RADZIOWI SP. Z O.O.

Polska

Factory icon Producent/ Wytwórca

RADZIOWI SP. Z O.O.
Web icon
167 Produkty

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Witamina C najbardziej znana jest ze swojego pozytywnego wpływu na odporność. Jest również silnym przeciwutleniaczem. Jest to związek naturalnie występujący w przyrodzie, syntezowany przez wszystkie rośliny i większość zwierząt. Do jego źródeł w diecie należą przede wszystkim owoce i warzywa. Człowiek nie jest w stanie same syntetyzować witaminy C, a dodatkowo witamina ta jest rozpuszczalna w wodzie, a co za tym idzie, nie jest magazynowana w organizmie.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Erytrol, podobnie jak ksylitol oraz mannitol, należy do grupy alkoholi cukrowych (tak zwanych polioli). Wyróżnia się niską zawartością kaloryczną oraz niskim indeksem glikemicznym. Erytrol naturalnie występuje zarówno w niektórych owocach (na przykład, w gruszkach lub winogronach), jak i pyłkach kwiatów, grzybach, owocach morza, algach morskich, porostach oraz w napojach podlegających procesowi fermentacji (na przykład, w winie). Erytrytol pozyskiwany jest na drodze syntetyzacji drożdży z gliceryny odpadowej.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Spirulina to handlowa nazwa sinic (cyjanobakterii). Jest ciemno-zielonym proszkiem uznawanym za super-food (super żywność). Suszone i rozdrobnione algi najczęściej możemy kupić w postaci tabletek, kapsułek lub proszku. Spirulina jest bardzo bogata w białko – zawartość białka w suchej masie wynosi ok. 70%. Zawiera także witaminy A, B, C, D, E, K i inne. Spirulina jest bogata w magnez i beta-karoten. Stosowana do produkcji kosmetyków, suplementów żywieniowych oraz pokarmów dla glonożernych ryb akwariowych.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Daktyle są dobrym źródłem węglowodanów, błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji. Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Owoce daktyli są również bogate w minerały, takie jak wapń, miedź i magnez. Ponadto zawierają mangan i żelazo. Wapń jest ważnym minerałem, niezbędny składnik kości i zębów i jest wymagany przez organizm do skurczu mięśni, krzepnięcia krwi i przewodzenia impulsu nerwowego. SKŁAD: suszone daktyle bez pestek Kraj pochodzenia: IRAN, PAKISTAN

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Migdały i ich wartości odżywcze są doceniane nie tylko na Zachodzie, ale już od bardzo dawna używane w medycynie i tradycjach wschodnich. W Ajurwedzie, która jest starohinduską sztuką leczenia, pożywienie traktuje jako jeden z głównych składników zapobiegania chorobom. Migdały w tej tradycji są postrzegane jako budulec siły i energii, pomagają osobom nerwowym w dojściu do równowagi emocjonalnej oraz stosowane są jako afrodyzjak. Olej z migdałów dodawany do posiłków odżywia ciało od wewnątrz, zewnętrznie pomaga przesuszonej skórze i zmniejsza oznaki starzenia. SKŁAD: migdały Kraj pochodzenia: HISZPANIA

