• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • mąka

Wyniki dla

Mąka - Import eksport

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Amarantus, nazywany również szarłatem, to jedna z najstarszych roślin, jakie człowiek zaczął uprawiać. Jego właściwości zdrowotne doceniali Aztekowie, Inkowi i Majowie. Dziś należy do kategorii żywności zwanej "super foods". Amarantus, tak jak komosa ryżowa, jest tzw. pseudozbożem. Zawiera duże ilości żelaza, nie zawiera glutenu i jest źródłem błonnika i dobrze przyswajalnego białka zawierającego komplet aminokwasów egzogennych. Ziarno zawiera kwasy nienasycone, dzięki czemu zmniejszają ryzyko wystąpienia miażdżycy i innych chorób układu krążenia.Zawiera również witaminy z grupy B, witaminę A, C i E, składniki mineralne: wspomniane żelazo, wapń oraz magnez, fosfor, potas.Amarantus zawiera skwalen - substancje o super mocach. Skwalen to związek organiczny, naturalny składnik lipidów w organizmie. Chroni przed działaniem czynników zewnętrznych i ułatwia usuwanie toksyn wytwarzanych na skutek przemysłowej działalności człowieka.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka migdałowa wytwarzana jest ze zmielonych migdałów. Jest mąką bezglutenową oraz z niskim indeksem glikemicznym. Zarówno migdały, jak i mąka z nich wytwarzana, są skarbnicą składników odżywczych. Znajdziemy w nich między innymi białko oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), minerały, takie jak: magnez, fosfor, wapń i potas oraz witaminy ze szczególnym uwzględnieniem witaminy E, uznawanej przez wielu za witaminę młodości. Wśród wszystkich orzechów migdały wyróżnia najwyższa zawartość tej witaminy. Mąka migdałowa jest składnikiem popularnej diety ketogenicznej. Ma niską zawartość węglowodanów i stanowi doskonałe źródło NNKT oraz białka. Używana jest również do przygotowania bezglutenowych potraw i deserów.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka jaglana powstaje ze zmielonych ziaren prosa - jednego z najstarszych zbóż o wielu prozdrowotnych zaletach. Proso jest zbożem bezglutenowym i zasadotwórczym, przywraca naturalną równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, oczyszcza go, zwalcza wolne rodniki i grzyby. Mąka jest lekkostrawna, nie uczula, ma lekko orzechowy posmak i jest tańsza od innych produktów z grupy "super foods". Jest źródłem błonnika pokarmowego, magnezu, nienasyconych kwasów tłuszczowych, cynku i żelaza oraz witamin z grupy B. Mąka jaglana to prawdziwy zastrzyk dobroczynnych substancji i solidny detoks dla organizmu. Jaglana mąka jest też bogatym źródłem błonnika, który jest dziś powszechnie znany jako produkt wspomagający odchudzanie, ponieważ reguluje pracę układu trawiennego i pozytywnie wpływa na stabilizację poziomu glukozy we krwi. Wszystko to przekłada się na uczucie sytości i mniejsze łaknienie.&nbsp;<strong>Skład:</strong> mąka jaglana&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka kasztanowa, ze wszystkich mąk bezglutenowych, teksturą najbardziej przypomina zmielona pszenicę. Świetnie sprawdza się w domowych wypiekach wszelkiego rodzaju, tych na słodko i na słono. Zapachem przypomina orzechy, a w smaku mąki można wyczuć lekką słodką nutę.Ma niska zawartość tłuszczów i wysoką węglowodanów i białka, zawiera cenny błonnik pokarmowy.Mąka kasztanowa, powstaje ze zmielenia kasztanów jadalnych i jest źródłem miedzi, fosforu, magnezu, witaminy z grupy B.&nbsp;<strong>Skład:</strong> kasztany jadalne&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1563kJ/371kcal - 19% RWS*Tłuszcz 3,4g - 5%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g - 0%Węglowodany 70g - 27%w tym cukry 18g - 20%Białko 7g - 14%Błonnik 16gSól 0,03g &lt;1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Ze względu na podobną strukturę mąką kasztanową można z powodzeniem zastępować mąkę pszenną. Sprawdzi się m.in.