We are pleased to invite you to visit us at the Morocco food Expo 2022 held in Casablanca Please visit our stand No. 04 at Hall No. 1
Arabia Saudyjska
Producent/ Wytwórca
CASTLE FARMS uprawia daktyle w Medinie, Królestwo Arabii Saudyjskiej, od 1970 roku. Nasza oferta produktowa obejmuje wiele rodzajów daktyli pakowanych i bio, w tym daktyle Ajwa, Safawi, Sukkari, Anbra i wiele innych, dostępnych w Królestwie Arabii Saudyjskiej. Proponujemy także wyroby z daktyli, takie jak pasty daktylowe, syropy daktylowe, daktyle sproszkowane i czekoladę daktylową, zgodnie z życzeniami naszych klientów. Ponadto, tworzymy indywidualne rozwiązania z szeroką gamą luksusowych, indywidualnych opakowań upominkowych. Ponadto, możemy pomóc Ci w wykreowaniu Twojej spersonalizowanej marki daktyli. Najważniejsze dla nas jest służenie naszym lokalnym i globalnym klientom zgodnie z najwyższymi standardami jakości, aby zapewnić ich satysfakcję. Stworzyliśmy naszą markę Castle Farms, łączymy nowoczesne technologie z wieloletnią tradycją w celu wyprodukowania najlepszych daktyli bio po konkurencyjnych cenach. W naszej produkcji nie stosujemy środków chemicznych, ani pestycydów. Jednocześnie, preferujemy stosowanie naturalnych nawozów, aby zapewnić naszym daktylom uzyskanie pełni smaku i wartości odżywczych. Zapraszamy do kontaktu, aby uzyskać więcej informacji!
We are pleased to invite you to visit us at the Morocco food Expo 2022 held in Casablanca Please visit our stand No. 04 at Hall No. 1
Producent/ Wytwórca
Al Masi Business Center,
Prince abdul mohsin rd, al ihn dist.
42319 Madina Al-Muawara - Arabia Saudyjska
Polska
Daktyle są bardzo zdrowym wyborem żywieniowym. Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Składniki odżywcze w daktylach wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi.Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji.Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Wszystkie trzy z tych czynników przemawiają za spożywaniem daktyli dla zdrowia serca.Owoce daktyli są również bogate w minerały, takie jak wapń, miedź i magnez. Ponadto zawierają mangan i żelazo.
Poproś o wycenęPolska
Żurawina suszona cała to naturalne owoce wysuszone w całości o wyrafinowanym cierpko-słodkim smaku. Owoce kształtem przypominają suszone rodzynki, ale są od nich większe, cechują się soczystą barwą i elastyczną konsystencją. Owoce żurawiny znajdują szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata.Owoce żurawiny są bogatym źródłem witamin (C, witaminy z grupy B, E, K), minerałów (sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, manganu, żelaza), błonnika, kwasów organicznych, karotenoidów, flawonoidów, garbników i pektyn. Żurawina nie traci swoich właściwości podczas obróbki termicznej, dlatego, z korzyścią dla zdrowia, można spożywać jej przetwory, które nie są tak cierpkie jak owoce świeżej żurawiny.Żurawina świetnie się sprawdza w profilaktyce nawrotów infekcji dróg moczowych. Zakwasza mocz, co prowadzi do zabicia bakterii znajdujących się w pęcherzu moczowym. Dodatkowo, zawarte w żurawinie kwasy redukują przyczepność bakterii, dzięki czemu wydalane są z moczem.
Poproś o wycenęPolska
Rodzynki czyli suszone na słońcu winogrona, są jednymi z najpopularniejszych bakalii, a odmiana Thompson to jedna z najpopularniejszych odmian tych bakalii. Rodzynki zawierają duże ilości potasu i fosforu, które mają pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.Rodzynki są bogatym źródłem cennych witamin: A, C, E, witamin z grupy B oraz mikro- i makroelementów: potas, cynk, wapń, żelazo oraz magnez.Rodzynki zawierają cenny błonnik pokarmowy, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Zawarte w nich: żelazo, miedz i witaminy niezbędne do wytwarzania czerwonych krwinek i przenoszenia tlenu w organizmie. Jako jedne z niewielu bakalii zawierają również jod i bor. Jod - pierwiastek, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie tarczycy, natomiast bor poprawia koncentrację oraz funkcjonowanie mózgu. Rodzynki to bogate źródło polifenoli, przeciwutleniaczy, które mogą chronić komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki.
Poproś o wycenęPolska
Rodzynki są znane i używane w kuchniach świata już od wieków. Suszone winogrona są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Rodzynki sułtańskie spośród innych gatunków rodzynków wyróżniają się wyjątkowym słodkim smakiem, który pozbawiony jest charakterystycznej dla innych odmian tej grupy bakalii, nuty kwaśnej. Za pomocą promienie słonecznych, w dojrzewających winogronach wytrąca się ich naturalny cukier, fruktoza, dzięki któremu rodzynki zachwycają nas słodyczą i niepowtarzalnym smakiem.Rodzynki zawierają duże ilości potasu i fosforu, które mają pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Są bogatym źródłem cennych witamin: A, C, E, witamin z grupy B oraz mikro- i makroelementów: potas, cynk, wapń, żelazo oraz magnez.Rodzynki zawierają cenny błonnik pokarmowy, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Zawarte w nich: żelazo, miedz i witaminy niezbędne do wytwarzania czerwonych krwinek i przenoszenia tlenu w organizmie.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców