Jesteśmy producentem rafinowanego oleju słonecznikowego i produkujemy różnego rodzaju rafinowany olej roślinny oraz surowy olej roślinny. Nasze zaplecze produkcyjne pozwala nam oferować naszym klientom niskie ceny. Jeśli chcesz zaoszczędzić na rafinowanym oleju roślinnym i surowym oleju roślinnym, wyślij nam zapytanie. Pakowanie: 1, 2, 5 litrowe butelki PET. Dostępna spersonalizowana marka, co oznacza, że możesz spersonalizować własną etykietę. Pochodzenie: Anglia Minimalne zamówienie: 50mt Maksymalne zamówienie: 10000 mt Specyfikacja RAFINOWANY OLEJ SŁONECZNIKOWY Właściwości fizyczne 1. Wygląd: brak pozostałości w 40 ° C. do 2. Test na zimno: Min.48 godzin w 0 ° C. do 3. Kolor: maks. 1,2 czerwony, tintometr lovibond 5/20 cala 4. Współczynnik załamania światła: 1,465-1,475 przy 40 °. do 5. Gęstość: 0,91-0,92 g / cm3 w 20 ° C. do 6. Substancje lotne: maksymalnie 0,07% przy 105 ° C. do 7. Smak: doskonały 8. Zapach: brak - nie wyczuwalny
Holandia
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i globalnej sieci jesteśmy ekspertami w eksporcie oleju słonecznikowego. Chętnie zajmiemy się logistyką, abyś mógł cieszyć się naszymi produktami bez obaw. Nasz olej słonecznikowy ma 24-miesięczny okres przydatności do spożycia, co oznacza, że można się nim cieszyć przez długi czas. Co więcej, nasz produkt posiada certyfikat halal, dzięki czemu jest odpowiedni dla szerokiego zakresu wymagań dietetycznych. Olej słonecznikowy FlevoTrade jest produkowany w nowoczesnych fabrykach, które spełniają odpowiednie normy bezpieczeństwa i jakości: -ISO 22000 (Food Safety System Cerficiation) -ISO 9001 (Certyfikacja Systemu Jakości) -HALAL
Poproś o wycenęPolska
Olej goździkowy ma niepowtarzalny aromat i charakteryzuje się niezwykłym składem. Jest on naturalnym olejkiem eterycznym, którego głównym składnikiem jest eugenol oraz pochodny acetyloeugenol. Eugenol jest substancją zaliczaną do grupy terpenów. To właśnie on w głównej mierze odpowiada za niezwykłe właściwości olejków eterycznych i wykazuje silne działanie odkażające. Ponadto, olej goździkowy jest źródłem salicylanu metylu, odpowiadającego za właściwości przeciwbólowe niniejszego produktu. Produkt jest doskonałą skarbnicę witamin i minerałów. Znajdziemy w nim między innymi witaminę A oraz witaminę C, jak również fosfor, potas, wapń, sód oraz żelazo.Olejek goździkowy znany jest on ze swoich właściwości antyseptycznych i przeciwgrzybiczych. Dlatego też, od lat stosowany jest w fitoterapii, jako podstawa leczenia trudno gojących się raz oraz zakażeń skórnych.Zawarty w oleju goździkowym eugenol może przyczyniać się do poprawy cyrkulacji krwi w organizmie.
Poproś o wycenęPolska
Olej kokosowy Extra Virgin jest olejem najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno i nieoczyszczony. Uzyskuje się go w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Ma konsystencję stałą i biały kolor w temperaturze do około 26°C. Poniżej 26°C przybiera konsystencją półpłynną.Jest odporny na wysokie temperatury, dzięki temu idealnie nadaje się do smażenia.93% składu oleju, to kwasy tłuszczowe nasycone (kwas laurynowy, mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, kaprylowy, kaprynowy). W przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych są to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię, a nie odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. Pozostałe 7% stanowią kwasy tłuszczowe nienasycone (oleinowy Omega-9 i linolowy Omega-6). To właśnie te składniki sprawiają, że olej jest tak cenny. Kwas laurynowy, który jest głównym składnikiem oleju (50%), ma właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne.
Poproś o wycenęPolska
Rzepak ma intensywnie żółte kwiaty, a jego nasiona są czarne i to z nich tłoczy się olej. Olej rzepakowy nazywany jest “oliwą północy”.Olej rzepakowy marki Vivio jest olejem zimnotłoczonym, nierafinowanym, produkowanym z uszlachetnionych odmian rzepaku o niskiej zawartości kwasu erukowego.Ma dużą zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym 65% kwasu oleinowego, który stanowi źródło silnych przeciwutleniaczy oraz jest sprzymierzeńcem w walce z chorobami układu sercowo-naczyniowego. Stosunek kwasów omega-6 do kwasów omega-3 jest optymalny, wynosi 2:1. Ponadto jest bogaty w cenne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach – witaminę E, witaminę K oraz karotenoidy. Dzięki procesowi tłoczenia na zimno olej rzepakowy nawet podczas krótkiego smażenia nie traci swoich właściwości odżywczych. <strong>Skład:</strong> rzepak <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 3441kJ/837kcal - 41% RWS*Tłuszcz 93g - 133%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6g - 28%Węglowodany 0g -
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców