• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • warzywa strączkowe

Wyniki dla

Warzywa strączkowe - Import eksport

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Fasola Jaś Piękny to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyróżnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. Fasola ta jest bardzo zdrowa. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę A, E oraz K. Jej nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Fasola Jaś Karłowy – wykorzystywany jest do zup , fasolki po bretońsku , sałatek oraz dań wegetariańskich. Nasiona roślin strączkowych to podstawa diety wegetariańskiej i z powodzeniem zastępują dania mięsne, mogą być także składnikiem zup, sałatek. Mamy dostępne również Soczewicę czerwoną oraz zieloną, fasole czerwoną, kaszę gryczaną groch żółty łuskany i inne.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nasza firma oferuje lokalnie uprawianą fasolę biała jaś karłowy alubia, aura produkt jest dostępny w różnych konfiguracjach rozmiarów. od 70-80 ziaren do 200 ziaren/100g Jakość produktu jest bardzo wysoka, jest on oczyszczony na maszynie czyszczącej a później na sorterze optycznym ostatnim etapem jest ręczna inspekcja produktu. nasza firma posiada szerokie doświadczenie we współpracy z zakładami przetwórczymi jak i farmami handlowymi. Zapraszamy do współpracy.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Soczewica należy do roślin strączkowych. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. W Polsce jest mało rozpowszechniona. Nasiona soczewicy mają zazwyczaj okrągły lub owalny kształt. Mogą mieć różnorodną barwę. Jest bogactwem wielu składników odżywczych m.in. białko, żelazo oraz błonnik, dlatego jest produktem szeroko wykorzystywanym w gastronomi. Soczewica czerwona jest najpopularniejsza ze wszystkich rodzajów tej rośliny. Charakteryzuje się intensywnym smakiem. Jej przygotowywanie jest bardzo wygodne – nie trzeba jej namaczać, a ziarna szybko się gotują. Idealnie nadaje się do zup kremów, past czy farszu do pierogów.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nasza firma oferuje lokalnie uprawianą fasolę białą jaś karłowy alubia, aura produkt jest dostępny w różnych konfiguracjach rozmiarów. od 70-80 ziaren do 200 ziaren/100g Jakość produktu jest bardzo wysoka, jest on oczyszczony na maszynie czyszczącej a później na sorterze optycznym ostatnim etapem jest ręczna inspekcja produktu. nasza firma posiada szerokie doświadczenie we współpracy z zakładami przetwórczymi jak i farmami handlowymi, jakość naszych produktów jest bardzo wysoka. Zapraszamy do współpracy.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Fasola Czerwona Red Kidney należy do roślin strączkowych. Kształtem i kolorem przypomina nerkę. Fasola czerwona jak większość warzyw strączkowych należy do grupy bogatej w białka Dostarcza cennych aminokwasów takich jak lizyna, izoleucyna czy metionina. Czerwona fasola stanowi nieodłączny element kuchni meksykańskiej. Cieszy się również szerokim zainteresowaniem w kuchni Polskiej. Jest wykorzystywana do zup, sałatek, deserów.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Fasola biała drobna to jedna z odmian fasoli zwykłej. Należy do roślin strączkowych z rodziny bobowatych. Fasola ta charakteryzuje się małymi/drobnymi ziarnami w kształcie nerkowatym w kolorze białawym lekko błyszcząca. Fasola jest bardzo zdrowa. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę A, E oraz K. Jej nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Fasola dzięki swoim wykorzystywany jest do zup , fasolki po bretońsku , sałatek oraz dań wegetariańskich. Nasiona roślin strączkowych to podstawa diety wegetariańskiej i z powodzeniem zastępują dania mięsne, mogą być także składnikiem zup, sałatek.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Fasola Jaś Piękny tyczny to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Fasola ta charakteryzuje się wielkimi ziarnami w kształcie nerkowatym w kolorze białawym. Uprawiana jest na tyczkach, skąd zawdzięcza swoją nazwę. Fasola jest bardzo zdrowa. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę A, E oraz K. Jej nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Fasola Jaś Karłowy – wykorzystywany jest do zup , fasolki po bretońsku , sałatek oraz dań wegetariańskich. Nasiona roślin strączkowych to podstawa diety wegetariańskiej i z powodzeniem zastępują dania mięsne, mogą być także składnikiem zup, sałatek.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Groch to roślina strączkowa. Groch stanowi dobre źródło białka, dostarcza też węglowodanów, a także błonnika, który usprawnia trawienie. Poza tym groch ma działanie zasadotwórcze. Jest podstawowym składnikiem wojskowej grochówki ale idealnie nadaje się do różnego rodzaju past kanapkowych, zup czy sałatek.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Witam, Nasza firma ma do zaoferowania fasolę białą Jaś karłowy, ilości cało samochodowe ale również mniejsze staramy się być elastyczni, nasza firma zajmuje się sortowaniem i czyszczeniem fasoli i innych produktów sypkich, posiadamy doświadczony zespół jak i nowoczesny park maszynowy na którym surowiec jest czyszczony, przebierany i kalibrowany jak i również ręczną inspekcję aby doprowadzić towar to wysokiej jakości handlowej jak i zgodnej z wymaganą specyfikacją. Oferujemy lokalnie uprawianą fasola biała jaś karłowy, produkt jest dostępny w różnych konfiguracjach rozmiarów. od 70-80 ziaren do 135 ziaren/100g Prowadzimy 6 punktów zbioru fasoli od producentów dzięki temu możemy zaoferować naszym klientom regularne i zaplanowane dostawy surowca, pomaga to szczególnie w latach kiedy plon nie jest duży. Posiadamy szerokie doświadczenie we współpracy z zakładami przetwórczymi jak i firmami handlowymi. Zapraszamy do współpracy na wszelkie pytania postaramy się odpowiedzieć.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Fasola biała Jaś piękny. Gatunek 2. Fasola o obniżonej jakości. W bardzo niskiej cenie. Część ziaren jest zabrudzonych, popękanych lub z niewielkimi plamami

