Belgia
Producent/ Wytwórca
Firma LIMBURGSE EIPRODUKTEN CENTRALE, jest Producent/ Wytwórca, założoną w 1992, roku i działającą w sektorze Produkty z jaj. Jest również obecna w dziedzinach jajka świeże pasteryzowane, żółtka jajek, i białko jajka. Ma siedzibę w Tessenderlo, Belgia.
Inne przedsiębiorstwa w tym samym sektorze:
Producent/ Wytwórca
Ambachtsstraat 14
Industriepark ravenshout zone 3 (3109)
3980 Tessenderlo - Belgia
Polska
Proces produkcji proszku jajecznego rozpoczyna się od świeżych jaj, które są przepuszczane przez różne zaawansowane maszyny. Po usunięciu skorupek mieszanina jest filtrowana i przechowywana w zbiornikach magazynowych w temperaturze około 4 stopni, następnie jaja są pasteryzowane i suszone rozpyłowo w cienkiej warstwie. Produkt końcowy występuje w postaci wysuszonej i sproszkowanej. Produkt ten jest również często określany jako „sproszkowane jajko”, „jajo w proszku” lub „jajko w proszku w proszku”. Zawiera około 30-37% zawartości białka. Kolor waha się od jasnego do ciemnożółtego. Produkt oferowany przez Foodcom jest wolny od GMO.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców