Republika Czeska
Producent/ Wytwórca
Produkcja i sprzedaż składników dla przemysłu spożywczego, zmodyfikowanej skrobii, mączki ziemniaczanej, błonnika, mieszanek, przypraw, dodatków, polew, dekstryn, pektyn. Culinar oferuje producentom żywności pomoc w postaci pomysłów, wiedzy fachowej i rozwoju produktów, a także szeroką gamę unikatowych produktów, surowców i składników do smaku, tekstury i funkcji.
Polska
Sorbinian potasu jest wysoce skutecznym, bezpiecznym i nietoksycznym środkiem konserwującym żywność. Chociaż sorbinian potasu jest jednym z wielu konserwantów na rynku, jest jednym z najlepszych, ponieważ jest nieszkodliwy i wszechstronny. Sorbinian potasu jest w dużej mierze produkowany syntetycznie. Jest to proszek bez smaku i zapachu. Według FDA jest uważany za bezpieczny w użyciu, ponieważ rozkłada się w organizmie na wodę i dwutlenek węgla. Znajduje się na liście konserwantów, które mogą być stosowane w produktach kosmetycznych z ograniczeniami. Jego maksymalne dopuszczalne stężenie w produkcie końcowym wynosi 0,6% w przeliczeniu na kwas sorbinowy. Najlepiej sprawdza się w środowisku kwaśnym, w przeciwnym razie jego właściwości są znacznie słabsze.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców