• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • dojrzewanie

Wyniki dla

Dojrzewanie - Francja

Francja
  1. PATURAGES COMTOIS

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma PATURAGES COMTOIS, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Sery. Jest również obecna w dziedzinach ROLNICTWO BIOLOGICZNE, serownia, ser brie, sery toma, sery camembert, ser gruyère, dojrzewanie serów, okres dojrzewania i konfekcjonowanie serów, i ser topiony. Ma siedzibę w Aboncourt-Gesincourt, Francja.

  2. COOPERATIVE FROMAGERE DES BERGERS DU LARZAC

    Francja

    Firma COOPERATIVE FROMAGERE DES BERGERS DU LARZAC, jest Multi-Category, roku i działającą w sektorze Sery. Jest również obecna w dziedzinach ser biologiczny, ser z mleka owczego, serowarstwo, i dojrzewanie serów. Ma siedzibę w La Cavalerie, Francja.

  3. AVANTAGES ET DIFFERENCE

    Francja

    Firma AVANTAGES ET DIFFERENCE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Import-eksport - przedstawiciele. Jest również obecna w dziedzinach Beczki i baryłki drewniane, Beczki i baryłki drewniane, baryłki, cięte drewno dębowe, i dojrzewanie w beczkach. Ma siedzibę w Toulouse, Francja.

  4. AMÉLIE, LES HUÎTRES

    Francja

    Verified by europages badge

    Najbardziej elegancką nazwą nadaną ostrydze jest AMÉLIE, wynik czterech lat ciężkiej pracy na morzu. To morskie stworzenie, w połowie drogi między rybą a skorupiakiem, odmawia otwarcia przez kogokolwiek, opierając się niewtajemniczonym. Nasze zespoły, kierujące się wartościami pasji, doskonałości i poświęcenia, ucieleśniają każdego dnia nieustanne pragnienie przekraczania swoich granic. AMÉLIE jest ostoją dla francuskich ostryg, zbudowaną w oparciu o wiedzę najbardziej doświadczonych hodowców, którzy hodują i wybierają wyjątkowe ostrygi. Morza u wybrzeży Atlantyku, we współpracy z otaczającym je lądem, nadają ostrygom AMÉLIE subtelne dojrzewanie i niezwykłą finezję, pożądaną przez najwybitniejszych szefów kuchni i najbardziej wyrafinowane podniebienia. U podstaw jakości AMÉLIE leży żyzne, bogate podłoże. Historia Marennnes-Oléron mówi o istnieniu ostryg słynących z wyjątkowych zalet, gwarantujących jednorodne i obfite ostrygi każdego roku. Nasi hodowcy ostryg wykorzystują te cenne sekrety, rezerwując wyjątkowe lokalizacje dla AMÉLIE w parku ostryg Marennnes-Oléron. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dodatkowych informacji!

  5. CHÂTEAU LE BREZEGUET

    Francja

    Przejęta w 1999 roku, winnica CHATEAU LE BREZEGUET produkuje wina z winorośli mających średnio 25 lat z gatunku Malbec. W procesie produkcji naszych win winifikacja na ciepło trwa około trzy tygodnie, po czym wino dojrzewa przez minimum 18 miesięcy. CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje także wina z winogron ze starych winorośli mających wiek od 35 do 40 lat. Są to wina w 100% Malbec, których winifikacja jest bardzo długa i trwa od 3 do 4 tygodni z winifikacją na ciepło w końcowym etapie a dojrzewanie wina ma miejsce w nowych beczkach dębowych przez minimum 18 miesięcy. CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje także wina pochodzące z młodszych winorośli, CHEMIN DE COMPOSTELLE. Używane odmiany winogron to Malbec i Merlot. Są to wina bardzo aromatyczne, czerwone i różowe. Dzięki wysiłkom właścicieli winnicy wina te są regularnie nagradzane, a posiadłość powiększyła się w 2015 roku o 12 hektarów winnic CHÂTEAU GRAND CHÊNE.