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka migdałowa powstała w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Nie zawiera glutenu. Posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię.&nbsp;<strong>Skład:</strong> mąka migdałowa&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2704kJ/653kcal - 33% RWS*Tłuszcz 52,52g - 75%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,95g - 20%Węglowodany 18,67g - 7%w tym cukry 4,63g - 5%Białko 21,4g - 43%Błonnik 9,9gSól 0,048g &lt;1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Mąka migdałowa nadaje się do wielu potraw, w szczególności do dań słodkich: naleśników, muffinek, gofrów, omletów na słodko, różnego rodzaju wypieków. Może też być dodatkiem do mięsnych panierek.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka pszenna typ 750 pozyskiwana jest z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest to jeden z najbardziej popularnych rodzajów mąki, który otrzymuje się ze zmielonego ziarna pszenicy.Mąka pszenna, dzięki zawartości białka (glutenu), nadaje wypiekom sprężystości i sprawia, że mniej się kruszą.&nbsp;<strong>Skład:</strong> pszenica&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 1450kJ/342kcal - 17% RWS*Tłuszcz 1,8g - 2,6%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g - 3,5%Węglowodany 68g - 26%w tym cukry 0,5g - 0,6%Błonnik 2,9gBiałko 12g - 24%Sól 0,01g - 0,2%*Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Mąka pszenna typ 750 doskonale nadaje się do pieczenia chleba oraz wszystkich słonych i słodkich wypieków. Idealna do naleśników, gofrów lub jako zagęstnik zup i sosów.&nbsp;<strong>Uwagi</strong>Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Orkisz to stara odmiana pszenicy, ceniona z uwagi na walory zdrowotne. Przez długi okres czasu była zapomniana, a obecnie jest odkrywana na nowo.Orkisz znany był już w czasach starożytnych. Był posiłkiem gladiatorów i uczestników igrzysk. Dawał siłę, sprawność fizyczną, a, zdaniem niektórych, nawet inteligencję.Ziarno orkiszu jest uważane za bardzo zdrowe. Wzmacnia odporność, usuwa toksyny i wspomaga przepływ krwi. Pomaga w stanach zapalnych i przy alergii. Ma działanie rozgrzewające i poprawia pracę systemu nerwowego.&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Obecnie mąka orkiszowa na nowo wraca do naszych kuchni. Obecnie ma zastosowanie w wypieku chleba, ciast, ciasteczek, wyrobie domowego makaronu, ciasta na pierogi czy ciasta na naleśniki.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka ryżowa jest produktem bezglutenowym, ma delikatny, neutralny smak. Powstaje ze zmielonego ryżu. Jest na co dzień stosowana w kuchni azjatyckiej do przygotowania makaronu ryżowego oraz papieru ryżowego, który później jest składnikiem znanych większości sajgonek. Ponieważ mąka nie ma glutenu, ciasto po upieczeniu może być zbyt kruche, piaskowe. Aby temu zapobiec trzeba, np. połączyć mąkę ryżową z innymi mąkami (np. ziemniaczana, z tapioki, kasztanowa), zwiększyć liczbę jajek lub dodać do wypieku dojrzałego banana, a także więcej tłuszczu.&nbsp;<strong>Skład:</strong> mąka ryżowa&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1481kJ/349kcal - 18% RWS*Tłuszcz 0,7g - 1%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15g &lt;1%Węglowodany 76,9g - 30%w tym cukry 2g - 2%Białko 7,6g - 15%Błonnik 2,3gSól 0,1g - 2%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Składnik słodkich wypieków, ciast, naleśników, racuchów, kotletów wegetariańskich, do zagęszczania zup i

