Opis

Stacja pozyskania aromatu stanowi zespół urządzeń umożliwiających odzyskiwanie aromatów owocowych podczas produkcji koncentratów na stacji wyparnej. Urządzenie wbudowane jest w istniejący system rurarzy. Składa się z dzwonkowej kolumny, w której następuje wstępne skroplenie oparów aromatu, oraz stacji aromatu, gdzie aromat zostaje zagęszczony do odpowiedniego stężenia, a następnie schłodzony. Schłodzenie następuje dwuetapowo – pierwsza sekcja chłodzenia realizowana jest za pomocą wody chłodzącej, druga sekcja poprzez agregat chłodniczy.

Napoje - maszyny i urządzenia przemysłowe
  • stacja pozyskania aromatu
  • produkcja soków i koncentratów
  • zagęszczanie soku

Cechy charakterystyczne wyrobu

Materiał 304, 316L lub inny wg potrzeb i wymagań klienta
Powierzchnia IIIc, IIId, trawiona, szlifowana, elektropolerowana, kuleczkowana

Dokumentacja dodatkowa

Potrzebujesz informacji od sprzedawcy?

Podziel się na: