Opis

Stacje wyparne B&P Engineering to nowoczesne urządzenia używane do osiągnięcia wymaganego stopnia koncentracji cieczy. Wielostopniowa wyparka z opadającym filmem soku jest najważniejszym urządzeniem w cyklu produkcyjnym. Wykorzystywana jest do zagęszczania zarówno soków z jabłek jak i owoców miękkich (kolorowych). Ma zastosowanie w przemyśle spożywczym do produkcji soków i koncentratów. W zależności od potrzeb Klienta i uwarunkowań technicznych budujemy stacje wyparne IV-V-VI stopniowe. Ilość stopni (kolumn) stacji uzależniona jest od wymagań Klienta a B&P Engineering proponuje najlepsze rozwiązania dla konkretnej aplikacji. Wyparka (stacja wyparna z opadającym filmem) B&P Engineering wyróżnia się na rynku: - optymalnym zużyciem energii - bezawaryjną pracą - bardzo dużą elastycznością regulacji wydajności - nowoczesnym system sterowania Automatyczne sterowanie z wizualizacją pozwala operatorowi na stałą kontrolę parametrów spasteryzowanego soku.

Napoje - maszyny i urządzenia przemysłowe
  • stacje wyparne
  • wyparki z opadającym filmem
  • wyparki do soków

Cechy charakterystyczne wyrobu

Wydajność stacji wyparnej (zasilanie pasteryzacji) od 7 000 do 50 000 litrów/h
Ilość stopni od 4 do 6
Zużycie pary / parująca woda od 0,217 kg pary / 1 kg odparowanej wody
Ciśnienie pary 8 bar
Moc przyłączeniowa 60 - 300 kW
Materiał stal szlachetna AISI 304 / opcja AISI 316L
Wymiary /6-stopniowe urządzenie/ ok.14m x 3,5m x14m

Dokumentacja dodatkowa

Wideo

Stacje wyparne - zagęszczanie i schładzanie koncentratu

Dokumenty PDF

Potrzebujesz informacji od sprzedawcy?