Poproś o wycenę

Francja

Zweryfikowane przez Europages

Dostępne w odmianach konwencjonalnych i organicznych.

Poproś o wycenę

Dania

Zweryfikowane przez Europages

Do ekstrakcji oleju z nasion bawełny stosuje się kilka metod, w wyniku czego powstają różne rodzaje mączki z nasion bawełny. Sytuacja ta różni się nieco od innych dużych nasion oleistych, takich jak soja i słonecznik, gdzie zwykle dominuje pojedynczy proces. W rezultacie istnieje szeroka gama nasion bawełny mąki różniące się zawartością białka, błonnika i oleju. Mączka z nasion bawełny jest produktem ubocznym ekstrakcji oleju z nasion bawełny. Bogata w białko mączka z nasion bawełny jest powszechnym źródłem białka dla przeżuwaczy, szczególnie w regionach produkujących bawełnę, takich jak Ukraina, Indie, Chiny i Stany Zjednoczone, gdzie jest stosowana jako częściowy substytut mąki sojowej

Poproś o wycenę

Dania

Zweryfikowane przez Europages

Suszoną łuską korzeni manioku podaje się owcom i kozom, a surowe lub gotowane korzenie miesza się w miąższ z koncentratami białkowymi, takimi jak mąka kukurydziana, sorgo, orzeszków ziemnych lub ziaren palmowych oraz solami mineralnymi do żywienia zwierząt gospodarskich. W wielu regionach tropikalnych liście i łodygi manioku uważane są za odpady. Jednakże badania analityczne wykazały, że zawartość białka w liściach jest porównywalna z lucerną (około 17 do 20 procent).

Poproś o wycenę

Francja

Zweryfikowane przez Europages

Pożywna mąka organiczna o niższej zawartości tłuszczu niż wiórki kokosowe.

Poproś o wycenę

Francja

Zweryfikowane przez Europages

Odtłuszczona mąka z orzeszków ziemnych, opiekana

Poproś o wycenę

Francja

Zweryfikowane przez Europages

Odolejona blanszowana mąka migdałowa, bogata w białko i błonnik.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski, pochodzi z grupy roślin strączkowych. Ciecierzyca to doskonałe źródło białka i niezbędnych aminokwasów dlatego też może zastępować mięso. Jest źródłem węglowodanów złożonych, błonnika. Ciecierzyca dostarcza organizmowi różnorodnych witamin i minerałów, w tym znaczne ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu oraz potasu. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe.Ciecierzyca jest niskokaloryczna oraz niski indeks glikemiczny, a zawarty w niej błonnik pomaga zmniejszyć poziom trójglicerydów i “złego” cholesterolu.Mąka z ciecierzycy jest szczególnie doceniana przez wegan i alergików. Mąka z ciecierzycy powstaje z rośliny strączkowej i dzięki temu mąka ta odznacza się wyjątkowa zawartością białka , smakiem zaś przypomina smak umami.Indeks glikemiczny tej mąki jest prawie o połowę niższy od maki pszennej i wynosi zaledwie 35.<span class="Apple-converted-space"> </span>&nbsp;<strong>Skład:</strong> mąka z ciecierzycy&nbsp;<strong

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Gluten kukurydziany to produkt uboczny uzyskiwany w procesie mielenia na mokro kukurydzy podczas produkcji skrobi kukurydzianej. Produkt końcowy jest jednorodnym, drobnym proszkiem o barwie żółto-pomarańczowej. Ma świeży zbożowy zapach. Mączka z glutenu kukurydzianego jest bogata w białko i dość bogata w metioninę, która jest cenna dla kur niosek. Stosunkowo wysoka zawartość żółtych ksantofili sprawia, że glutenowa mączka kukurydziana jest popularnym wyborem do pigmentacji drobiu.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza owsiana jest produkowana się z całych ziaren owsa – tak powstaje pęczak owsiany.Kasza owsiana jest doskonałym źródłem białka, węglowodanów złożonych oraz błonnika pokarmowego, zarówno rozpuszczalnego, jak i nierozpuszczalnego w wodzie. Ponadto jest bogata w witaminy, głównie z grupy B i witaminę E, oraz w składniki mineralne, takie jak żelazo, fosfor, magnez, wapń, miedź. Kasza owsiana sprawdzi się jako samodzielne danie śniadaniowelub obiadowe. Ugotowane ziarna sprawdzają się jako podstawa dań typu kaszotto. To także doskonały dodatek do wypieków ciast, czy też sałatek.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jęczmienna pęczak to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna pęczak to całe ziarno jęczmienia, pozbawione łuski. Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza pęczak doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik potraw takich jak gołąbki, a także faszerowanych warzyw.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jęczmienna wiejska drobna to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika.Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik zup, a także faszerowanych warzyw.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jęczmienna to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zależnie od sposobu obróbki kasza perłowa (kasza jęczmienna mazurska) – jest to kasza jęczmienna łamana poddana polerowaniu, czyli pęczak poddany łamaniu na duże cząstki i polerowany. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika. Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza jęczmienna mazurska cieszy się największą popularnością. Tradycyjnym daniem do którego jest wykorzystywana jest krupnik. Doskonale komponuje się również z wszelkiego rodzaju sosami i gulaszami mięsnymi.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jaglana uważana jest za jeden z najzdrowszych pokarmów świata. Uprawiana od setek lat, pozyskiwana jest z łuskanych ziaren prosa. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B:(B1,B2,B6) oraz żelaza i miedzi. Kasza jaglana posiada także właściwości lecznicze, jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera glutenu dlatego może być spożywana przez osoby chorujące na celiakie. Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych. Zawiera krzemionkę, która korzystnie wpływa na stan naszej skóry, włosów i paznokci.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Kasza gryczana biała charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz dużo większą zawartością składników odżywczych niż kasza palona, ponieważ nie została poddana wysokiej temperaturze. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin, szczególnie z grupy B. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Ziarna kaszy gryczanej palonej mają charakterystyczny ciemnobrązowy odcień, który jest wynikiem obróbki termicznej. Kasza gryczana palona jest mniej wartościowa od kaszy niepalonej, ale za to ma bardziej wyrazisty smak. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji. Kasza gryczana palona i kasza gryczana prażona to znaczy to samo. Obie kasze są poddawane obróbce termicznej.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jęczmienna wiejska gruba to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika.Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik zup, a także faszerowanych warzyw.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Kasza jęczmienna wiejska średnia to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika.Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik zup, a także faszerowanych warzyw.

