Opis

Oprogramowanie sterujące pracą pasteryzatora w połączeniu z automatyką i urządzeniami pomiarowymi eliminuje potrzebę stałego nadzoru. Wszystkie parametry pracy są dostępne w formie raportów. Pasteryzatory produkowane w B&P Engineering umożliwiają przerób różnego rodzaju surowców na jednym urządzeniu od soku i koncentratu do przecierów warzywnych (np. z cebuli, buraczków, czosnku). Zalety: Zwiększenie poziomu bezpieczeństwa pracy poprzez zastosowanie dozatora środków myjących Indywidualne projektowanie i planowanie Możliwość czyszczenia CIP Możliwość transportu każdego urządzenia jako monobloku Możliwość samodzielnego montażu przez klienta W pełni automatyczne sterowanie Szeroki zakres wydajności od 500 do 20.000 l/h Wymienniki ciepła renomowanych producentów Optymalny dobór płyt wymienników ciepła umożliwiający obróbkę wielu gatunków soków Optymalnie dobrany system mycia do rodzaju zastosowanych płyt Maksymalnie rozbudowana sekcja regeneracji (odzysku ciepła)...

Przemysł spożywczy - maszyny i wyposażenie
  • pasteryzator
  • systemy ciągłe do pasteryzacji
  • pasteryzatory

Cechy charakterystyczne wyrobu

Zakres działania od 500 l/h do 20 000 l/h
Temperatury podgrzewania od 65°C do 99°C
Materiał AlSl 304/316L
Tryb ręczny lub automatyczny /sterowanie SPS/
Podziel się na: