Erytrol, podobnie jak ksylitol oraz mannitol, należy do grupy alkoholi cukrowych (tak zwanych polioli). Wyróżnia się niską zawartością kaloryczną oraz niskim indeksem glikemicznym. Erytrol naturalnie występuje zarówno w niektórych owocach (na przykład, w gruszkach lub winogronach), jak i pyłkach kwiatów, grzybach, owocach morza, algach morskich, porostach oraz w napojach podlegających procesowi fermentacji (na przykład, w winie). Erytrytol pozyskiwany jest na drodze syntetyzacji drożdży z gliceryny odpadowej.
Polska
Spirulina to handlowa nazwa sinic (cyjanobakterii). Jest ciemno-zielonym proszkiem uznawanym za super-food (super żywność). Suszone i rozdrobnione algi najczęściej możemy kupić w postaci tabletek, kapsułek lub proszku. Spirulina jest bardzo bogata w białko – zawartość białka w suchej masie wynosi ok. 70%. Zawiera także witaminy A, B, C, D, E, K i inne. Spirulina jest bogata w magnez i beta-karoten. Stosowana do produkcji kosmetyków, suplementów żywieniowych oraz pokarmów dla glonożernych ryb akwariowych.
Poproś o wycenęPolska
Morwa biała od jakiegoś czasu zyskuje na popularności, zwłaszcza wśród osób, które chcą zapobiegać podwyższonemu poziomowi glukozy we krwi lub chcą schudnąć. W celach leczniczych wykorzystuje się owoce, liście i korzeń morwy białej, każda część rośliny ma nieco inne właściwości lecznicze.Owoce morwy białej przypominają kształtem maliny lub jeżyny. Mają przyjemny, słodki smak z kwaśną nutką.Owoce mają właściwości antyoksydacyjne, detoksykacyjne, antybakteryjne i przeciwwirusowe. Regulują pracę jelit. Zawierają pektyny, garbniki i flawonoidy. Stosowana wspomagająco przy chorobie wrzodowej. <strong>Skład:</strong> morwa suszona <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1442kJ/340kcal - 17% RWS*Tłuszcz 1,5g - 2%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g - 0%Węglowodany 75g - 29%w tym cukry 38g - 42%Białko 4,2g - 8%Błonnik 5gSól 0,18g - 3%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcze <strong>Stosowanie</strong>Doskonała przekąska w domu, na wycieczce, w szkole czy pracy.
Poproś o wycenęPolska
MSM proszek to suplement diety. W przyrodzie znajdziemy go w świeżych owocach, warzywach, herbacie, świeżym krowim mleku jak również w produktach zbożowych. Niestety jest bardzo delikatny i łatwo ulega „zniszczeniu” poprzez gotowanie czy pasteryzację.MSM to skrót od metylosulfonylometanu, organicznego związku siarki. MSM jest niezwykle istotnym suplementem dla naszego organizmu. Jest to bezwonny, biały proszek, który jest bardzo dobrze rozpuszczalny w wodzie. Siarka odpowiada za utrzymanie dobrej kondycji jak również elastyczności skóry i naczyń krwionośnych. Wspomaga produkcję chrząstki i tkanki łącznej oraz jest niezbędny dla zdrowych ścięgien i stawów. Zapewnia ścianom komórkowym przepuszczalność dla substancji odżywczych i możliwość wydalania toksyn. <strong>Skład:</strong> MSM metylosulfonylometan (Methyl Sulphonyl-Methane). <strong>Stosowanie</strong>Porcję produktu tj.: 2g (1 miarka - 2 ml) rozpuścić w 100 ml wody lub mleka spożywać raz dziennie, najlepiej po posiłku,
Poproś o wycenęPolska
Syrop z agawy to substancja słodząca, która może być alternatywą dla białego cukru. Łatwo się rozpuszcza, jego konsystencja przypomina lejący się miód, dlatego też idealnie nadaje się do przyrządzania koktajli i deserów. Proces wytwarzania syropu rozpoczyna się od wyciskania soku z rdzenia agawy. Przypomina on kształtem ananasa, waży od 25kg do 75 kg. Sok następnie jest podgrzewany i poddawany filtracji. W ten sposób dochodzi do hydrolizy cukrów złożonych w cukry proste (z znacznej mierze jest to fruktoza). W wyniku podgrzewania sok zamienia się płyn o konsystencji przypominającej lejący się miód. Jak wygląda syrop z agawy? Może przybrać barwę od jasnej – złocistej do ciemnej – bursztynowej. Im ciemniejszy kolor, tym bogatszy aromat. Wszystko zależy od stopnia podgrzania i filtracji. Innym sposobem produkcji jest wykorzystanie do hydrolizy enzymu występującego w jednym z gatunków grzybów – kropidlaku czarnym. Syrop z agawy produkowany jest głównie w Meksyku.
Poproś o wycenę