Poproś o wycenę

Polska

Oferujemy kaszę gryczaną białą i kaszę gryczaną białą ECO. Zapraszamy do współpracy. KASZA GRYCZANA BIAŁA Kasza gryczana biała, pochodząca z upraw w Polsce oraz ze wschodnioeuropejskich gospodarstw spełniających najwyższe standardy jakości. Dostępna w postaci całego ziarna, łamanej i mielonej – także w wariancie bezglutenowym. Na życzenie klienta wydajemy deklarację alergenów. Oferta: – całe ziarno – łamana – mielona Czystość: 99-99,9% Pakowanie: – worek papierowy 20-25 kg – worek polipropylenowy 20-25 kg – Big-Bag

Poproś o wycenę

Polska

Kasza gryczana prażona zawdzięcza swoją nazwę, specyficzny smak i aromat procesowi obróbki cieplnej. Jest to ziarno gryki, które zostało poddane prażeniu, nie tracąc przy tym swoich atrybutów. Produkt wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych, takich jak wsparcie pracy jelit i obniżenie ciśnienia krwi. Będąc doskonałym źródłem dobrze przyswajalnego białka, kasza gryczana prażona stanowi istotny element diety wegańskiej i wegetariańskiej. Lekko gorzki posmak kaszy idealnie komponuje się zarówno z mięsnymi, jak i wegetariańskim daniami – placuszkami, pierogami, gołąbkami czy naleśnikami.

Poproś o wycenę

Polska

Kasza jaglana słusznie uznawana jest za jedną z najzdrowszych. Nic dziwnego – produkt jest bogaty w minerały, witaminy i wartości odżywcze oraz wykazuje właściwości zasadotwórcze (a przez to odkwasza organizm). Zrównoważona dieta oparta na kaszy jaglanej pomoże wyeliminować ryzyko wystąpienia problemów z sercem, a dzięki obecności krzemionki, korzystnie wpływa na stawy, włosy, skórę i paznokcie. W ofercie Legrano znajduje się kasza jaglana od lokalnych dostawców z Lubelszczyzny – regionu będącego pionierem w produkcji tej odmiany w Polsce. Dzięki neutralnemu smakowi świetnie sprawdzi się na słodko i w wersji wytrawnej, jako zamiennik ryżu, makaronu czy ziemniaków.

Poproś o wycenę

Polska

Otrzymywana z obłuskanych naturalnych nasion gryki zwyczajnej kasza gryczana biała wyróżnia się delikatnym smakiem i bogactwem wartości odżywczych. Ziarno nie jest poddane odróbce termicznej. Wraz ze spożyciem produktu uzupełniamy dietę o drogocenne substancje prozdrowotne, w tym antyoksydanty, magnez, wapń, żelazo i krzem. Stanowiąca źródło błonnika kasza gryczana biała sprawdzi się jako sycący dodatek do obiadu, szczególnie do dań głównych jako substytut ryżu, ziemniaków lub makaronu.

Poproś o wycenę

Zapytanie ofertowe

Utwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców

  • Tylko odpowiedni dostawcy
  • Zgodność z zasadami ochrony danych
  • 100% za darmo