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka migdałowa wytwarzana jest ze zmielonych migdałów. Jest mąką bezglutenową oraz z niskim indeksem glikemicznym. Zarówno migdały, jak i mąka z nich wytwarzana, są skarbnicą składników odżywczych. Znajdziemy w nich między innymi białko oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), minerały, takie jak: magnez, fosfor, wapń i potas oraz witaminy ze szczególnym uwzględnieniem witaminy E, uznawanej przez wielu za witaminę młodości. Wśród wszystkich orzechów migdały wyróżnia najwyższa zawartość tej witaminy. Mąka migdałowa jest składnikiem popularnej diety ketogenicznej. Ma niską zawartość węglowodanów i stanowi doskonałe źródło NNKT oraz białka. Używana jest również do przygotowania bezglutenowych potraw i deserów.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Syrop z agawy to substancja słodząca, która może być alternatywą dla białego cukru. Łatwo się rozpuszcza, jego konsystencja przypomina lejący się miód, dlatego też idealnie nadaje się do przyrządzania koktajli i deserów. Proces wytwarzania syropu rozpoczyna się od wyciskania soku z rdzenia agawy. Przypomina on kształtem ananasa, waży od 25kg do 75 kg. Sok następnie jest podgrzewany i poddawany filtracji. W ten sposób dochodzi do hydrolizy cukrów złożonych w cukry proste (z znacznej mierze jest to fruktoza). W wyniku podgrzewania sok zamienia się płyn o konsystencji przypominającej lejący się miód. Jak wygląda syrop z agawy? Może przybrać barwę od jasnej – złocistej do ciemnej – bursztynowej. Im ciemniejszy kolor, tym bogatszy aromat. Wszystko zależy od stopnia podgrzania i filtracji. Innym sposobem produkcji jest wykorzystanie do hydrolizy enzymu występującego w jednym z gatunków grzybów – kropidlaku czarnym. Syrop z agawy produkowany jest głównie w Meksyku.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Orzechy nerkowca znajdują szerokie zastosowanie nie tylko w kuchni wegańskiej, czy wegetariańskiej. Możemy spożywać je zarówno w formie słonej, prażonej, jak i w czekoladzie. Odznaczają się one delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Dlatego też, bez przeszkód możemy wykorzystać je zarówno podczas przygotowywania słodkich deserów (na przykład, składnika do spodu wegańskich ciast, pysznych ciasteczek zbożowych lub popularnego nerkownika), jak również dań wytrawnych, np. pysznych past kanapkowych lub do produkcji wegańskiego sera. Nerkowce są popularnym składnikiem dań kuchni azjatyckiej takich jak różnego rodzaju curry czy biryani (indyjska potrawa z ryżu). Warto również wiedzieć, iż orzechy nerkowca stanowią doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek, musli lub pożywnej owsianki. SKŁAD: orzechy nerkowca

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Matcha, proszek o szmaragdowo-zielonym kolorze, to wyjątkowo ekskluzywna i najwyższej jakości zielona herbata uzyskiwana wyłącznie z liści Tencha. Używa się jej do ceremonii picia herbaty – chanoyu. Nazywana jest królową herbat zielonych. Czym różni się od zwykłej zielonej herbaty? Jest od niej słodsza i jaśniejsza. Wszystko to dzięki temu, iż krzewy, które przeznaczone są do wyrobu herbaty Matcha, przed zbiorami osłaniane są przed słońcem specjalnymi matami. Powoduje to zwiększoną produkcję aminokwasów, które wpływają na głębszy i wyjątkowy aromat Matcha Tee. Zacienienie sprawia, że w listkach wytwarzana jest większa ilość chlorofilu, który z czasem przekształca się w katechinę. Liście są następnie zbierane, suszone i ściera się je na proszek.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Orzechy piorące zawierają kleistą substancję zwaną saponiną. To właśnie ona odpowiada za wszystkie funkcje myjące, oczyszczające i dezynfekujące. Saponina zawarta w łupinach orzechów, w kontakcie z ciepłą wodą tworzy naturalny roztwór mydlany. Po rozpuszczeniu w wodzie orzechy tracą zapach i nasze pranie jest bezzapachowe, miękkie i przyjazne dla wrażliwej skóry. Indyjskie orzechy piorące to idealny zamiennik tradycyjnej chemii gospodarczej. Sprawdzi się zarówno przy myciu okien, naczyń, podłóg, samochodu a także do czyszczenia biżuterii. Zależnie od tego, czy stosujemy orzechy piorące, jako środek czyszczący, płyn do kąpieli, szampon czy ekstrakt do prania, sposób użycia jest inny.

Poproś o wycenę

Domain icon Producent/ Wytwórca

RADZIOWI SP. Z O.O.

Fryderyka Chopina 8A

36-200 Brzozów - Polska

N° VAT
Skontaktuj się