Proszek jajeczny

Web icon

Opis

Proces produkcji proszku jajecznego rozpoczyna się od świeżych jaj, które są przepuszczane przez różne zaawansowane maszyny. Po usunięciu skorupek mieszanina jest filtrowana i przechowywana w zbiornikach magazynowych w temperaturze około 4 stopni, następnie jaja są pasteryzowane i suszone rozpyłowo w cienkiej warstwie. Produkt końcowy występuje w postaci wysuszonej i sproszkowanej. Produkt ten jest również często określany jako „sproszkowane jajko”, „jajo w proszku” lub „jajko w proszku w proszku”. Zawiera około 30-37% zawartości białka. Kolor waha się od jasnego do ciemnożółtego. Produkt oferowany przez Foodcom jest wolny od GMO.

  • Produkty z jaj
  • produkty z jaj w proszku
  • Suszone i płynne żółtka jaj
  • Proszek jajeczny

Domain icon Dystrybutor

01-208 Warszawa, Poland - Polska

Skontaktuj się