• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • winogrona

Wyniki dla

Winogrona - Francja

Francja
  1. CHAMPAGNE CHEURLIN-DANGIN

    Francja

    Firma CHAMPAGNE CHEURLIN-DANGIN, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Drinki alkoholowe. Jest również obecna w dziedzinach Szampan, Szampan, winobranie, tłoczenie, i winogrona. Ma siedzibę w Celles Sur Ource, Francja.

  2. JOSE ILLAN

    Francja

    Firma JOSE ILLAN, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Winogrona. Jest również obecna w dziedzinach morele, sałatki, czereśnie, i szparagi. Ma siedzibę w Oraison, Francja.

  3. VISABLE TEST MANAGEMENT

    Francja

    Firma VISABLE TEST MANAGEMENT, jest Hurtownik, roku i działającą w sektorze Winogrona. Ma siedzibę w Paris, Francja.

  4. VIGNOBLES MILLET ONILLON

    Francja

    Firma VIGNOBLES MILLET ONILLON, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Winogrona. Ma siedzibę w Escoussans, Francja.

  5. HECOSFAIR

    Francja

    Verified by europages badge

    Od 2019 roku, przedsiębiorstwo HECOSFAIR specjalizuje się w wyśmienitych produktach ekologicznych na zasadzie sprawiedliwego handlu i bez testów na zwierzętach. Ta solidarna marka ekologicznych artykułów delikatesowych, sprawiedliwego handlu i przyjazna zwierzętom, została utworzona przez Herlyne Blaise. Celami działalności firmy są: promowanie sprawiedliwego handlu, rolnictwa ekologicznego i szacunku dla zwierząt poprzez zachęcanie do odpowiedzialnych zakupów z myślą o lepszej jakości życia konsumentów, producentów i zwierząt. Hecosfair wychodzi naprzeciw rosnącemu zapotrzebowaniu klientów, pragnących lepiej odżywiać się, troszczyć się o swoją kondycję i zdrowie, uczestniczyć w rozkwicie zrównoważonego rozwoju i szanować zwierzęta. Zwraca się także do firm, pragnących wejść na ścieżkę zrównoważonego rozwoju, poprzez odpowiedzialne zakupy na rzecz swoich pracowników i klientów. Hecosfair włącza się w kampanię na rzecz redukcji odpadów, w tym odpadów z tworzyw sztucznych. Wszystkie opakowania można poddać recyklingowi, zaś szklane słoiki i inne pojemniki mogą być ponownie napełniane i wykorzystywane. Hecosfair wpisuje się zatem w założenia metody foodtech oferując klientom nowy sposób konsumpcji: - Ekologiczny - Etyczny - Zrównoważony. Prosimy skontaktować się z nami, aby uzyskać więcej informacji!

Office Building Outline icon
Strona dla Twojej firmy
Widzisz to? Twoi potencjalni klienci też Dołącz do nas, by stać się widocznym na stronie europages.
  1. PÉPINIÈRES VITICOLES DAYDE PHILIPPE

    Francja

    PEPINIERES VITICOLE DAYDE PHILIPPE, Europejski lider w zakresie produkcji sadzonek winorośli w doniczkach i z nagimi korzeniami: Możliwość sadzenia przez cały rok. Szczepione, przyjęte, z certyfikatem, wybór sadzonek klonowanych, wszystkie odmiany. Doradztwo, sadzenie, nadzór techniczny, wszystkie kraje. Już od trzech pokoleń pracujemy w sektorze uprawy winorośli. Posiadamy najnowocześniejsze środki techniczne oraz urządzenia do produkcji sadzonek winorośli przeznaczonych do produkcji wina oraz do celów spożywczych. Zaszczepienie winorośli umożliwiło odtworzenie, w ubiegłym wieku, winnicy zniszczonej przez filokserę i zachowanie tradycyjnych odmian winogron ze słynnych regionów winiarskich. Produkujemy winą latorośl na powierzchni około stu hektarów. Jako producent krzewów i sadzonek winorośli, musimy poddawać nasze produkty licznym kontrolom przeprowadzanym przez regionalne oddziały France AGRIMER oraz dostosowywać je do rygorystycznych wymogów norm fitosanitarnych. We Francji, cała nasza certyfikowana winna latorośl jest uprawiana pod marką ENTAV-INRA.

  2. SCEA DOMAINE TOUR CAMPANETS

    Francja

    Verified by europages badge

    WITAMY w posiadłości Domaine Tour Campanets! Położona w gminie Le Puy-Sainte-Réparade między masywem Luberon i Morzem Śródziemnym, 20 minut od Aix-en-Provence, nasza zachwycająca posiadłość rozciąga się na 60 hektarach lasu i 35 hektarach winorośli, na wysokości 250 metrów. NASZE WINOROŚLE są sadzone na glebie gliniasto-wapiennej i są uprawiane z wielką starannością, w rolnictwie ekologicznym, aby wyrazić pełny potencjał naszej wyjątkowej okolicy uprawnej. NASZE WINA: Winifikacja odbywa się w tradycyjny sposób z dojrzewaniem na delikatnym osadzie, długą zimną fermentacją, dotlenianiem i zarządzaniem temperaturą, ograniczonym stosowaniem siarczynów i dodatków. Naszym słowem kluczowym jest: przede wszystkim winogrona! PIWNICA: Symbol miejsca, nasza 4-piętrowa wieża do produkcji wina jest unikalną koncepcją we Francji. Innowacyjna, pozwala na winifikację grawitacyjną w duchu jakości: "Tutaj schodzimy w sposób okrężny w dół, bardzo delikatnie". Nasz cel: oferować wina dla przyjemności i dzielenia się...

  3. CHÂTEAU TAYAC

    Francja

    Zamek TAYAC jest posiadłością rodzinną. Winnica przylegająca do kamienistych grzbietów górskich Soussans znajduje się w Médoc, rozciąga się na 37 hektarach w sercu prestiżowej nazwy Margaux. Zamek TAYAC jest zarządzany przez właścicieli, rodzinę PORTET, która uprawia winnice od czterech pokoleń. Metoda COUSINIE stosowana w posiadłości umożliwia obfite odżywianie winorośli, przy jednoczesnym znacznym ograniczeniu zabiegów. W ten sposób ziemia odzyskuje równowagę i wzmacnia się naturalnie przeciwko zagrożeniom. Zarówno winnica jak i winogrona czerpią w pełni dzięki tym uprzywilejowanym warunkom. Usuwanie liście oraz powiązany z tym zbiór zielonych winogron umożliwiają również właściwe zarządzanie produktywnością i optymalizację jakości wina, które leżakuje w beczkach z dębu francuskiego przez 12 miesięcy. Wino z zamku TAYAC jest sprzedawane poprzez firmę pośredniczącą, kiperów, restauracje, jak również na drodze bezpośredniego eksportu.