder występuje również w czekoladzie i wyrobach cukierniczych. Oferowany przez Foodcom produkt może być również wykorzystany do produkcji pasz dla zwierząt. Jest popularnym ekonomicznym zamiennikiem słodkiej serwatki w proszku w paszach dla prosiąt. Kwasowa serwatka w proszku jest również stosowana w preparatach mlekozastępczych o niskim pH.
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Wyniki dla
Ciasta spozywcze - Import eksportLiczba wyników
1 ProdukujeKraj
Kategorii firm