Termobreak - do rozmrażania, podgrzewania lub chłodzenia
rozdrobnionego surowca w postaci pulpy, kremogenu lub produktów z całymi owocami
Opis
Parametry techniczne każdego urządzenia ustalane są indywidualnie dla aplikacji. Po konsultacji i zdefiniowaniu potrzeb produkcyjnych obliczane są gabaryty i zapotrzebowanie na czynniki grzewcze. Zalety: - ruchoma grzałka zabezpiecza produkt przed przypalaniem oraz zwiększa skuteczność wymiany ciepła poprzez ciągłe mieszanie surowca. - zastosowanie bezpośredniego wtrysku pary - delikatność traktowania surowca podgrzewanego. - duży współczynnik wymiany ciepła ok. 5-krotnie większy niż w standardowym podgrzewaczu rurowym oraz brak konieczności stosowania pompy zasilającej Więcej informacji na stronie producenta.
Napoje - maszyny i urządzenia przemysłowe
- rozmrażanie owoców
- podgrzewanie owoców i warzyw
- rozmrażanie warzyw
Cechy charakterystyczne wyrobu
Wydajność | do 25 ton/h przy rozparzaniu z temperatury -30°C do +5°C |
Medium grzewcze | woda grzewcza lub para o ciśnieniu do 4 bar |
Gatunek materiału | AISI 304 |
Dokumentacja dodatkowa
Dokumenty PDF
Zobacz ten wyrób na stronie internetowej przedsiębiorstwa
Termobreak - do rozmrażania, podgrzewania lub chłodzenia
Inne produkty tej firmy
Dodatkowe informacje na stronie firmy
http://www.engineering-bp.com/...