Firma COCOA VALLEY, jest Producent/ Wytwórca, założoną w 2012, roku i działającą w sektorze Zdrowa żywność, naturalna, makrobiotyczna. Jest również obecna w dziedzinach Kakao i czekolada, i Sprawiedliwy handel. Ma siedzibę w Vétroz, Szwajcaria.
Start am 1. Mai 2023: Produktion von bio-zertifizierter Coco
Wprowadzenie wyrobu na rynek ・ 21 kwi 2023 ・
Więcej
Wir freuen uns, den Produktionsbeginn von Cocoa Valley im malerischen Kanton Wallis in der Schweiz ankündigen zu dürfen! Ab dem 1. Mai 2023 bieten wir Ihnen erstklassige Bio-Schokolade unter der Marke "Cocoa Valley".
Mit unserer langjährigen Erfahrung als Kakaoproduzent in Kamerun, beginnen wir nun mit der Herstellung unserer eigenen exquisiten Schokoladen direkt im Herzen des Wallis. Hier verbinden sich Schweizer Schokoladentradition und unser Know-How, um einzigartige, köstliche und nachhaltige Schokoladenkreationen zu realisieren.
Unsere neuen Bio-Schokoladen werden nach strengen Bio-Zertifizierungsstandards hergestellt, um beste Qualität sowie den Schutz der Umwelt und der lokalen Produzenten sicherzustellen.
Freuen Sie sich ab Mai 2023 auf sorgfältig hergestellte Schokoladen aus dem Wallis, Schweiz! Bleiben Sie dran für weitere Informationen und spannende Neuigkeiten von Cocoa Valley.
Morele są doskonałym źródłem wielu przeciwutleniaczy, w tym beta karotenu oraz witamin A, C i E i potasu. Przeciwutleniacze, w szczególności flawonoidy, pomagają chronić twoje ciało przed stresem oksydacyjnym, który jest związany z wieloma chorobami przewlekłymi, w tym cukrzycą i chorobami serca oraz otyłością.Morele są doskonałym źródłem beta-karotenu, luteiny, zeaksantyny oraz witamin C i E. Beta karoten - który nadaje morelom ich żółto-pomarańczowy kolor - służy jako prekursor witaminy A, co oznacza, że twoje ciało może przekształcić ją w tę witaminę. Te wszystkie składniki odżywcze chronią oczy przed uszkodzeniem.Morele są dobrym źródłem rozpuszczalnego błonnika, który odżywia zdrowe bakterie jelitowe i może poprawiać zdrowie układu trawiennego.Potas wspomaga sygnalizację nerwową, skurcze mięśni i równowagę płynów. Jedzenie pokarmów bogatych w potas, takich jak morele, może pomóc w zapobieganiu nadciśnieniu i zmniejszyć ryzyko udaru mózgu.
Biotyna, czyli witamina B7, wytwarzana przez florę bakteryjną jelit jest składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowej przemiany glukozy. Z tego względu jest niezwykle ważna dla osób borykających się z cukrzycą. Ponadto biotyna pełni ważną rolę w syntezie kwasów tłuszczowych oraz w metabolizmie leucyny, która należy do grupy aminokwasów egzogennych a także wpływa na prawidłowy rozwój organizmu i stan skóry. Do objawów jej niedoboru należą:<ul> <li>senność</li> <li>apatia</li> <li>rozdrażnienie</li> <li>stany lękowe i depresyjne</li> <li>wypadające włosy</li> <li>rozdwajające się paznokcie</li> <li>zapalenie spojówek</li></ul>Witaminę B7 można znaleźć w mięsie (wieprzowym, wołowym, drobiowym), żółtkach jaj, serze, otrębach, ciemnym ryżu, oleju rzepakowym i słonecznikowym oraz w owocach – bananach, melonach, grejpfrutach, winogronach i brzoskwiniach. Procesy technologiczne i obróbka termiczna powodują częściowy lub całkowity rozkład biotyny zawartej w produktach spożywczych, dlatego is
Bio syrop z agawy jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych. Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego i miodu. W smaku jest delikatniejszy niż miód. Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Smak syropu z agawy ciemnego jest bardziej intensywny, z karmelową nutą niż delikatny i bardziej neutralny syrop jasny.Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego w formie półpłynnej. Weganie chętnie używają go jako zamiennik miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne. <strong>Skład:</strong> Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana) <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal - 15% RWS*tłuszcz: 0g - 0%w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g - 0%węglowodany: 71g - 27%w tym cukry: 69g - 77%błonnik: 5,8gbiałko: 0g
Nasiona słonecznika przybyły do Europy z Ameryki Północnej. Są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i minerałów. Z nasion słonecznika otrzymuje się olej słonecznikowy - bogate źródło kwasu linolowego. Wykorzystuje się je również jako składnik preparatów farmaceutycznych - kremów, mydeł, odżywek - ze względu na bogactwo składników odżywczych.Są bogate w witaminy: E, z grupy B, C, A oraz wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód i cynk. Odgrywają ważną rolę we wzmacnianiu układu odpornościowego, chronią przed rozwojem stanów zapalnych. Zawarte w nich witaminy i minerały chronią przed chorobami serca, poprawiają przemianę materii, wzmacniają system nerwowy, wzmacniają i uszczelniają naczynia krwionośne, biorą udział w zwalczaniu wolnych rodników (szczególnie witamina E, selen, miedź, mangan i cynk), korzystnie wpływają na zdrowie i młody wygląd skóry, wzmacniają włosy i paznokcie.