Polska
Producent/ Wytwórca
Oferujemy warzywa gruntowe (ziemniaki, marchewka, pietruszka i seler korzeń, por, kapusta biała, kapusta pekińska, kapusta czerwona i kapusta włoska, kapusta szatkowana, buraki, dynie, kabaczki, hokaido, włoszczyzna itp.) oraz warzywa kiszone (kapusta kiszona, ogórki kiszone i, sezonowo, ogórki małosolne.
Producent/ Wytwórca
Ludzisławice 31
66-431 Santok - Polska
Polska
Magnez to jeden z najcenniejszych biopierwiastków. Odgrywa wiele ważnych ról w organizmie: uczestniczy w ważnych reakcjach biochemicznych, jest kluczowy do sprawnego funkcjonowania układu nerwowego, krwionośnego, trawiennego, kostnego, przeciwdziała nadkrzepliwości krwi, czy tworzeniu się kamieni nerkowych, spowalnia procesy starzenia się, wzmacnia odporność organizmu.Magnez jest pierwiastkiem powszechnym, lecz słabo przyswajalnym. Z pokarmów wchłania się go zaledwie 15-40%.Orzechy, ziarna, produkty zbożowe, kasze, brązowy ryż, suszone owoce, świeże zielone warzywa liściaste i czekolada to niektóre z pokarmów bogatych w magnez. Dla tych, których dieta nie jest bogate w wymienione produkty suplementacja może okazać się niezbędna.Jak uzupełnić niedobór magnezu? Można zaopatrzyć się w suplementy magnezu w formie tabletek czy kapsułek lub suplementować ten pierwiastek przez skórę. Według niektórych naukowców ta metoda zapewnia najlepszą przyswajalność.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców