Rosja
Producent/ Wytwórca
Firma Royal Forest produkuje zdrowe wyroby żywnościowe i dostarcza wysokiej jakości surowce organiczne. Firma istnieje od ponad 9 lat i w tym czasie ugruntowała swoją pozycję niezawodnego dostawcy nowych przydatnych produktów na rosyjskim rynku zdrowej żywności. Gama produktów Royal Forest obejmuje produkty z mączki chleba świętojańskiego (karob) i kakao, bezcukrowe syropy naturalne, herbaty i super żywność. Produkty Royal Forest są dobrze reprezentowane na rynku rosyjskim, a także eksportowane do Republiki Białorusi, Republiki Kazachstanu i krajów Azji Środkowej. Trwają negocjacje w sprawie wprowadzenia marki Royal Forest na rynek europejski i amerykański. Nasza marka jest dobrze reprezentowana w mediach społecznościowych. Prowadzimy kursy mistrzowskie, publikujemy przepisy kulinarne, organizujemy promocje i wydarzenia dla ponad 100 000 subskrybentów. Firma aktywnie uczestniczy w międzynarodowych wystawach i targach poświęconych zdrowemu żywieniu i produktom ekologicznym oraz jest członkiem Moskiewskiej Izby Handlu i Przemysłu.
RADZIOWI SP. Z O.O.
Polska
Syrop z agawy to substancja słodząca, która może być alternatywą dla białego cukru. Łatwo się rozpuszcza, jego konsystencja przypomina lejący się miód, dlatego też idealnie nadaje się do przyrządzania koktajli i deserów. Proces wytwarzania syropu rozpoczyna się od wyciskania soku z rdzenia agawy. Przypomina on kształtem ananasa, waży od 25kg do 75 kg. Sok następnie jest podgrzewany i poddawany filtracji. W ten sposób dochodzi do hydrolizy cukrów złożonych w cukry proste (z znacznej mierze jest to fruktoza). W wyniku podgrzewania sok zamienia się płyn o konsystencji przypominającej lejący się miód. Jak wygląda syrop z agawy? Może przybrać barwę od jasnej – złocistej do ciemnej – bursztynowej. Im ciemniejszy kolor, tym bogatszy aromat. Wszystko zależy od stopnia podgrzania i filtracji. Innym sposobem produkcji jest wykorzystanie do hydrolizy enzymu występującego w jednym z gatunków grzybów – kropidlaku czarnym. Syrop z agawy produkowany jest głównie w Meksyku.
RADZIOWI SP. Z O.O.
Polska
Migdały i ich wartości odżywcze są doceniane nie tylko na Zachodzie, ale już od bardzo dawna używane w medycynie i tradycjach wschodnich. W Ajurwedzie, która jest starohinduską sztuką leczenia, pożywienie traktuje jako jeden z głównych składników zapobiegania chorobom. Migdały w tej tradycji są postrzegane jako budulec siły i energii, pomagają osobom nerwowym w dojściu do równowagi emocjonalnej oraz stosowane są jako afrodyzjak. Olej z migdałów dodawany do posiłków odżywia ciało od wewnątrz, zewnętrznie pomaga przesuszonej skórze i zmniejsza oznaki starzenia. SKŁAD: migdały Kraj pochodzenia: HISZPANIA
RADZIOWI SP. Z O.O.
Polska
Pyszny i zdrowy pasztet a’la falafel przygotowany na bazie ciecierzycy, pieczonych warzyw takich jak marchew, cebula, seler z dodatkiem curry i imbiru, które dodają mu orientalnej nuty. Znakomicie nadaje się jako dodatek do pieczywa, kanapek czy tostów. Ma lekką konsystencję, łatwo się rozsmarowuje, ma przyjemny smak. Zawiera białko, błonnik, witaminy i minerały. <strong>Skład:</strong> gotowana ciecierzyca 44%, warzywa (34% - marchew, seler, cebula), woda, olej rzepakowy, ocet jabłkowy, sól morska, czosnek, curry (w tym gorczyca), pieprz, imbir suszony. <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 734kJ/176kcalTłuszcz 10,1gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1gWęglowodany 13,2gw tym cukry 1,3gBiałko 5,5gBłonnik 4,6gSól 0,7g <strong>Stosowanie</strong>Do smarowania pieczywa, kanapek i tostów. <strong>Uwagi</strong>Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
RADZIOWI SP. Z O.O.
Polska
Pyłek pszczeli nazywany często pyłkiem kwiatowym kryje w sobie prawdziwe bogactwo dobroczynnych właściwości. Ze względu na zawartość substancji odżywczych znalazł zastosowanie jako substancja lecznicza. W ostatnim czasie pyłek pszczeli stał się przedmiotem zainteresowania nie tylko medycyny naturalnej, lecz także kosmetologii.Nieocenione wartości odżywcze pyłku pszczelego wynikają z bardzo bogatego składu chemicznego, gdyż zidentyfikowano w nim ponad 250 różnych związków. Znajdują się w nim cukry proste (fruktoza, glukoza), kwasy tłuszczowe, ponad 30 aminokwasów (ich zawartość w pyłku sięga nawet 12%) oraz składniki mineralne, takie jak potas, fosfor, wapń, magnez, sód, żelazo i cyn. Pyłek kwiatowy jest też źródłem wielu witamin. Wśród nich najważniejszymi są: A, B1, B2, B3, E, C, PP i D. <strong>Skład:</strong> pyłek kwiatowy <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1103kJ/261kcal - 13% RWS*Tłuszcz 5g - 7%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3g - 15%Węglowoda