Bloch, firma rodzinna z dwustuletnią tradycją z siedzibą w Grand-Est, została założona w 1811 roku. Początkowo miała swoją siedzibę w Alzacji, w pobliżu Strasburga.
W 1870 roku firma została przeniesiona do Lotaryngii, na przedmieścia Nancy, gdzie produkuje zupy i buliony. Dopiero w latach 2000 firma została przejęta przez spółkę HIGY, która skoncentrowała jej działalność na produktach kulinarnych.
Pod nową nazwą Auguste BLOCH rozszerza swoją ekspertyzę na produkcję Chapelure, oferując różne linie: brązową, białą, z prażonymi nasionami, kukurydzą i ziołami, a także Chapelure Bio.
Firma rozwija swój rynek, oferując również różne produkty, takie jak mieszanki zbóż gotowe do użycia, płatki owsiane oraz pomoc kulinarną. Odnowiona, Auguste BLOCH wprowadza bezprecedensowe podejście do żywienia i przystępuje do Nutriscore. Cała gama chapelure jest klasyfikowana na poziomie A, Auguste Bloch dba o przestrzeganie:
- odpowiedniej dawki soli < 1%
- użycia olejów rzepakowych lub słonecznikowych
- braku dodatków i środków konserwujących
- krótkiego łańcucha dostaw dla swoich mąk oraz niewykorzystywania współproduktów w produkcji.
Istnieją różne opakowania, które odpowiadają potrzebom przemysłowców, hurtowników i restauratorów.
Firma stawia na dostosowanie się do potrzeb klientów i nieustannie się odnawia, aby pozostać kluczowym graczem w branży.