Założony w 1990 roku, BCKE (Europejskie Biuro Certyfikacji Kosher) jest organem certyfikacyjnym, który wydaje "znak kosher". Jest to znak jakości dla produkcji produktów koszernych. Poniżej przedstawiamy kryteria tej certyfikacji, jej zalety oraz korzyści dla Twojej firmy. Certyfikacja dotyczy każdego produktu spożywczego, zarówno przemysłowego, jak i rolniczego, może certyfikować:
- Konkretne produkty;
- Proces produkcji, wytwarzania, przetwarzania.
Zalety Certyfikacji "znak kosher": rozpoznawalność marki; lepsza jakość produktów; rozwój na rynku krajowym i międzynarodowym; wyróżnienie się na tle konkurencji; korzyści z Certyfikacji "znak kosher"; zdobycie zaufania konsumentów, ponieważ produkt jest kontrolowany od momentu rozpoczęcia produkcji aż do pakowania przez obecność rabina nadzorującego.
Logo Certyfikacji "znak kosher" umieszczone na produkcie potwierdza jakość i przestrzeganie szczególnych zasad produkcji. Kontrole są przeprowadzane przez niezależne, bezstronne, skuteczne i kompetentne organy zatwierdzone przez odpowiednie władze rabiniczne. Te niezależne znaki jakości odpowiadają na dużą potrzebę ze strony konsumentów.
Nie wahaj się z nami skontaktować, aby uzyskać więcej informacji!