Worki do próżniowego pakowania żywności zapewniają barierę dla tlenu. Ze względu na fakt izolacji od warunków zewnętrznych zapakowany produkt parokrotnie wydłuża swoją świeżość, nie wysycha i nie traci walorów smakowych. Do produkcji worków próżniowych stosujemy folie o różnej grubości od 60-200 MIC, w zależności od potrzeb Klienta i rodzaju pakowanych produktów. Na zlecenie wykonujemy nadruk na workach według projektu Klienta. Zastosowanie: • świeże mięso • wędliny • ryby • kiszonki • warzywa obrane
PROEX PACK SP. Z O.O.
Polska
Worki dedykowane są do przyrządzania potraw metodą Sous Vide. Wyselekcjonowana grupa worków, spełniających wszelkie normy bezpieczeństwa, nadających się do gotowania.
PROEX PACK SP. Z O.O.
Polska
Zapewniają dokładne przyleganie opakowania do produktu. Aby uzyskać pożądany efekt po zapakowaniu umieszcza się produkt na krótki czas w odpowiedniej komorze. W tej sposób folia pod wpływem temperatury ulega obkurczeniu wokół produktu.
PROEX PACK SP. Z O.O.
Polska
Produkujemy opakowania z wielowarstwowych laminatów – bezbarwnych, kolorowych, metalizowanych, aluminiowych z zastosowaniem takich połączeń jak (PA/PE,PET/PE, PET MET/PE, PET/AL./PE, PA/PET/PE itp.). Możliwość wykonania nadruku metodą fleksograficzną międzywarstwową. Każdy DOYPACK może zostać wyposażony w strunę typu ZIP, euro-zawieszkę oraz „easy-open” nacięcie ułatwiające otwarcie worka. Worki typu DOYPACK znajdują zastosowanie przy pakowaniu wielu rodzajów produktów: • spożywczej (nasiona, bakalie, orzechy, kawa, ziarna, herbata, sole, grzyby suszone, zioła, suplementy diety, ketczupy, sosy, przyprawy, odżywki dla sportowców) • chemicznej (granulaty, proszki, chemia gospodarcza, sole morskie, szampony) • cukierniczej (cukierki, lizaki itp.) • oraz wielu innych
PROEX PACK SP. Z O.O.
Polska
Folia termo-formowalna PA/PE lub PA/PP dolna służy do pakowania próżniowego. Stosowana do pakowania: • mięsa świeżego, drobiu, wędlin, wędzonek, serów dojrzewających i twarogowych, ryb świeżych oraz mrożonych i wędzonych, owoców morza, dań gotowych, produktów kulinarnych, owoców i warzyw, pieczywa.