Opis
Stacje wyparne B&P Engineering to nowoczesne urządzenia używane do osiągnięcia wymaganego stopnia koncentracji cieczy. Wielostopniowa wyparka z opadającym filmem soku jest najważniejszym urządzeniem w cyklu produkcyjnym. Wykorzystywana jest do zagęszczania zarówno soków z jabłek jak i owoców miękkich (kolorowych). Ma zastosowanie w przemyśle spożywczym do produkcji soków i koncentratów. W zależności od potrzeb Klienta i uwarunkowań technicznych budujemy stacje wyparne IV-V-VI stopniowe. Ilość stopni (kolumn) stacji uzależniona jest od wymagań Klienta a B&P Engineering proponuje najlepsze rozwiązania dla konkretnej aplikacji. Wyparka (stacja wyparna z opadającym filmem) B&P Engineering wyróżnia się na rynku: - optymalnym zużyciem energii - bezawaryjną pracą - bardzo dużą elastycznością regulacji wydajności - nowoczesnym system sterowania Automatyczne sterowanie z wizualizacją pozwala operatorowi na stałą kontrolę parametrów spasteryzowanego soku.
Cechy charakterystyczne wyrobu
Wydajność stacji wyparnej (zasilanie pasteryzacji) | od 7 000 do 50 000 litrów/h |
Ilość stopni | od 4 do 6 |
Zużycie pary / parująca woda | od 0,217 kg pary / 1 kg odparowanej wody |
Ciśnienie pary | 8 bar |
Moc przyłączeniowa | 60 - 300 kW |
Materiał | stal szlachetna AISI 304 / opcja AISI 316L |
Wymiary /6-stopniowe urządzenie/ | ok.14m x 3,5m x14m |