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Fasola wielka Jaś Piękny to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Fasola jest bardzo zdrowa. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę A, E oraz K. Jej nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Fasola Jaś Karłowy – wykorzystywany jest do zup , fasolki po bretońsku , sałatek oraz dań wegetariańskich. Nasiona roślin strączkowych to podstawa diety wegetariańskiej i z powodzeniem zastępują dania mięsne, mogą być także składnikiem zup, sałatek.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nasza firma oferuje lokalnie uprawianą fasolę biała jaś karłowy alubia, aura produkt jest dostępny w różnych konfiguracjach rozmiarów. od 70-80 ziaren do 200 ziaren/100g Jakość produktu jest bardzo wysoka, jest on oczyszczony na maszynie czyszczącej a później na sorterze optycznym ostatnim etapem jest ręczna inspekcja produktu. nasza firma posiada szerokie doświadczenie we współpracy z zakładami przetwórczymi jak i farmami handlowymi. Zapraszamy do współpracy.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Ciecierzyca należy do grupy roślin strączkowych. Ciecierzyca w smaku w jest lekko słodka, o dyskretnym orzechowym smaku, delikatna i kremowa. Ciecierzyca nie jest jeszcze w Polsce tak popularnie uprawiana jak w krajach Europy wschodniej. Cieciorka jest to roślina, która jest doskonałym źródłem białka, a także posiada bardzo duże ilości niezbędnych dla funkcjonowania organizmu aminokwasów. Ze względu na to iż posiada dużą ilość wartości odżywczych jest bardzo cenna dla całego organizmu.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Soczewica należy do roślin strączkowych. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. W Polsce jest mało rozpowszechniona. Nasiona soczewicy mają zazwyczaj okrągły lub owalny kształt. Mogą mieć różnorodną barwę. Jest bogactwem wielu składników odżywczych m.in. białko, żelazo oraz błonnik, dlatego jest produktem szeroko wykorzystywanym w gastronomi. Soczewica zielona ma smak dużo bardziej delikatny niż soczewica czerwona. Soczewica zielona charakteryzuje się tym że nie rozgotowuje się, ale pozostaje sypka. W postaci sypkiej możemy wykorzystywać ją jako np. dodatek do sałatek. Soczewicę zieloną musimy namoczyć, przed gotowaniem.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Groch to roślina strączkowa. Groch stanowi dobre źródło białka, dostarcza też węglowodanów, a także błonnika, który usprawnia trawienie. Poza tym groch ma działanie zasadotwórcze. Jest podstawowym składnikiem wojskowej grochówki ale idealnie nadaje się do różnego rodzaju past kanapkowych, zup czy sałatek.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nasza firma oferuje lokalnie uprawianą fasolę jest to fasola biała jaś karłowy jak i fasola czerwona. Jakość produktu jest bardzo wysoka, jest on oczyszczony na maszynie czyszczącej a później na sorterze optycznym ostatnim etapem jest ręczna inspekcja produktu. nasza firma posiada szerokie doświadczenie we współpracy z zakładami przetwórczymi jak i farmami handlowymi. Zapraszamy do współpracy.

