• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • masło

Wyniki dla

Masło - Import eksport

Litwa

Litwa

Zweryfikowane przez Europages

Masło kakaowe powstaje w wyniku tłoczenia miazgi (lub masy) kakaowej pod bardzo wysokim ciśnieniem. Po zebraniu masła kakaowego w stanie płynnym jest ono pakowane w 25-kilogramowe kartony i schładzane w celu transportu do naszych klientów. Masło kakaowe pozostaje w stanie stałym w temperaturze 270C, ale zaczyna się topić w temperaturze 27,70C i całkowicie topi się w temperaturze 350C. Gdy miazga kakaowa jest tłoczona, masło kakaowe pojawia się jako pierwsze w stanie naturalnym, zachowując pełny smak kakao. Dalszy proces jest przeprowadzany w celu uzyskania dezodoryzowanego masła kakaowego, dzięki czemu może być ono stosowane w produkcji czekolady bez wpływu na jej zapach i smak. Masło kakaowe jest wykorzystywane do produkcji czekolady w postaci własnej lub zmieszanej z miazgą kakaową. Oprócz zastosowań spożywczych, masło kakaowe jest wykorzystywane w produktach farmaceutycznych i kosmetycznych ze względu na jego właściwości przeciwutleniające i natłuszczające.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę
Filtry

Wyniki dla

Masło - Import eksport

Liczba wyników

1 Produkuje

Kategorii firm