Polska
Dystrybutor
Firma „ROLMEX” S.J. powstała na początku lat dziewięćdziesiątych. Nasza firma zajmuję się importem-eksportem, handlem krajowym przypraw, suszy warzywnych i dodatków do żywności. Obsługujemy kilkuset krajowych odbiorców hurtowych, zakładów spożywczych, przetwórni i innych.Posiadamy znaczących odbiorców z Rosji, Ukrainy, krajów Unii Europejskiej, z którymi mamy trwałe kontakty handlowe owocujące ciągłą, systematyczną sprzedażą naszych wyrobów.Nasza firma posiada następujące certyfikaty HACCP, ISO 9001: 2008 oraz inne.W swojej ofercie posiadamy m.in. anyż, bazylia, cebula smażona, cebula suszona, chili, curry, cynamon, czarnuszka, cząber, estragon, gorczyca, goździki, imbir, jałowiec, kardamon, kmin, kminek, kolendra, kozieradka, kurkuma, liść laurowy, lubczyk, majeranek, mięta, melisa, oregano, papryka różnego rodzaju, pieprz różnego rodzaju, pomidor, rozmaryn, tymianek, ziele angielskie, zioła prowansalskie oraz wiele innych produktów.
RADZIOWI SP. Z O.O.
Polska
Ostryż długim, nazywany również szafranem indyjskim, a powszechnie znany jako kurkuma jest rośliną z rodziny imbirowatych, rosnącą dziko w Indiach i uprawiana w krajach o klimacie tropikalnym. Z rośliny tej uzyskuje sie przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą.Kurkuma jest niezbędnym składnikiem mieszanek przypraw, np. curry.Kurkuma barwi potrawy, do których jest dodawana, nadając im żółtego koloru i przyjemnego, korzennego smaku. Silnie barwi też sztućce (szczególnie drewniane i plastikowe), którymi się ją nabiera i miesza gotowane z nią danie.W przemyśle spożywczym kurkuma jest wykorzystywana do zabarwiania masła, majonezu, makaronu i sera.<strong>Stosowanie</strong>Kurkuma służy do przyprawiania sosów, potraw z drobiu, zup kremów oraz omletów. Pasuje do dań z roślinami strączkowymi (fasole, ciecierzyca, soczewica, soja). Obowiązkowy składnik wszelkich dań typu curry i innych dań kuchni indyjskiej.Dodana do ciasta drożdżowego, ucieranego lub biszkoptu nada im piękny żółty kolor.
FOODCOM S.A.
Polska
Pasta Pomidorowa to gęsta pasta otrzymywana z dojrzałych pomidorów. Proces produkcji polega na gotowaniu pomidorów przez kilka godzin w celu zmniejszenia zawartości wody, wyciskaniu nasion i skórki oraz ponownym gotowaniu płynu w celu zredukowania bazy do gęstego, bogatego koncentratu. Produkt końcowy ma świeży i bogaty smak pomidorów oraz głęboki czerwony kolor. Ma gładką i gęstą konsystencję. Jest wolny od niepożądanych dodatków i jest również dobrym źródłem likopenu, przeciwutleniacza występującego w gotowanych pomidorach. Nie zawiera sztucznego cukru.