Poproś o wycenę

Polska

Fasola Jaś Karłowy uprawiana w południowo- wschodniej części Lubelszczyzny, dokładnie tam gdzie znajduję się nasza firma, jesteśmy bardzo blisko rolnika i co najważniejsze jako jedyna z firm również sami uprawiamy fasole.Fasola Jaś Karłowy jest naszym wiodącym produktem dlatego bardzo starannie czyścimy oraz kalibrujemy fasolę w zależności od życzenia klienta. Kalibracja : 110/100 gram 100/100 gram 80-90/ 100 gram 75/100 gram

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Polska

Fasola Czerwona Kalibracja: 180-200 ziaren /100 gram,jako firma usytuowana w centrum zagłębia fasolowego posiadamy duża dostępność do towaru. Jako firma z 15 letnim doświadczeniem na rynku Polskim oraz Europejskim staramy się aby każda z firm była obsłużona szybko i z największą precyzją.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Soczewica, jak wszystkie warzywa strączkowe, posiada wyjątkowe właściwości prozdrowotne. Jest źródłem dobrze przyswajalnego białka. Białko soczewicy, zaraz po białku soi, jest najlepiej przyswajalnym przez organizm białkiem pochodzenia roślinnego (85 proc.). Jest wiele rodzajów soczewicy, np. czerwona, zielona, żółta, brązowa, czarna, jednak wartości odżywcze poszczególnych gatunków są porównywalne. Soczewica zielona zawiera spore ilości błonnika. Błonnik nie tylko pomaga regulować poziom glukozy we krwi, poprawia pracę serca i układu pokarmowego, ale przyczynia się też do obniżenia cholesterolu, usuwa toksyny z organizmu, chroni przed rakiem jelita grubego, a także przed cukrzycą typu 2. ma również wysoką zawartość żelaza, co jest korzystne dla osób, które nie jedzą mięsa. Jedna filiżanka zielonej soczewicy zawiera 100 procent zalecanego dziennego spożycia żelaza. Ten minerał odgrywa ważną rolę w tworzeniu się hemoglobiny we krwi i mioglobiny w mięśniach, która odpowiada za przen

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Soczewica, jak wszystkie warzywa strączkowe, posiada wyjątkowe właściwości prozdrowotne. Jest źródłem dobrze przyswajalnego białka. Białko soczewicy, zaraz po białku soi, jest najlepiej przyswajalnym przez organizm białkiem pochodzenia roślinnego (85 proc.).Jest wiele rodzajów soczewicy, np. czerwona, zielona, żółta, brązowa, czarna, jednak wartości odżywcze poszczególnych gatunków są porównywalne. Soczewica czerwona jest źródłem witamin z grupy B, witaminy K, magnezu, potasu, fosforu, cynku, manganu oraz miedzi. Duża zawartość potasu sprzyja zapobieganiu nadciśnienia, zmniejsza ryzyko udaru i chorób serca oraz obniża poziom złego cholesterolu we krwi. Jest również bogata w kwas foliowy zalecanego kobietom planującym potomstwo oraz kobietom w ciąży. Dzięki zawartości magnezu wspomaga walkę ze stresem i bezsennością, zapobiega skurczom mięśni.Zawiera również dużo błonnika wspierającego funkcjonowanie układu pokarmowego i przyczyniającego się do ogólnego zdrowia organizmu.

Poproś o wycenę