Ciecierzyca należy do grupy roślin strączkowych. Ciecierzyca w smaku w jest lekko słodka, o dyskretnym orzechowym smaku, delikatna i kremowa. Ciecierzyca nie jest jeszcze w Polsce tak popularnie uprawiana jak w krajach Europy wschodniej. Cieciorka jest to roślina, która jest doskonałym źródłem białka, a także posiada bardzo duże ilości niezbędnych dla funkcjonowania organizmu aminokwasów. Ze względu na to iż posiada dużą ilość wartości odżywczych jest bardzo cenna dla całego organizmu.
Polska
Fasola Jaś Piękny to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyróżnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. Fasola ta jest bardzo zdrowa. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę A, E oraz K. Jej nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Fasola Jaś Karłowy – wykorzystywany jest do zup , fasolki po bretońsku , sałatek oraz dań wegetariańskich. Nasiona roślin strączkowych to podstawa diety wegetariańskiej i z powodzeniem zastępują dania mięsne, mogą być także składnikiem zup, sałatek. Mamy dostępne również Soczewicę czerwoną oraz zieloną, fasole czerwoną, kaszę gryczaną groch żółty łuskany i inne.
Poproś o wycenęPolska
Nasza firma oferuje lokalnie uprawianą fasolę biała jaś karłowy alubia, aura produkt jest dostępny w różnych konfiguracjach rozmiarów. od 70-80 ziaren do 200 ziaren/100g Jakość produktu jest bardzo wysoka, jest on oczyszczony na maszynie czyszczącej a później na sorterze optycznym ostatnim etapem jest ręczna inspekcja produktu. nasza firma posiada szerokie doświadczenie we współpracy z zakładami przetwórczymi jak i farmami handlowymi. Zapraszamy do współpracy.
Poproś o wycenęPolska
Nasza firma oferuje lokalnie uprawianą fasolę białą jaś karłowy alubia, aura produkt jest dostępny w różnych konfiguracjach rozmiarów. od 70-80 ziaren do 200 ziaren/100g Jakość produktu jest bardzo wysoka, jest on oczyszczony na maszynie czyszczącej a później na sorterze optycznym ostatnim etapem jest ręczna inspekcja produktu. nasza firma posiada szerokie doświadczenie we współpracy z zakładami przetwórczymi jak i farmami handlowymi, jakość naszych produktów jest bardzo wysoka. Zapraszamy do współpracy.
Poproś o wycenęPolska
Fasola Czerwona Red Kidney należy do roślin strączkowych. Kształtem i kolorem przypomina nerkę. Fasola czerwona jak większość warzyw strączkowych należy do grupy bogatej w białka Dostarcza cennych aminokwasów takich jak lizyna, izoleucyna czy metionina. Czerwona fasola stanowi nieodłączny element kuchni meksykańskiej. Cieszy się również szerokim zainteresowaniem w kuchni Polskiej. Jest wykorzystywana do zup, sałatek, deserów.
Poproś o wycenę